Skip to main content

Bilanţul infectărilor cu Covid în TVR, de la debutul pandemiei. Precizări importante: „Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacţi direcţi”

 
Bilanţul infectărilor cu Covid în TVR, de la debutul pandemiei. Precizări importante: „Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacţi direcţi”

Se actualizează bilanţul infectărilor cu Covid-19 în TVR, iar instituţia face precizări importante în legătură cu situaţia îmbolnăvirilor. Până acum, 23 de persoane din televiziunea publică s-au infectat cu noul coronavirus, arată un mesaj pentru angajaţi dat de oficialii TVR şi obţinut şi de Paginademedia.ro.

Publicitate

Dintre aceştia: 21 sunt din Bucureşti, iar 2 la Studiourile Teritoriale, arată documentul trimis vineri către restul angajaţilor.

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, TVR face precizări importante cu privire la numărul de contacţi pe care bolnavii din instituţie i-au avut: 130 de contacţi direcţi dintre care 89 salariaţi TVR.

„Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacţi direcţi dintre care 89 de contacţi salariaţi ai Televiziunii Române”, menţionează cei de la TVR în nota internă.

Câte îmbolnăviri au rezultat dintre cei 89 de suspecţi? Răspunsul a fost dat tot de oficialii TVR:

„Cei 89 de angajaţi ai TVR au fost testaţi de o unitate medicală, în baza contractului semnat cu Televiziunea Română, doar 3 dintre aceştia având rezultat pozitiv. În prezent 2 salariaţii SRTv diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi în spital şi au o stare generală bună”, punctează aceeaşi sursă.

Postul public de televiziune a făcut public primul caz de Covid-19 din instituţie în luna iulie.

Mesajul complet al oficialilor TVR către angajaţi:

„Informare COVID- 19. Situaţia la zi – 18.09.2020

Data publicare: 18-09-2020

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 23 de persoane din Televiziunea Publică au fost depistate pozitiv la testul COVID-19 – (21 în Bucureşti şi 2 la Studiourile Teritoriale).
Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în aceste cazuri înregistrate în SRTv.

Aceste cazuri confirmate au avut 130 de contacţi direcţi dintre care 89 de contacţi salariaţi ai Televiziunii Române.

Cei 89 de angajaţi ai TVR au fost testaţi de o unitate medicală, în baza contractului semnat cu Televiziunea Română, doar 3 dintre aceştia având rezultat pozitiv.

În prezent 2 salariaţii SRTv diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi în spital şi au o stare generală bună.

Facem precizarea că infectarea nu s-a produs în TVR; între aceste persoane şi cele anterior depistate pozitiv nu există nicio legătură.
Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-au aflat persoanele respective cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Reamintim regulile de protecţie care trebuie respectate de angajaţii TVR :

• Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 - 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
• Nu staţi în grupuri mai mari de 3-4 persoane.
• Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
• Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
• Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;
• Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);

Nu în ultimul rând, dragi colegi, apreciem faptul că foarte mulţi dintre dumneavoastră respectaţi regulile de mai sus şi manifestaţi o atitudine responsabilă.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol”

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Amasyara Amasyara
    Umilina postacule. Antenuta invinsa de un film vechi. HAHAHSHAHHA!
  • Razvan Razvan
    Dați și audiențele iumor de aseara
  • Razvan Razvan
    Dati si audientele iumor de aseara

Trimite un comentariu

sus