Skip to main content

Marina Almăşan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după nişte declaraţii despre Mircea Radu

 
Marina Almăşan, luată la întrebări de conducerea TVR: „Anchetă” după nişte declaraţii despre Mircea Radu

TVR o ia la întrebări pe realizatoarea Marian Almăşan, după ce a dat mai multe declaraţii despre Mircea Radu (şef al comunicării în TVR şi consilier al şefei Doina Gradea), susţin sindicaliştii MediaSind.

Publicitate

„Trebuie să fi fost într-o situaţie tare disperată, ca să accepte să se reîntoarcă în instituţia de care spunea că îi este silă şi, mai mult, de a face echipă cu inşi care se ştie că o distrug sistematic.

Nu-i înţeleg nici pe cei care-l invidiază, pentru banii halucinanţi, primiţi de la TVR, pentru că nu-ti trebuie prea multă imaginaţie, ca să-ţi dai seama că Mircea nu a beneficiat, probabil, decât de o parte din ei…”, a spus Almăşan pentru site-ul Gândul.ro.

Aceasta ar fi fost câteva dintre declaraţiile care au deranjat la vârful TVR, venite în contextul în care Mircea Radu şi-a rectificat declaraţia de avere, în care trecuse iniţial mult mai puţin decât a câştigat.

Prezentatorul a câştigat 23.000 de euro (112.574 de lei) pentru emisiunea Down The Road, dar iniţial a trecut în declaraţia de avere suma de 13.000 de euro. A recitificat ulterior, spunând că este vorba de o "eroare omenească".

„Anchetă administrativă” pentru Almăşan. Sindicat: Încalcă prevederile din domeniul libertăţii de exprimare

După delcaraţiile din Gândul, Marina Almăşan ar fi fost luată la întrebări de Andraş Istvan Demeter - consilier de etică în TVR, susţin cei din MediaSind.

Întrebările pe care Demeter i le-ar fi pus realizatoarei TV au fost publicate tot de sindicalişti. Acestea sunt:

  • Articolul in cauza si, respectiv, fotografia au fost publicate cu acordul Dvs?
  • Declaraţiile exclusive din continutul articolului au fost redate cu acuratete de catre autorul/autorii acestuia (reporterii Gandul.ro) sau au suferit modificări operate de catre acesta/acestia?
  • Daca da, care dintre ele si in ce sens?
  • Sunteti de acord cu toate elementele de fond si de forma ale articolului respectiv, astfel cum apar ele publicate – in sensul in care afirmaţiile atribuite de catre reporterii Gandul.ro reprezinta punctul de vedere al producatorului si realizatorului TV Marina Almasan?
  • Aveti altceva de mentionat (de precizat, completat, adaugat)?

De asemenea, MediaSind susţine că „acţiunea lui Demeter ar fi ilegală”. De ce? Răspund tot ei:

„Acţiunea lui Demeter Andras asupra producătorului TVR este ilegală deoarece procedura de conduită în baza căreia acţionează consilierul de etică a fost atacată în instanţă de MediaSind TVR pentru că încalcă flagrant prevederile Constituţiei României, Codului Muncii, convenţiilor OIM şi directivelor europene din domeniul libertăţii de exprimare şi al relaţiilor de muncă”, motivează sindicatul.


Citeşte şi: E oficial! Mircea Radu a câştigat aproape dublu decât a declarat. Acum şi-a modificat şi declaraţia de avere


TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, şefa TVR.

Principalele reproşuri pe care aceştia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, susţin şi sindicaliştii de la MediaSind.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Apoi, a urmat şi plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergenţe cu PDG-ul Doina Gradea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat şi Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu.

Printre altele, sindicaliştii susţin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informaţii despre modul în care funcţionează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol.


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus