Skip to main content

TVR, reacţie dură după declaraţiile Marinei Almăşan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

 
TVR, reacţie dură după declaraţiile Marinei Almăşan despre Mircea Radu: „Angajata a nesocotit prevederile regulamentului intern”

TVR reacţionează, după ce sindicaliştii de la MediaSind au acuzat conducerea postului public de „hărţuirea” realizatoarei Marina Almăşan. Oficialii postului neagă acuzaţiile sindicaliştilor, care susţin că TVR ar acţiona „ilegal”.

Publicitate

„Cei care scriu comunicatele MediaSind pare că nu au proprietatea termenilor pe care îi folosesc.

Aşa se face că ei pun chiar în titlu cuvântul hărţuită - Producătorul TVR Marina Almăşan hărţuită de conducerea Televiziunii Naţionale!- deşi e total nepotrivit, e fals, e ca nuca-n perete.

A verifica respectarea legii nu înseamnă hărţuire, dimpotrivă”, arată un comunicat remis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol - condus de Mircea Radu.

Reamintim că TVR a luat-o la întrebări Marian Almăşan, după ce a dat mai multe declaraţii despre Mircea Radu (şef al comunicării în TVR şi consilier al şefei Doina Gradea), spun sindicaliştii MediaSind.

Declaraţiile care au deranjat la vârful TVR au venit în contextul în care Mircea Radu şi-a rectificat declaraţia de avere, în care trecuse iniţial mult mai puţin decât a câştigat.


Mai multe despre ce a zis Almăşan pentru Gândul.ro, AICI


Prezentatorul a câştigat 23.000 de euro (112.574 de lei) pentru emisiunea Down The Road, dar iniţial a trecut în declaraţia de avere suma de 13.000 de euro. A recitificat ulterior, spunând că este vorba de o "eroare omenească".

Angajata Marina Almăşan a nesocotit prevederile regulamentului intern

TVR neagă acuzaţiile făcute de MediaSind, care susţine că acţiunea TVR ar încălca libertatea de exprimare. Postul public, prin comunicatul de presă, explică şi de ce „acţiunile Marinei Almăşan încalcă regulamentele interne”, după cum notează documentul.

  • Angajata Marina Almăşan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, prin declaraţiile făcute, a nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaţilor, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizaţiei care a mijlocit crearea acelui Sine.
  • Atragerea publicului SRTv trebuie să se facă în armonie cu misiunea publică pe care o are Televiziunea Română. Preocuparea principală a unui producator trebuie să fie orientată către performanţele propriilor emisiuni nu către generarea de false scandaluri publice ce atrag după ele terfelirea imaginii TVR.
  • Angajata Marina Almăşan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, încearcă tabloidizarea unei presupuse hărţuieli care nu are legătură cu realitatea. Angajata trebuie să respecte, înainte de orice discuţie, procedurile interne, statutul jurnalistului din TVR şi deontologia profesională.

Comunicatul TVR, pe larg

Poziţia TVR legată de notificarea trimisă ieri de MediaSind este următoarea:

1.Cei care scriu comunicatele MediaSind pare că nu au proprietatea termenilor pe care îi folosesc. Aşa se face că ei pun chiar în titlu cuvântul hărţuită -”Producătorul TVR Marina Almăşan hărţuită de conducerea Televiziunii Naţionale!”- deşi e total nepotrivit, e fals, e ca nuca-n perete. A verifica respectarea legii nu înseamnă hărţuire, dimpotrivă.

2.Angajata Marina Almăşan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, încearcă tabloidizarea unei presupuse hărţuieli care nu are legătură cu realitatea. Angajata trebuie să respecte, înainte de orice discuţie, procedurile interne, statutul jurnalistului din TVR şi deontologia profesională.

3.Angajata Marina Almăşan, membră a sindicatului nereprezentativ MediaSind, prin declaraţiile făcute, a nesocotit prevederile regulamentului intern privind comunicarea publica a angajaţilor, ceea ce arată o preocupare excesiva pentru sine în detrimentul organizaţiei care a mijlocit crearea acelui Sine.

4.Atragerea publicului SRTv trebuie să se facă în armonie cu misiunea publică pe care o are Televiziunea Română. Preocuparea principală a unui producator trebuie să fie orientată către performanţele propriilor emisiuni nu către generarea de false scandaluri publice ce atrag după ele terfelirea imaginii TVR.

În încheiere, reamintim că Mediasind, grupul din care face parte angajata TVR Marina Almăşan, este un sindicat nereprezentativ la nivel de unitate.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol


Citeşte şi: E oficial! Mircea Radu a câştigat aproape dublu decât a declarat. Acum şi-a modificat şi declaraţia de avere


TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, şefa TVR.

Principalele reproşuri pe care aceştia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, susţin şi sindicaliştii de la MediaSind.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Apoi, a urmat şi plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergenţe cu PDG-ul Doina Gradea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat şi Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu.

Printre altele, sindicaliştii susţin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informaţii despre modul în care funcţionează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol.


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • viorel viorel
    pai sunt ambasade care o sprijija crezand ca o privilegiata ca ea sprijina femeile din romania. i s-a urcat la cap

Trimite un comentariu

sus