Skip to main content

World Press Photo 2020. Fotografii de presă din toată lumea, expuse la Bucureşti

 
Nicolas Asfour | Agence France Presse
Nicolas Asfour | Agence France Presse

Fotografii de presă din toată lumea vor fi expuse la Bucureşti, luna aceasta. România găzduieşte o nouă expoziţie World Press Photo, competiţie internaţională de fotojurnalism. S-a deschis chiar astăzi.

Publicitate

Va putea fi vizitată până pe 30 septembrie. Programul este de miercuri până duminică, între 11.00-17.00, la Muzeul Naţional de Artă al României (intrarea Ştirbei Vodă).

„Este al treilea an în care organizăm, alături de Fundaţia Eidos, expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo la Muzeul Naţional de Artă al României. Susţinem ideile, mesajele şi, mai ales, dorim să transmitem împreună emoţiile - elemente ce încadrează şi definesc fotografia.

Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvenţe din viaţa noastră, într-un context ce marchează social, sanitar şi spiritual întreaga omenire. Expoziţia din acest an va fi martorul în imagini a prezentului şi va scrie istorie”, spune Cristina Verona Tobi, Manager interimar al MNAR.

La ediţia din acest an a World Press Photo s-au înscris 4,282 de fotografi din 125 de ţări, ceea ce înseamnă un total de 73,996 de fotografii. Dintre aceştia, doar 44 de fotografi au ajuns în selecţia finală a juriului.

Evenimentul din Bucureşti este organizat de Fundaţia Eidos şi face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus