Skip to main content

Irina Păcurariu a pornit „Reţeaua de idoli”. Ion Ţiriac, invitat la start de Roland Garros

 
Foto: TVR
Foto: TVR

Jurnalista Irina Păcurariu revine cu un nou sezon al emisiunii „Reţeaua de idoli”, în grila TVR 2. La start de Roland Garros, Ion Ţiriac, fostul mare tenismen al României este invitatul emisiunii.

Publicitate

Când se vede emisiunea?

Producţia prezentată de Irina Păcurariu este difuzată luni, 21 septembrie, de la ora 21:00. De asemenea, este programată şi o reluare duminică, de la ora 18:00.

Azi, când începe şi turneul Roland Garros, Ţiriac va vorbi, printre altele, de performanţele Simonei Halep, despre descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open, dar şi despre noile generaţii din tenis.

Irina Păcurariu, despre interviul cu Ion Ţiriac:

"E naiv să crezi că Ion Ţiriac va povesti cuiva cum a făcut primul milion, sau, în cazul lui, primul miliard. Pentru mulţi va rămâne un excentric, mare colecţionar de maşini, proprietăţi, blazoane, trofee de vânătoare şi avioane private.

Orice se poate spune sau scrie, despre octogenarul campion, dar e complicat să-i conteşti încăpăţănarea de face din sport o temă publică.

La Reteaua de Idoli va vorbi despre regrete, prietenie sau anii de razboi în care a copilărit. După multi ani, Ion Tiriac acceptă un interviu pentru care unii şi-ar scoate pălăria, iar el, ceea ce se întâmplă foarte rar, şi-a scos ochelarii."

Ţiriac, ajuns la 81 de ani, a devenit primul român intrat pe lista Forbes a miliardarilor lumii. Totodată, el este pe locul secund în topul celor mai bogaţi sportivi, după baschetbalistul Michael Jordan.

Ion Ţiriac, la „Reţeaua de idoli”:

"Trebuie să vorbeşti despre sport, sportivi sau sportive în două secvenţe - viaţa sportivă şi viaţa adevărată care vine după sport. Gimnastele se opresc la 21-22 de ani, cresc, jucătorii de tenis la 30-31-32 de ani. Excepţii sunt. Uite, Serena la 38, Federer şi aşa mai departe. Dar în a doua viaţă, dacă cumva lumea te respectă, nu te iubeşte, că atunci când eşti sportiv te iubeşte toată lumea, dar după aia dacă îţi câştigi respectul ai făcut Bingo, eşti tot ce vrei.

Însă un copil normal, şi eu îi văd pe-ai mei, care sunt normali, n-au ales sportul, dar fac sport obligatoriu în fiecare zi, în momentul când termini şcoala - universitate, nu liceu - şi ai cele mai bune note care există în lumea asta... nu mai contează ziua aia după ce ai terminat, pentru că o să sari într-un butoi cu apă îngheţată care se numeşte viaţă.

Şi atunci, ce poţi să pui în aplicare?

Ce ai învăţat în toţi cei 4, 5, 6, 20 de ani de şcoală şi câtă creativitate ai? Sau ai cumva norocul să faci ceea ce îţi place, nu ce trebuie să faci? Pentru că în momentul în care eşti un american, care au o treabă senzaţională, mie îmi place de mor - I'm looking for a job... Caut o slujbă.. E o treabă.

I find my job... e altă treabă - nu-l găseşti p-ăla care îţi place ţie. Iar unul dintre cele mai mari privilegii în viaţa asta este să ai dreptul să alegi.

În momentul în care poţi să alegi ai o altă viaţă în faţa ta."

După interviul cu Ţiriac, Irina Păcurariu îl va avea ca invitat pe Ilie Năstase, fost câştigător la Roland Garros. Interviul cu Năstase se va difuza săptămâna viitoare.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Idirmilere Idirmilere
    Postacule cap sec, mai bine te duci pe site-ul Antenutei sau pe Facebook-ul emisiunii si ceri acolo audientele.
    Nu pe acest site...
  • didi didi
    al doilea dupa michael jorden? poate michael jordan... si oricum, mi-e greu sa cred ca e pe locul doi, sunt convins ca tiger woods e inaintea lui cu mult.
  • Razvan Razvan
    Dați și audiențele de aseara ale emisiunii iumor

Trimite un comentariu

sus