Skip to main content

Sorina Matei, editorialist la Mediafax. La două luni după despărţirea de B1 TV

 
Sorina Matei, editorialist la Mediafax. La două luni după despărţirea de B1 TV

Sorina Matei, pe platforma Mediafax. Fosta realizatoare B1 TV semnează opinii pe platforma lui Adrian Sârbu, la aproximativ două luni după ce s-a despărţit de staţia de ştiri.

Publicitate

Primul text al Sorinei Matei pe Mediafax o are în centru pe Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA. Titlul: Kovesi, la 2 ani de la revocare. De la "duşmanii" din România, la alţi duşmani.

Agenţia Mediafax face parte din grupul fondat şi deţinut de Adrian Sârbu. Pe platformă au proiecte video şi jurnaliştii Ion Cristoiu (Gândurile lui Cristoiu) şi Marius Tucă (cu Marius Tucă Show). Sârbu a obţinut mai multe licenţe TV de la CNA, prima urmând să fie lansată televiziunea de ştiri Alep News.


Citeşte şi: Adrian Sârbu anunţă: când lansează televiziunea de ştiri? Sârbu nu mai e acţionar majoritar în proiect. Cine a intrat în locul lui?


Reamintim că în luna mai, B1 TV a renunţat la Sorina Matei (Aktualitatea Românească) şi la Andrei Bădin (Controverse).

La vremea respectivă, Sorina Matei acuza faptul că nu e existat nicio notificare de reziliere a contractului şi a plasat decizia managementului B1 TV în contextul deciziilor Guvernului de a aloca bani presei şi de a lansa IMM Invest (program la care a aplica şi B1).

De cealaltă parte, Sorin Oancea spunea pentru Paginademedia.ro că decizia a fost legată de „audienţa slabă a emisiunii Sorinei Matei şi de orientarea pro-rusă legată de coronavirus, orientare tot mai evident în ultima perioadă”, după cum Paginademedia.ro relata la vremea respectivă.


Citeşte şi: De ce a renunţat B1 la Sorina Matei? „Orientarea prorusă legată de coronavirus şi audienţele” – Sorin Oancea


Câteva idei din opinia Sorinei Matei de pe Mediafax

- Codruţa Kovesi, ca procuror şef al Parchetului European, oferă publicului din România difuzarea integrală a unui interviu de aproape 8 minute pe Euronews despre noi lupte, dar cu aceleaşi tactici, metode şi sloganuri.

- Munca efectivă Laura Codruţa Kovesi n-a început-o, performanţele profesionale, realizările şi confirmările definitive ale instanţelor europene sunt încă departe, dar este de remarcat că, încă de pe acum, a început o nouă bătălie: cu insulara Malta.

- Fără procurori europeni, aşa cum spune Codruţa Kovesi, Parchetul European nu are colegiu.

- Dar ce „a uitat” să spună Kovesi sunt următoarele detalii: fără „mama” Parchetului European, Monica Macovei, unul dintre cei mai dedicaţi sfătuitori ai ei, care a luat de 3 ani „ţintă-piept” Malta, trimisă în 2017 în delegaţia ad-hoc a Parlamentului European în misiune oficială în Malta, poate că nici pe Kovesi n-ar fi atras-o foarte mult subiectul.

Integral textul Sorinei Matei, pe Mediafax


Citeşte şi: De ce a renunţat B1 la Sorina Matei? „Orientarea prorusă legată de coronavirus şi audienţele” – Sorin Oancea


Citeşte şi: Andrei Bădin, după aproape patru ani, din nou moderator la B1 TV


Citeşte şi: Sorina Matei, din nou pe TV. Tot la B1


Citeşte şi: Sorina Matei lasă B1 TV pentru o emisiune în prime-time la RTV


Citeşte şi: Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene


Citeşte şi: Sorina Matei nu se mai regăseşte în grila de seară a B1 TV. Sabin Orcan în locul ei şi al lui Cătălin Prisăcariu


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R2D2 R2D2
    Domnul autor/specialist in situatia televiziunii ne vorbeste despre Alep News. Da' de la Damasc nu aveti nimic?
  • Livia Pila Livia Pila
    Mediafax e goarna Rusiei. Cu Tucă, cu Cristoiu.Soneria ajunge unde ii e locul. La Scufita Rosie.
  • ana ana
    saraca, normal ca parchetul nu si-a inceput activitatea, urmeaza sa devina operational la finalul anului. dar nu se impiedica dna sorina de adevar, oricum tot textul e varza, pare rodul unei minti fara inspiratie

Trimite un comentariu

sus