Skip to main content

INEDIT. Matinal radio doar cu muzică de pe vinil

 
Foto: Alexandru Dolea
Foto: Alexandru Dolea

INEDIT. Matinal cu muzică pe vinil. Radio România Cultural îşi anunţă principalele emisiuni din această toamnă, dar vine şi cu noutate. Va difuza muzică pe vinil în emisiunea de dimineaţă.

Publicitate

Care este formatul? Cine vor fi gazdele matinalului?

Singurul matinal cu muzică de pe vinil va debuta pe 7 septembrie, anunţă reprezentanţii postului. Gazdele noului matinal vor fi George Gîlea şi Diana Joicaliuc. Timp de aproape două ore, de la 7:15 se vor difuza ştiri, iar muzica va fi doar de pe vinil.

Oficialii postului anunţă că au 10.000 de discuri adunate în mai bine de 90 de ani de radio. Emisiunea se va numi „Ştiri pe vinil”.

"Fusion-ul dintre nou şi vechi este o reţetă iubită de publicul nostru. În Fonoteca Radio România există discuri rare, unele unicat, pe care am vrut să le punem din nou să cânte. Ştiri pe vinil este una dintre noutăţile acestei toamne la RRC”, a declarat Radu Croitoru, manager Radio România Cultural.

Radio România Cultural, noutăţi în grila de toamnă

O altă schimbare se va face la emisiunea „Oraşul vorbeşte”, primul program naţional de cultură urbană. Noua gazdă este Andra Petrariu, iar noua oră de difizuare este 9:00, de luni până vineri.

„GPS Cultural”, emisiunea în care sunt prezentate documentare şi reportaje, se întoarce din 7 septembrie. Se va difuza lunea şi miercurea, cu Dan Vasiliu în postură de gazdă.

Pe lângă emisiunile anunţate, Radio România Cultural va prezenta şi programe de de istorie, ştiinţă, literatură, filosofie, teatru, film, şi de muzică.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Corina Corina
    Imi place Matinalul cu stiri pe vinil,dar am o problema cu Diana Joicaliuc. Are o voce calda,placuta,doar ca nu se potriveste unui matinal. Un matinal trebuie sa te trezeasca,sa te energizeze,sa te motiveze sa o iei de la capat in fiecare zi. Or,Diana J are o voce potrivita pentru seara,cand ne pregatim sa ne relaxam.
  • sim12345 sim12345
    O idee buna, felicitari!

Trimite un comentariu

sus