Skip to main content

CNA: Cosmin Seleşi, reclamaţie pentru România TV. Staţia l-a dat cu Covid „pe surse”. Membru CNA: „Mi se pare o mizerie”

 
CNA: Cosmin Seleşi, reclamaţie pentru România TV. Staţia l-a dat cu Covid „pe surse”. Membru CNA: „Mi se pare o mizerie”

CNA. Postul România TV a fost reclamat la CNA de Cosmin Seleşi, prezentator la Antena 1. Staţia de ştiri l-a dat infectat cu Covid, pe surse, pe prezentatorul „Te cunosc de undeva”. Ulterior, s-a dovedit că informaţia era falsă.

Publicitate

România TV a primit o sancţiune de 10.000 de lei pentru emisiunea în care s-au dat informaţiile legate de Seleşi, dar pentru cuantumul amenzii s-a ţinut cont şi de o altă emisiune în care a fost dat un filmuleţ cu o femeie fără să se verifice dacă într-adevăr era chiar ea în clip (s-a dovedit că nu era ea).

Ştirea cu prezentatorul Antenei 1 a rulat de două ori pe post pe 18 iunie, iar după trei zile (pe 21 iunie) a fost rectificată. Abia atunci s-a spus că Seleşi nu a fost niciodată infectat.

„Potrivit unor surse, alte două vedete au fost infectate cu Covid-19. Vorbim despre Adriana Trandafir şi, de asemenea, potrivit unor surse de la Matei Balş, şi Cosmin Seleşi ar fi fost testat pozitiv la noul virsus”, a spus reporterul.

În acelaşi jurnal a rulat următoarea burtieră - SURSE: Cosmin Seleşi şi Adriana Trandafir, infectaţi cu Coronavirus

În reclamaţia la CNA, Seleşi a spus:

„A fost transmis publicului prin intermediul emisiunii România TV News faptul că subsemnatul Cosmin Seleşi a fost depistat cu virusul COVID-19.

În urma difuzării acestei ştiri mai multe ziare de publicaţie natională şi locală au preluat şi publicat această dinformaţie aducându-i acestuia atingere gravă imaginii şi reputaţiei, cu repercursiuni substanţiale asupra vieţii private şi profesionale”, notează documentul.

Acesta a mai adăugat:

„Cauza nu a oferit subsemnatului protecţia adecvată şi efectivă a dreptului la propria imagine şi, prin urmare, la respectarea vieţii private”, a subliniat în petiţie.

„Mi se pare o mizerie”

Emisiunile amendate au stârnit critici dure din partea membrilor CNA, care au votat în unanimitate sancţiunea.

Cristina Pocora a fost categorică în legătură cu ştirea despre Seleşi:

„Mi se pare o mizerie”, a spus ea.

Radu Herjeu a comentat, de asemenea:

„Ce informaţie de interes public era că prezentatorul de la „Te cunosc de undeva” este suspect de Covid? Ce grad de interes public avea ca să justifice difuzarea neverificată. Ceilalţi au ieşit şi au spus rezultatul, dar Seleşi nu a ieşit.

Trebuia făcut un gest minim, să fie sunat sau să se amâne ştirea până se confirma. Nu înţeleg această apetenţă pentru a da o ştire neverificată. Au fost oameni care poate n-au mai vorbit cu el pentru că aţi dat voi ştirea aia. Genul acesta de incoştienţă de a arunca informaţii neverificate care pot afecta vieţile unor oameni nu-l pot înţelege.”

Cum s-a apărat postul? - „Mi se pare exagerat că reclamaţia sa a venit după două luni”

La şedinţa CNA a fost prezentă şi Roxana Niculescu, reprezentanta postului România TV. Aceasta a spus, printre altele:

„Am mai discutat despre subiectul primului focar de Covid la o televiziune. Reclamaţia vine la două luni de când am dat ştirea. Informaţiile nu l-au vizat doar pe Seleşi, ci au vizat toată echipa din emisiunea Antenei.

Informaţii despre această listă de vedete, realizatori, producători veneau de la Matei Balş. Trei zile mai târziu, când testul a ieşit negativ am dat informaţia corectă.

Noi nu am dat trei zile ştirea. Am dat când au fost toţi duşi la Matei Balş, iar când au venit rezultatele testelor am dat ştirea.

Mi se pare exagerat că reclamaţia sa a venit după două luni”, a punctat ea.

În replică, Monica Gubernat (şefa CNA) a spus:

„La noi termenul de prescripţie este de şase luni”, a menţionat Gubernat.

Legislaţie

Art. 64 - (1) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 3 - (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor

Art. 40 - (3) Orice material înregistrat în care se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale trebuie să conţină şi opinia acesteia. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    astia de la rtv prind muste din zbor si le da pe post
  • Adi M Adi M
    Eu sunt cel de la 22.20.A nu fi confundat cu celalalt
  • Adi Adi
    Incredibil cat tupeu are asta de la România TV!Dar nici nu mai mira,am mai văzut asta la alte live uri CNA
  • Adi Adi
    Dacă are ambiție, răbdare și avocat, trebuie dati în judecată în penal. Imaginați-va sa se fi întâmplat asa ceva la televiziune din occident. Se îmbogățea Selesi!
  • jk jk
    Iuli,cum naiba nu apar? :)))
  • livia pilă livia pilă
    Asta nu a fost la emisiunea romanii au talent de la etno tv? Pare cunoscut.
  • jk jk
    Usor usor incep sancțiunile adevarate pentru acest post. La cât mai multe si mari
  • Iuli Iuli
    BREAKING NEWS: vulpoii nu mai apar la abces
    R și mile vor să își pună funia

Trimite un comentariu

sus