Skip to main content

„Obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete”. Realitatea Plus, amendă pentru ce a zis despre Marian Oprişan

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Amendă pentru postul Realitatea Plus. Laurenţiu Botin, venit recent la Realitatea, a atras o amendă de 5.000 de lei pentru postul staţia de ştiri.

Publicitate

Sancţiunea a vizat emisiunea „100% Tu decizi” (o rubrică în cadrul jurnalelor de 14:00, 17:00 şi 20:00), pe care Botin o prezintă. În respectiva producţie realizatorul a făcut mai multe acuzaţii, fără să aducă dovezi, la adresa lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi liderul organizaţiei PSD Vrancea.

De asemenea, Realitatea Plus nu avut nici poziţia lui Oprişan.

Ce a zis Botin despre Oprişan? Redăm, pe scurt, din emisiune:

  • Junele „Portofel” sau „Şuţu”, aşa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, după cum povestesc greii lumii underground din oraşul de pe Milcov, obişnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poşete.
  • Marian Oprişan a cochetat şi cu fosta Securitate, fiind racolat cu numele de cod „Renato”
  • Oprişan deţine o fortăreaţă la kilometrul 25 din comuna Boloteşti, pe Drumul Naţional Focşani-Otjula, fortăreaţă trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta „Confecţia Focşani”, racolată şi ea de Securitate înainte de '89 pe când era portar; portarul fabricii.

Laurenţiu Botin, în faţa CNA:

„Este o pastilă de trei minute în care nu se poate da drepta la replică, însă se dă drept la replică în cele 120 de minute de emisiune de sâmbătă seara.

Domnul Oprişan a fost sunat întreaga săptămână. Ne-a promis că va intra şi că va comenta fiecare acuzaţie. Ultima promisiune a fost cu 10 minute înainte de emisiune.

Apoi i-a dat Ancăi Alexandrescu un mesaj în care i-a spus că avocaţii l-au sfătuit să nu mai intre în direct”, a punctat realizatorul TV.

Legislaţie - Codul audivizual

Art. 40 - (3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

Art. 64 - b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mogdan Buzgoci Mogdan Buzgoci
    Laurentiu Botin e un invartit care pacaleste patronii de televiziuni. Se vrea un fel de Silviu Manastire - dar ala macar avea vocea aia grava care dadea clar senzatia de vinovatie a celui despre care comenta la Dosar de Politician. Evident, toate pastilele erau si sunt calomnii ieftine, gasite pe net, clasate de instante. "Subiectul" e balacarit taman in campanii sau pre-campanii de alegeri, cand e nevoie mai mare. Ori se simte si cotizeaza, ori i se scade pragul electoral. Inventia a fost a geostrategului Cozmin Gușă, acum e "patronatâ" de Maricel Păcuraru. Botin e doar o marionetă, la fel ca Manastire.
  • Adi Adi
    5000 de lei pentru asa ceva??? Când eu va zic că principalul vinovat pentru ce apare la TV este chiar cel care ar trebui să vegheze. Adică CNA!

Trimite un comentariu

sus