Skip to main content

Emisiunea de reportaje Dosar România revine cu un nou sezon, la TVR. Institutul Cantacuzino în contextul pandemiei, primul subiect

 
Emisiunea de reportaje Dosar România revine cu un nou sezon, la TVR. Institutul Cantacuzino în contextul pandemiei, primul subiect
Foto: TVR

Emisiunea „Dosar România” revine la TVR 1 cu un nou sezon, în weekend. În prima ediție se va difuza un reportaj despre Institutul Cantacuzino.

Noul sezon va debuta duminică, 20 septembrie, de la ora 18:00. Alina Grigore se va ocupa de reportaje.

Publicitate

Reportajul pune accent pe rolul instituției ca strategie a României în combaterea pandemiei. De asemenea, se va vorbi și despre salvarea acestui Institut, dar se vor afla și poveștile unor specialiști de talie mondială care lucrează aici.

Alina Grigore, despre povestea Institutului Cantacuzino din București:

„Am vrut să vedem cu ochii noştri ce s-a schimbat în cei aproape trei ai de când această instituţie strategică a trecut la MApN şi care sunt planurile pentru viitor.

Nu oricine îşi asumă o filmare în laboratorul unde se fac testele pentru depistarea virusului SARS-COV2 sau în aria unde se desfăşoară testele, pe loturi experimentale, pentru realizarea unui nou vaccin gripal, în viitor. Duminică, la Dosar România, veţi vedea imagini în premieră, inclusiv circuitul producerii unui vaccin.”

Totodată, echipa emisiunii se va întâlni și cu Mihaela Lazăr (foto articol), primul cercetător român care a decodat genetic harta virusului SARS-COV2, cu mutațiile suferite în România.

Povestea Institutului Ioan Cantacuzino, pe scurt:

- S-a înființat în 1921 la inițiativa lui Ioan Cantacuzino, prin decret dat de Regele Ferdinand I
- A fost cel mai mare institut de seruri și vaccinuri din România și Europa de Est
- Aici s-au produs medicamente precum cantatismul sau polidin
- Institutul a fost preluat de Ministerul Apărării cu datorii imense
- În Institut au mai rămas doar Laboratoarele de Referință și Cercetare
- Aici se fac sute de teste zilnic pentru depistarea virusului SARS-COV2

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu