Skip to main content

AZI LA TV. Filmul românesc Explozia, la câteva zile după explozia din Beirut

 
AZI LA TV. Filmul românesc Explozia, la câteva zile după explozia din Beirut

Filmul românesc Explozia, despre un incendiu la o navă cu azotat, va fi în această seară pe TV. Producţia e difuzată în contextul exploziei uriaşă din Beirut, pornită tot de la o cantitate de azotat depozitată în port.

Publicitate

Postul de televiziune B1 TV este cel care va difuza filmul românesc. Când? Diseară, de la ora 22.00 şi duminică, de la ora 15.30

Subiectul filmului este inspirat din fapte reale: un incendiu produs în anul 1970 la bordul navei ”Poseidon”, pe Dunăre, în apropiere de Galaţi. Ambarcaţiunea transporta 4.000 de tone de azotat de amoniu. O posibilă explozie ameninţa atât combinatul siderurgic, cât şi întregul oraş Galaţi.

Din distribuţie: Radu Beligan, Toma Caragiu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Mircea Diaconu, Florin Piersic, Dem Rădulescu, Draga Olteanu Matei şi Colea Răutu.

Filmul a fost regizat de Mircea Drăgan.

Dan Negru, în urmă cu două zile: "Ar fi isteaţă televiziunea care ar redifuza filmul"

Explozia azotatului de amoniu din Beirut e asemanatoare cu cea din filmul românesc "Explozia" din '72 cu Beligan, Dinică şi Toma Caragiu, scria Dan Negru pe Facebook în urmă cu două zile.

"Ar fi isteaţă televiziunea care ar redifuza filmul in zilele astea in care azotatul de amoniu bate virusu' in breaking news", nota omul de televiziune.

Dezastru de proporţii în Beirut

Filmul este difuzat în contextul în care marţi au avut loc două explozii de proporţii în portul oraşului Beirut, capitala Libanului. Totul a pornit de la deflagraţiile declanşate de un incendiu la un depozit de azotat de amoniu. Nu mai puţin de 300.000 de locuitori au rămas fără case, în urma acestui dezastru.

Până la ora redactării acesti articol au decedat cel puţin 137 de oameni, iar alţi 5.000 sunt răniţi. De asemenea, sunt zeci de persoane date dispărute.
Liban a declarat trei zile de stare de urgenţă în urma acestui dezastru.

Mai multe ţări au sărit în ajutorul acestei naţiuni, printre care şi România, care prin programul „Salvaţi Copiii României” sprijină echipa locală cu asistenţă medicală şi suport emoţional şi de protecţie, potrivit Digi24.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R R
    Audientele e veatza mea
  • Ipo Ipo
    3 zile de ce?
  • Marian Marian
    R, de ce nu te bucuri de vara , lasa naibi audientele ca tot nu castigi nimic daca le dau .
  • R R
    Si celelalte audiente pe luna iulie iar nu le mai publicați? Din luna aprilie nu ati mai publicat datele de audienta pe luni ,cu stiri,filme ,seriale divertisment

Trimite un comentariu

sus