Skip to main content

Farsa lui Selly a ajuns şi în presa din străinătate. Euronews: Un star Youtube a păcălit mass-media din România

 
Captură Euronews
Captură Euronews

Farsa vloggerului Andrei Şelaru (Selly) a ajuns şi în presa internaţională. Publicaţia Euronews a tratat subiectul, pe larg, într-un articol.

Publicitate

Ce au scris jurnaliştii despre întâmplarea cu Selly?

„Un star Youtube a păcălit mass-media din România cu o ştire de tip fake news”. Aşa sună titlul celor de la Euronews. Ei au subliniat în articol întreaga poveste a farsei, inserând, de asemenea, şi explicaţia din vlogul lui Selly.

Totodată, cei de la Euronews au scris şi despre gestul ziarului Libertatea, singurul care şi-a cerut public scuze după farsa lui Selly. Paginademedia.ro a scris pe larg despre acest subiect.

„Am făcut o greşeală şi îmi cer scuze pentru asta. Cel mai rău lucru a fost ura pe care a avut-o echipa mea pentru ce s-a întâmplat.

Sunt jurnalişti buni, muncitori, care trebuie să lucreze într-o ritm infernal şi nu au meritat acest lucru”, a mărturisit Anamaria Nedelcoff, autoarea articolului de pe Libertatea cu Selly, pentru Euronews.

Ce spune Selly despre farsa pentru jurnaliştii din România?

Andrei Şelaru (Selly) a oferit un scurt interviu pentru Euronews, în care şi-a explicat gestul său. „Jurnaliştii trebuie să fie conştienţi atât de puterea, cât şi de responsabilitatea pe care o au”, a explicat el.

„Mi-am dat seama cât de departe pot ajunge minciunile celui mai urmărit post de ştiri din România (n.r. România TV). Acum trei săptămâni au lansat un fake news despre o luptă de-a mea într-un apartament.

În disperarea după audienţă ei au realizat un eveniment care nu a avut loc vreodată”, mai susţine Selly, pentru Euronews.

Citeşte şi: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democraţie trebuie să existe! Treaba cu democraţia pică în momentul în care spui doar minciuni

Selly, pentru Paginademedia.ro: „Cred în presă!”

Andrei Şelaru a fost invitat la Interviurile Paginademedia şi a povestit pe larg incidentul cu România TV. Printre alte subiecte, el a susţinut că are în continuare încredere în presă.

"Da, cred în nevoia de presă", spune Selly - Andrei Selaru. "În orice democraţie trebuie să existe o presă liberă", punctează vloggerul. Şi continuă:

"Treaba cu democraţia pică în momentul în care spun doar minciuni, pentru că adevărul nu mai interesează pe nimeni!".

Ce vrea de la presă, printre altele?

"Cel mai corect ar fi să se separe pe ecran ce e este ştire de ce e părere personală", spune Selly. "Vreau să se facă diferenţa între ştire şi opinie."

"Mă aştept să verifice mai bine informaţia înainte de a publica", a mai spus Selly.

Interviul, pe larg, se poate urmări AICI.

Citeşte şi: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democraţie trebuie să existe! Treaba cu democraţia pică în momentul în care spui doar minciuni

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    un copil a dat o palma presei din intrega lume Or fi invatat ei ceva ? nu cred ! banul facut pe seama prostimei e dulce
  • RzV RzV
    A exemplificat exact nivelul actual al presei si nu doar din Romania, peste tot sunt convins ca sunt televiziuni care fac orice pentru audienta. S-a ajuns la un nivel in care toti cauta sa faca bani din audienta, fie TV, presa, online, youtube si sunt prea putine subiecte pentru fiecare si atunci trebuie sa apelezi la orice nimic si sa il transformi in stire care sa atraga audienta.
    Televiziunea si asa e in scadere si cand reuseste un pusti de pe Youtube sa le manipuleze cum vrea e clar ce incredere merita.

Trimite un comentariu

sus