Skip to main content

REACȚII. Știrea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicații? Adevărul și Libertatea, rectificări și scuze

 
REACȚII. Știrea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicații? Adevărul și Libertatea, rectificări și scuze

UPDATE. Gest rar în presa din România. Libertatea și-a cerut public scuze și și-a asumat greșeala, dar a anunțat și ce măsuri va lua după ce a publicat știrea falsă legată de Selly, într-un material publicat în această seară

„Am luat câteva decizii, vom reduce la anumite subiecte din viteză și vom crește nivelul filtrelor de verificare, sporind inclusiv numărul oamenilor de la newsdesk, ca să oferim mai mult timp pentru a discerne”, scrie textul celor de la Libertatea. 

Publicitate

Redacția a prezentat scuze cititorilor, pentru a doua oară: „Libertatea își cere scuze, am greșit dând o știre fără să luăm reacția, iar știrea s-a dovedit neadevărată”, mai spun jurnaliștii.

Jurnalista care a semnat articolul, Anamaria Nedelcoff, și-a asumat, de asemenea greșeala profesională într-o postare pe Facebook: "Greșeală de începător, îmi asum", a scris ea. Detalii mai jos, în articol.

REACȚII. Ce au făcut publicațiile care au preluat farsa lui Selly, cu accidentul de mașină? Pe România TV, publicația de la care „s-a rostogolit” subiectul, postarea nu mai apare. 

La o simplă căutare pe platforma televiziunii de știri, materialul care anunța „un nou accident de mașină al lui Selly” este, acum "Eroare 404".

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări către un oficial România TV dar, până la această oră, nu am primit vreun răspuns.

De asemenea, materialul nu mai există nici pe platforma  Spynews.

Adevărul și Libertatea au făcut rectificări. Libertatea chiar a cerut scuze cititorilor. 

Reamintim că Selly a fabricat un material din care părea că are un „nou accident”, filmul a ajuns la România TV (de la un „telespectator”), iar postul TV a mușcat „momeala”: a dat clipul pe post. Fără o minimă verificare.

Citește și: Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"

Adevărul a scris:

„Menţionăm că nu l-am contactat pe Andrei Şelaru pentru a confirma accidentul, în momentul în care ştirea a fost publicată”, arată nota site-ului.

Libertatea, de asemenea:

„Într-o versiune anterioară a articolului, Libertatea a preluat știrea de la România TV și a anunțat accidentul în care a fost implicat Selly, fără să-l contacteze pe vlogger. A încercat să obțină o reacție de la autorități, însă fără rezultat, deoarece ar fi fost vorba despre o tamponare. A fost o eroare pentru care ne cerem scuze cititorilor”, punctează textul.

Alte publicații care au preluat fake-ul pus la cale de Selly nu au rectificat textele, până la momentul publicării acestui material. O monitorizare Paginademedia.ro arată că Digi24, Gândul, Cancan, Evz sau DC News nu au rectificat materialele până la momentul publicării acestui material. 

Citește și: Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"

Gest rar în presă. Libertatea: am greșit dând o știre falsă

Libertatea își asumă greșeala și își cere scuze, într-un material separat (după ce prima dată a făcut-o în articolul rectificat). 

"Libertatea își cere scuze, am greșit dând oGreșeala jurnaliștilor a fost aceea că nu l-au căutat pe autorul inițial al informației, ca să verifice.

Din articol:

 • Faptul că am încercat să luăm o reacție de la autorități a fost insuficient. Trebuia să căutăm până la capăt.
 • Ne pare rău și ne cerem scuze pentru eroare.
 • Mai mult, sperăm că am învățat din gafă, care nu aparține unui om, ci sistemului redacțional.
 • Am eșuat toți, nu un redactor. știre fără să luăm reacția, iar știrea s-a dovedit neadevărată!", scrie Libertatea.

Articolul din Libertatea, aici.

De asemenea, jurnalista Anamaria Nedelcoff a scris pe Facebook: "Greșeală de începător. Îmi asum". Într-un comentariu, le răspunde cititorilor că a încercat o verificare: "Am verificat la poliție, Ideea e că tamponările nu ajung la ei."

De ce a făcut vloggerul asta farsa pentru România TV?

Totul a pornit de la România TV. După ce postul a difuzat materiale cu burtiere deplasate și informații neverificare despre el, la începutul lunii august, acesta s-a hotărât să le dea o lecție. Cum au arătat burtierele România TV, de atunci? Doar câteva:

- „Filmarea momentului în care Selly trage cu pistolul”
- „Prezentator TV, împușcat de milionarul Selly”
- „Selly, dus la detectorul de minciuni”

„Mi-au speriat familia pentru un punct de rating”, explică el.

Captura de pe site-ul România TV

VIDEO. Selly - Adevărul despre filmarea cu accidentul meu

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Proteanul, te rog sa vorbesti frumos. Daca tu esti postac, nu inseamna ca toata lumea e postaca.

  E vorba de etica, daca bagi ceva in site fara a verifica inainte daca e real sau nu, iar ce ai bagat tu in site se dovedeste a fi un eveniment fals, trebuie sa recunosti ca ai gresit, nu sa bagi sub covor si sa te faci ca ploua. Asa se face, vezi Libertatea. Link-ul oricum a ramas indexat in Google, degeaba au sters.
 • Ba prostule zf , vezi ca si antenuta a sters stirile. Te legi doar de Pro postacule antenist? Uite aici:

  https://www.antena3.ro/actualitate/selly-nou-accident-al-doilea-in-mai-putin-de-un-an-580146.html
 • Si de pe Stirile Pro TV a disparut fara niciun fel de explicatie, au bagat-o sub pres, ca restul site-urilor de cancan. Respect, totusi, pt. Libertatea, au recunoscut ca au gresit si merita apreciati.

  https://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/video-selly-si-a-lovit-din-nou-bolidul-de-70-000-de-euro-cum-arata-acum-masina.html

Trimite un comentariu