Skip to main content

Libertatea: Uite banii, nu e zborul! Stiripesurse, site-ul lui Iosif Buble, a promovat curse Tarom suspendate în pandemie

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

Site-ul Ştiripesurse.ro, deţinut de jurnalistul Iosif Buble, a primit, în pandemie, bani pentru publicitate de la Tarom, pentru curse suspendate, scrie cotidianul Libertatea.

Publicitate

Site-ul lui Buble, care este şi soţul deputatei PSD Diana Tuşa, a primit bani, în perioada stării de urgenţă, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene înspre Londra, în condiţiile în care zborurile spre această destinaţie erau suspendate.

Acest lucru se întâmpla în contextul în care, în luna aprilie, TAROM anunţa că Guvernul prelungeşte măsura suspendării zborurilor către Marea Britanie, în vreme ce îl plătea pe Buble pentru a promova curse spre Londra.

„Site-ul lui Iosif Buble a fost singura platformă online care a primit bani de la TAROM în perioada stării de urgenţă pentru a promova curse aeriene către Londra. Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost direcţionat către firma European Business Environment SRL, deţinută de acesta”, arată ancheta.

Aproape 60% din afişările campaniilor pentru Primăria Capitalei sunt pe ştiripesurse

Mai mult, Primăria Bucureştiului (condusă de Gabriela Firea) bagă bani în promovare pe site-ul lui Buble, iar Camera de Comerţ şi Industrie a făcut un contract de exclusivitate tot cu site-ul Ştiripesurse.ro, arată materialul semnat de Iulia Marin în Libertatea.

Concret, 58% din afişările totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de Ştiripesurse.ro.

Şi Tarom, şi Buble, şi Primăria Capitalei au refuzat să dea detalii despre campaniile de promovare. Primăria Capitalei, de exemplu, invocă clauze de confidenţialitate când vine vorba de contracte încheiate fără licitaţie, cu instiţuţii de presă, scriu reporterii Libertatea.

Pe lângă site-ul Ştiripesurse.ro, Iosif Buble mai deţine şi firmele Blau Karotte SRL, On-Line Research SRL şi institutul de sondare a opiniei publice CURS. În trecut, acesta a lucrat ca reporter la Antena 3. Firma European Business Environment SRL, care deţine site-ul stiripesurse.ro, a fost înfiinţată în anul 2010.


Citeşte tot materialul pe Libertatea


Ştiripesurse.ro, peste 43 de milioane de afişări în iunie

De notat că site-ul Ştiripesurse.ro se află în top zece site-uri de ştiri de la noi. În luna iunie, site-ul lui Buble a adunat peste 43 de milioane de afişări şi 3 milioane de utilizatori unici, conform datelor publicate de Paginademedia.ro, AICI.


Citeşte şi: Digi24.ro, lider a patra lună consecutiv. Gsp şi DigiSport, marea revenire în primele cinci. Tabloidul Capital, pe doi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Câte exemple mai vreți ca să înțelegeți ce înseamnă ,,presa,, din România? Si cum se fac combinațiile pe bani publici. Ca și ăla, dcnews sau cum ii spune. Si televiziunile ii mai si invita, vezi Doamne, ca experți. Ce rusine!

Trimite un comentariu

sus