Skip to main content

Murad candidează la Constanţa, familia Murad îşi cumpără televiziune. Un post pe litoral. Şef: directorul de la Phoenicia

 
Foto | Pro TV. Mohammad Murad şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Constanţa
Foto | Pro TV. Mohammad Murad şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Constanţa

Familia Murad intră (iar) pe piaţa de televiziune din România. A preluat pachetul majoritar de acţiuni dintr-o televiziune de pe litoral. CNA a aprobat astăzi modificarea de acţionariat a postului regional Litoral TV.

Publicitate

Televiziunea care acopera judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa a trecut de la Ramona Mureş (care deţinea 100% din acţionariat) la firma Brands Duel SRL.

Firma care a preluat acţionariatul majoritar la Litoral TV este deţinută de o altă firmă controlată de Hassan Murad (Business Solutions) şi de Buianu Leonard Claudiu - director general al lanţului hotelier Phoenicia (deţinut tot de familia Murad).

Cererea de licenţă vine după ce Mohammad Murad şi-a anunţat, recent, intenţia de a candida la Primăria Constanţa. "Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi", a spus un membru CNA - Gabriel Tufeanu.

Care a fost răspunsul reprezentanţilor familiei Murad, în continuare:

Cel puţin la început, de proiectul litoral TV se va ocupa directorul general al lanţului Phoenicia, Claudiu Buianu, după cum a declarat chiar el în faţa CNA.

Mohammad Murad a mai fost implicat în trecut în media, în postul TV Money Channel.

Concret, acţionariatul Litoral TV (după votul CNA) va arată astfel:

  • Mureş Geanina Ramona - 10%
  • SC Brands Duel SRL - 90%

Acţionariatul SC Brands Duel:

- SC United Business Solutions - 99,92%

- Buianu Leonard Claudiu - 0,08%

Acţionariatul SC United Business Solutions

- Morad EP Hassan Haidar Batoul (Liban) - 98,5%

- Văsii Alexandru - 1,5%

Sefa CNA: Domnul Murad şi-a anunţat candidatura la Primăria Constanţa

În discuţiile de astăzi, Monica Gubernat (şefa CNA) a amintit şi de faptul că Mohammad Murad şi-a anunţat, recent, candidatura la Primăria Constanţa.

Dialogul, în continuare:

- Dorina Rusu: Da. Sper că nu veţi face tot timpul reclamă la Phoenicia.

- Monica Gubernat: Înţeleg că domnul Murad vrea să candideze la Primăria Constanţa.

- Buianu Leonard Claudiu: Lăsati-l pe domnul Murad cu intenţiile de candidatură. Avem alte proiecte care ne mănâncă timpul, nu avem timp de campanii electorale.

- Radu Herjeu: Domnul Murad şi-a anunţat candidaura ca independent la Primăria Constanţei. Sperăm ca noii proprietari să fie foarte atenţi în campania electorală. S-ar putea ca unii dintre angajaţi, din execes de zel faţă de patronul cel mai de sus, s-ar putea să fie tentaţi să greşească că să îi intre în graţii. Conducerea postului trebuie să fie atentă.

- Dorina Rusu: Sper să nu fie o televiziune achiziţionată înainte de campania electorală ca să îi facă campanie domnului Murad, dacă o să candideze.

- Buianu Leonard Claudiu: În articolul din Adevărul, domnul Murad spune că e posibil să candideze.

- Radu Herjeu: Nu. Spune „voi candida sigur”, în respectivul articol.

- Gabriel Tufeanu: Dacă domnul Murad va candida probabil că televiziunea se va implica. Nu suntem nici noi naivi. În schimb, dacă respecta legislaţia nu este nicio problemă.

Fostul proprietar: Nu voi mai avea timp să mă ocup de proiect

Ramona Mureş, fostul acţionar majoritar, şi-a explicat decizia de retragere din proiectul TV. Printre altele, aceasta a spus că „nu va mai avea timp să se ocupe de proiect”.

Ramona Mureş, fost acţionar Litoral TV: Eu încerc să mă retrag uşor, uşor către vestul ţării. O să fiu departe de Constanţa. Nu voi mai avea timp să mă ocup. Vreau să vină cineva cu idei noi, chiar şi financiar şi ce ţine de programe. Să fie poate chiar o rebranduire.

Se fac opt ani de când e postul. Poate e nevoie de ceva nou.

Vom încerca să promovăm turismul din ţară

Claudiu Buianu a explicat, în faţa forului, care sunt intenţiile noului acţionariat cu privire la staţia Litoral TV.

Buianu Leonard Claudiu, reprezentant al noului acţionariat: Nu intenţionăm o rebranduire. Pe lângă calitatea de administrator Brands Duel, firma care doreşte să preia majoritatea acţiunilor din televiziune, sunt şi director general la Phoenicia Hotel. Intenţia noastră este să facem din această televiziune, cu care am colaborat pe partea de promovare în trecut, o televiziune cu şi despre turismul românesc.

Astea ne sunt intenţiile.

Dorina Rusu: Îi schimbaţi profilul?

Buianu Leonard Claudiu: O să rămână generalist, dar vom încerca să avem emisiune care să promoveze turismul din ţară.

Radu Herjeu: Înţeleg că domnul Buianu va conduce televiziunea? Cine va conduce televiziunea? Cine va face politica editoarială?

Buianu Leonard Claudiu: Lucrăm la organigramă. În primă fază mă voi ocupa eu de proiect, dar voi desemna un director general pentru că nu pot să-mi dedic 100% din timp televizunii. Momentan vom păstra actuala echipă a televiziunii.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    nea murad a fost un apropiat a gasti mazare constantinescu strutinschi baluta C ind a inflorit afacerile lui astia erau stapinii judetului Nu puteai bate un cui in constanta daca nu pupai ghiulul Deci pluteste un nor negru de afaceri necurate

Trimite un comentariu

sus