Skip to main content

VIDEO. Întrebarea zilei. Un actor către actori: "Dragi colegi, apucați-vă și învățați de toate! Învățați și partea de video, și cum facem o campanie pe Facebook"

 
VIDEO. Întrebarea zilei. Un actor către actori: "Dragi colegi, apucați-vă și învățați de toate! Învățați și partea de video, și cum facem o campanie pe Facebook"

VIDEO. Un actor în dialog cu un actor, azi, la Întrebarea zilei. Și câteva sfaturi de la un actor, pentru actori:

"Dragi colegi, apucați-vă și învățați de toate! Învățați și partea de video, să puteți să susțineți un podcast, să editați niște poze, filmulețe, trailere! Să ne apucăm să mai învățăm o campanie pe Facebook, sunt lucruri care ne sunt de folos.

Va fi o perioadă în care toată lumea susține adaptarea, se cere în orice proiect și să ai posibilitatea de streaming."

Publicitate

Cel care răspunde este Alexandru Nagy, actor absolvent de UNATC, acum masterand la Canto și asistent de regie la Opera Națională din București.

Nagy are zeci de piese în portofoliu, ca actor și regizor al unor piese pe texte de Matei Vișniec, Eugene Ionescu și Samuel Beckett, dar și rolul de asistent de regie pe lângă nume ca Horațiu Mălăele, Victor Ioan Frunză sau Anthony Clark. Este născut în aceeși zi cu Al Pacino, actor pe care, mărturisește, ar dori să-l întâlnească. Aveți la final tot CV-ul lui.

Ce i-a răspuns Alexandru Nagy lui Gabriel Costan la Întrebarea zilei, proiect în parteneriat cu Paginademedia.ro:

"Toată lumea dă spectacole în online. Vorbesc de accesibilizare și de trecerea asta în online. Trebuie să vedem ce putem să facem bine din treaba asta, pentru că merită să te zbați în continuare. Merită pentru aceste mii de oameni care vor să participe online și care ar fi și dispuși să plătească.

Trebuie să ne facem statul nostru paralel, al nostru, al artiștilor. E statusul ăsta online, un pic controversat. Să o luăm ușor și să nu ne mai panicăm. Să vedem cum putem integra online. Vecinii noștri din Europa au reușit acest lucru."

Despre rețelele sociale:

„Sunt multe documentare pe tema asta, chiar acum unul este pe Netflix: „Social Dilemma”. Facebook a devenit oglinda elevului, acum trebuie să știe lumea ce faci. Și directorii de casting se uită pe facebook și instagram să vadă despre cine e vorba și multe contracte de muncă se pot desface pe tema asta.

Oamenii se promovează pe canalele acestea și e un deficit de imagine dacă faci porcării pe canalele astea.”

Noi trebuie să ne dovedim utilitatea și adaptabilitatea. Asta e cel mai important. Adaptabilitatea e cea mai mare calitatea pe care o poate avea un actor. Trebuie să ne menținem într-o relație bună cu publicul nostru.

Teatrul nu moare, el se îmbunătățește și el se face în continuare, pe zoom, cu holograme. ”

Despre teatru, despre online, dar și despre Alexandru Nagy - omul - în interviul luat de Gabriel Costan.

Care este filmul românesc pe care l-ai revedea oricând?

Nagy: „Filantropica. Balanța. Ticăloșii. Multe filme românești aș revedea oricând. Îmi plac filmele și produsele românești.”

Care a fost prima carte care a schimbat ceva în conștiința ta?

Nagy: „Fram, ursul polar. Sau Legendele Olimpului. Cea cu Fram a fost o carte care m-a emoționat extraordinar de mult. Ne obligau să citim foarte mult și nici nu prea aveam altceva de făcut. Fram, ursul polar e o carte pe care o recomandă cu căldură.”

Ce te face să-ți placă o reclamă și ce te face să-ți displacă o reclamă?

Nagy: „Dacă are umor, devine mai suportabil să îl văd de 150 de ori pe zi. Dacă are o umbră de umor, de naturalețe, de situație, un personaj, ceva să fie deosebit, trebuie să fie special, încât să nu îl înnebunești.

Într-un fel îmi displac reclamele care sunt doar traduse și care sunt făcute cu actori străini și se pun doar vocile românilor pe ei. Îmi displace că nu s-a făcut și varianta românească.

Îmi plac astea de la noi, cât mai autohtone, mai personalizate, cât mai vesele și creative.”

VIDEO. Întrebarea zilei, cu Gabriel Costan și Alexandru Nagy

Alexandru Nagy, carte de vizită:

  • Absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex.
  • Ca actor joacă în “10 pentru New York”, ”Peretele” și ”Două liniuțe” de Lia Bugnar , regia Lia Bugnar și ”Konkurs” de Alexander Galin , regia Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis din București dar și în producți ile Teatrului Independenților Profesioniști la Godot Cafe-Teatru: ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec , regia Alexandru Bogdan și ”Aeroport” de Ștefan Caraman. ”Dona Juana” de Anca Vizdei, regia Radu Gheorghe la Teatrul Dramaturgilor Români.
  • A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mãlãele, Victor Ioan Frunzã, Anthony Clark, David Gothard, Mick Davis, Giancarlo del Monaco, Mario de Carlo.
  • Director Artistic Fondator al Teatrului Independentilor Profesioniști din 2011.
  • A regizat mai multe producții de teatru, printre care: “Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War”; “Omul Pubelã”; “Cabaretul Cuvintelor”; “Sobolanul Rege”; “În doi”; “Teatru Vag” de Matei Vișniec, “Tabloul” de Eugène Ionesco, “Proștii sub clar de lunã” de Teodor Mazilu, “Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, “Malaga” de Lukas Bärfuss, “Starshitting” de Jean-Lorin Sterian, “Fapte Bune S.R.L.” de Sebastian Ungureanu.
  • Este cel mai tânăr regizor de operă din România prin montarea “Il Tabarro” de Giacomo Puccini la Opera din Brașov în 2013.
  • Distins în 2019 cu Premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România pentru performanța actoricească din filmul “Moon Hotel Kabul”. Nominalizat pentru Mențiunea Specială din cadrul Bursei Alex. Leo Șerban la Transilvania International Film Festival 2019.
  • Din 2018 este Asistent de Regie la Opera Naționalã din Bucureşti.

Citește și: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citește și: VIDEO. Oase, câștigător anii trecuți la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinți și Umbre: "foarte mulți creatori de conținut nu se gândesc la public"

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei. "M-am uitat la Selly și mă gândesc că poate copilul ăsta poate să schimbe generația asta" - Motzu, producător la Kiss FM, Rock și Magic


 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu