Skip to main content

Radio Impuls va fi şi în Braşov. Compania care deţine Kanal D a preluat frecvenţa Jazz FM

 
Radio Impuls va fi şi în Braşov. Compania care deţine Kanal D a preluat frecvenţa Jazz FM

CNA. Radio Impuls, post din familia Kanal D, se va auzi şi în Braşov. Compania care deţine şi Kanal D a preluat frecvenţa postului Jazz FM, acordată de CNA în 2017.

Publicitate

Frecvenţa pentru unul dintre cele mai râvnite oraşe din ţară, când vine vorba de zona radio, a ajuns la Dogan Media prin „cedare”, de la Tudor Vesa (acţionarul Jazz FM). Vesa este om de afaceri, iar în trecut a fost Secretar de Stat în Guvernul Grindeanu (Mai multe, aici).

El a declarat, în faţa CNA, că nu a mai putut susţine financiar staţia.

De altfel, Vesa a mai primit acordul şi pentru cedarea unei alte frecvenţe Jazz FM pe care o deţinea în Sibiu. Respectiva frecvenţă va merge la o societate din Mediaş (care mai are o licenţă chiar pentru oraşul Mediaş).

Noul post din Sibiu, pe frecvenţa Jazz FM, se va chema City FM şi va avea tematică muzicală.

Cele două cedări au stârnit şi ceva discuţii şi nemulţumiri în forul audiovizual. Patru oameni din CNA au votat împotriva cedării celor două licenţe, iar restul au fost pentru.

„Eu am dat votul, la vremea respectivă, pentru că era un radio inedit, care dădea o altfel de muzică. Nu aţi primit votul pentru că după un timp să meargă către altcineva.

Corect ar fi fost să le daţi înapoi la CNA, ca să fie scoase la concurs”, a subliniat Radu Herjeu.

Herjeu a mai spus, printre altele:

„Aţi primit două licenţe foarte importante: Braşov şi Sibiu. Sunt două dintre cele mai râvnite oraşe atunci când se fac concursuri radio. Nu înţeleg cum nu aţi reuşit să susţineţi radioul în două oraşe atât de importante. Sunt radiouri locale în Braşov care reuşesc să trăiască.”

Jazz FM va continua online

La şedinţa forului a participat şi Tudor Vesa, acţionarul Jazz FM, care şi-a motivat decizia de cedare a frecvenţelor. Acesta a spus că nu mai poate susţine financiar proiectul.

De asemenea, a menţionat că Jazz FM se va auzi, în continuare, online.

Tudor Vesa, de la Jazz FM: Proiectul pornit în 2017, intră în al patrulea an. Am pus pe picioare radioului conform proiectului depus la CNA şi câştigat. Proiectul a ieşit frumos şi are conţinut de calitate.

Mi-am dorit ca Jazz FM să crească, am avut chiar gândul că vom emite din Bucureşti. Am făcut şi un studio în Bucureşti, pe Calea Victoriei. N-am avut ocazia să-l extind până acum.

Am susţinut proiectul, din punct de vedere financiar, singur. N-am luat niciun ban din publictate până acum. Vremurile prin care trecem acum ne afectează pe toţi. Mă oblige să-mi schimb puţin obiectivele.

Jazz FM va continua să existe şi se va adapta la noile realităţi, în online”, a punctat Vesa.

Şi Gabriel Tufeanu, membru CNA, a fost contra cedării celor două frecvenţe. Acesta a spus, printre altele:

„Aş vrea să-l corectez pe domnul Vesa. Radioul nu are patru ani. A început să emită în urmă cu un an şi jumătate. La fel ca şi colegul Herjeu, susţin faptul că noi am votat proiectul

Noi am dat licenţa gratis, prin concurs. Noi nu suntem brokeri de licenţe”, a spus Tufeanu.

Şefa CNA: E păcat ca aceste frecvenţe să fie blocate

Pe de altă parte, Monica Gubernat (şefa CNA) a votat pentru cedare, iar motivaţia sa a fost următoarea:

„E păcat ca aceaste frecvenţe să fie blocate. Ar urma să fie blocate pentru cel puţin un an de zile. O să votez pentru cele două cedări”, a spus şefa forului.

Reamintim că frecvenţele Radio Impuls au fost preluate de Dogan Media, compania care deţine Kanal D, în martie 2019. Postul se aude în zece oraşe, înclusiv Bucureştiul. Celelalte sunt: Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Tulcea, Bacau, Rasnov, Bistrita si Craiova.

Citeşte şi:

Final de tranzacţie. Radio Impuls trece în grupul Dogan, care deţine şi Kanal D

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sabina Schuster Sabina Schuster
    Păcat că nu se înțelege ce mai este încă o frecvență. Da, o să predea și să mai și plătească amendă ca a prostit pe față CNA-ul, cu scopul de a vinde acele frecvențe. Bine s-a punctat: "CNA-ul nu este o instituție de brokeraj". Să se ia aminte. Sibiul parcă are râie la radiouri. A pierdut poate cel mai frumos proiect radio din istoria orașului (este vorba de gofm.ro) că tot așa, s-a dat "iama" la borcanul cu miere și pentru că a vrut să-l "cedeze" poate chiar cu titlu "gratuit", profesioniștii de acolo au fost nevoiți să-și țină investiția prin pod. Poate va reveni la Sibiu gofm. Revin, ar trebui să se înăsprească legislația acum cât se mai poate face ceva, pentru că totul se mută în maxim 5 ani în online.
  • jk jk
    @gabriel cristea
    Foarte bun punctul,mai ales cu 2 concursuri pe an,chiar si 1 e bun
    Ultimul a fost in 2017 sau 2018,in plus in alte orase nu s-a mai dat licență de ani buni,altii aproape de fiecare dată
    Ar fi necesară o oferta mai buna in orasele mai mici si in zonele turistice (altele decât litoral și Valea Prahovei)
  • gabriel cristea gabriel cristea
    Asta se intampla cand legislatia este incompleta. Cand se poate prelua o frecventa de alt radio? Cand nu se poate? Totul este la voia intamplarii.
    S-ar putea face reguli: un radio sa Tina o frecventa minim 3 Ani. CNA sa tine concursuri de frecventa de doua Ori pe Ani etc.
    Altfel avem specimene avizate , gen Herjeu, un neica nimeni, fost stirist , acum impartitor de frecvente, timp on care portofoliul lui de active so dividende s-a inmultit de 5 Ori.
  • Eu Eu
    „Eu am dat votul, la vremea respectivă, pentru că era un radio inedit, care dădea o altfel de muzică. Nu ați primit votul pentru că după un timp să meargă către altcineva.”

    Sau poate a dat votul pentru ca patronul era secretar de stat?
  • adrian adrian
    "jenibil"
  • jk jk
    Cică sa le dea inapoi licențele
    Păi cum le dăm?Cui?Cand?Ca de concurs radio n am auzit de muuult

Trimite un comentariu

sus