Skip to main content

Marina Almășan, reacție la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărțuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

 
Marina Almășan, reacție la criticile TVR: Nu este decât o nouă dovadă a acestei hărțuiri. Sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă

Marina Almășan reacționează. O reacție la ...reacție.

Ieri, realizatoarea și-a exprimat public opinia despre cazul Mircea Radu (șeful comunicării), cel care a declarat mult mai puțin decât a câștigat dintr-o emisiune. Marina Almășan a avut o poziție critică, în Gândul, cu privire la fostul său coleg de emisiune, Mircea Radu. TVR a reacționat și a spus că „acțiunile Marinei Almășan încalcă regulamentele interne”. 

În joc a intrat și Sindicatul MediaSind, care i-a acuzat pe oficialii TVR că ar hărțui-o pe Almășan și, mai mult, că ar acționa împotriva libertății de exprimare.

Azi, Marina Almășan reacționează la ce a spus TVR.

Publicitate

Ce spune?

"Angajata Marina Almășan - cum sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă - este, în realitate, un producător cu 30 de ani vechime în TVR și care, acumulând, în ultima vreme, nenumărate nemulțumiri vis-a-vis de neregulile interne și declinul instituției, și-a permis să-și exprime public opinia, după ce presa a semnalat presupusul “fals în declarații”pe care l-ar fi făcut Mircea Radu, director de Comunicare și fostul meu coprezentator."

Poziția Marinei Almășan vine într-un moment de tensiuni în interiorul instituției, în care sunt implicați sindicatul MediaSind, Mircea Radu (șef al comunicării în TVR și consilier al șefei Doina Gradea) și conducerea TVR. Totul a pornit după ce a ieșit la iveală că Mircea Radu a declarat mai puțin decât a câștigat, după emisiunea Down The Road Aventura (a câștigat 23.000 de euro, dar a trecut în declarația de avere 13.000, apoi a modificat).

Pentru conducerea actuală a TVR, dreptul la opinie și libertatea de exprimare sunt considerate generatoare de scandaluri publice

Marina Almășan a venit astăzi cu un răspuns, după comunicatul dat ieri de TVR. Printre altele, ea a spus:

 • În loc să-și rezolve problemele uriașe din propria ogradă, Direcția Comunicare din TVR alege să mă atace din nou, deși nu sunt decât un terț, în raport cu Notificarea MediaSind trimisă ieri Conducerii TVR și prin care se solicita încetarea hărțuirii mele.
 • De fapt, după cum bine se poate constata, Comunicatul TVR nu este decât o nouă dovadă a acestei hărțuiri.
 • “Angajata Marina Almășan” - cum sunt numită peiorativ de cel care mi-a fost, la un moment dat, subordonat în echipă - este, în realitate, un producător cu 30 de ani vechime în TVR și care, acumulând, în ultima vreme, nenumărate nemulțumiri vis-a-vis de neregulile interne și declinul instituției, și-a permis să-și exprime public opinia, după ce presa a semnalat presupusul “fals în declarații”pe care l-ar fi făcut Mircea Radu, director de Comunicare și fostul meu coprezentator.
 • Opinia mea a generat revolta furibundă a celor vizați, care au sărit să mă acuze că “am nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaților, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizației...”.
 • Nu e nevoie de prea multe cunoștințe juridice, pentru a realiza că TVR se face vinovată de un lucru extrem de grav , care în justiție se numește “antepronunțare!”
 • Cine anume a decis “culpa mea”, fără a face nicio cercetare, singura în măsura să se pronunțe în astfel de situații fiind , potrivit acelorași regulamente interne, Comisia de Etica Și Arbitraj, comisie care nu a formulat încă niciun punct de vedere în acest sens? Și de când libera exprimare - drept fundamental constituțional, INVIOLABIL! prevazut de art 30 Constitutia Romaniei , principalul drept al unui jurnalist într-un stat de drept și , în plus, drept fundamental al Declarației Universale a Drepturilor Omului - este considerată a fi o “abatere”?!? Nu uitați, ne referim la o instituție de presă finanțată din bani publici, ceea ce presupune o transparență maximă a activitații sale.
 • Prin opinia mea personală nu am facut decât să mă îngrijorez de neregulile grave din Televiziunea in care lucrez de 30 de ani. În baza cărei logici acest lucru este calificat drept o “preocupare excesivă pentru propria persoana”?!?
 • Mi se reamintește apoi, în batjocură, care este “preocuparea principală a unui producător” (un fel de : “ciocu’mic!” ) de parcă libera exprimare ar fi preocuparea exclusivă al unei conduceri, nu si a unui “angajat”. Poate, dar intr-un stat nedemocratic.
 • Apoi...oare EU sunt aceea care “am generat scandaluri publice?!?” Să nu uităm că “scandalul public” de care vorbește directorul de comunicare Mircea Radu, a fost declanșat de el însuși, prin posibilul său fals în declarații, semnalat de presă și prin divulgarea, tot de catre aceasta, a sumelor - halucinante, în opinia angajaților TVR - încasate de același Mircea Radu, fost membru al echipei mele.
 • Acestea au generat scandalul și nicidecum opinia pe care mi-am exprimat-o ulterior, în mod liber, ca jurnalist și cetățean european! Dar iată că, pentru conducerea actuală a TVR, dreptul la opinie și libertatea de exprimare - drepturi fundamentale intr-un stat de drept - sunt considerate generatoare de scandaluri publice.
 • Sunt profund dezamăgită de situația din ce în ce mai dramatică, în care se află Televiziunea Publică, reflectată chiar și în această manieră de a-și trata profesioniștii și îmi exprim speranța că această stare de netolerat nu va mai dura multă vreme.

TVR, reacție dură după declarațiile Marinei Almășan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”


Mai multe despre ce a zis Almășan pentru Gândul.ro, AICICitește și: E oficial! Mircea Radu a câștigat aproape dublu decât a declarat. Acum și-a modificat și declarația de avere


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Se cearta valorosii intre ei! Culmea valorii: amandoi au produs emisiuni jalnice si au promovat interese comerciale si acum sare unul la gatul celuilalt, atunci cand nu ii mai merge combinatia. Acum e Marina pe tusa, iar Mircea pe cai mari de foame.
 • Marina Almășan este mascota emisiunilor sponsorizate în toată România, nu doar la TVR. Oricît ar încerca să-l minimalizeze pe Mircea Radu, acesta a făcut mult mai multe în meserie decît ea, descurcându-se absolut onorabil și în privat. Almășan face câteva ediții pe an ale unei producții mediocre, în rest se plimbă pe planetă și scrie cărți cu valoare zero pentru a-si deconta excursiile. Poate ne spune si cat munceste pe an, ca sunt multi salariati TVR care vin zilnic pe la fabrica.

Trimite un comentariu