Skip to main content

Adrian Tomşa, noul patron Prima, preia trei posturi de filme. Apare şi un nou canal de sport în portofoliul Look

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

CNA. Schimbare de acţionariat pentru posturile Cinemaraton, CineEst şi ComedyEst. Programele deţinute de Diplomatic Digital SRL trec la Adrian Tomşa, noul patron al Prima TV, şi societatea pe care o conduce, Clever Media Network SRL.

Publicitate

Trecerea de la Digital Cable Systems şi Dinu Sava la Clever Media Network a fost aprobată în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa din 6 octombrie. Posturile de filme vor fi deţinute de Tomşa (99,99%) şi Victor Gongolea (0,01%).

Noutatea este trecerea tuturor posturilor şi în formatul HD.

Sorin Lăpuşan, reprezentatul Clever, în şedinţa CNA:

„Vom menţine şi vom păstra aceeaşi structură a serviciilor de programe. Din perspectiva noastră vom negocia şi alte producţii şi vom aduce îmbunătăţiri, completări la grila actuală. Încercăm să menţinem standardul pe care foştii proprietari l-au realizat.”

Un nou canal de sport în portofoliul Look

Tot în şedinţa Consiliului de astăzi s-a aprobat şi schimbarea denumirii şi formatului de structură a serviciilor de programe pentru Look Plus. Formatul se va schimba din generalist în tematic-sport.

Prin urmare, Look Plus va deveni LookSport+. Noul canal va emite atât SD, cât şi HD. Va fi al cincilea canal de sport din portofoliul Look, după Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3 şi Look 4K.

Sorin Lăpuşan, reprezentantul Clever, în şedinţa CNA:

„Este oarecum naturală şi firească solicitarea noastră, fiindcă Clever Media a dezvoltat canale tematice sportive. Am reuşit să încheiem negocieri cu titulari de drepturi şi se cere modificarea din canal generalist în canal tematic sportiv.

Dorim să aducem în faţa publicului cele mai importante competiţii sportive. Natural, apare şi componenta de dezvoltare a aceste drepturi pe care le deţinem şi pentru care negociem în continuare.”

În acest moment Clever Media deţine 9 posturi: Look Sport, Look Sport+, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, Prima TV, Cinemaraton, CineEest şi ComedyEst. De asemenea, Clever mai operează şi canalele de televiziune Telekom (Telekom Sport 1,2,3,4), care sunt deţinute de operatorul de cablu Telekom. Important: proprietarul televiziunii este Telekom, dar angajaţii celor patru posturi sunt pe Clever.

Membrii CNA au votat în unanimitate ambele schimbări.


CITEŞTE ŞI: E oficial. Telenovela Prima TV s-a încheiat: CNA a aprobat trecerea licenţei la noul proprietar

CITEŞTE ŞI: Tranzacţia Prima TV: Jumătate din banii daţi pe postul TV au fost taxe restante la stat

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popescu Popescu
    @RzV, eu zic că este corect spus: nou canal de sport. Look Plus era canal generalist și acum a devenit de sport. Am urmărit o oră și ceva ședința CNA pe Youtube (am prins chiar faza cu Look-urile) și au zis clar și ei în ședință că acum sunt CINCI canale de sport, în loc de patru. Chiar dacă vedeai tu sport pe Look Plus, nu înseamnă că era de sport, ci generalist, așa cum era trecut în actele depuse la CNA.
  • RzV RzV
    Postul de sport nu inseamna inca unul in plus, inseamna doar o schimbare de nume si tematica programului pe care oricum in principal era doar sport. Si acum dupa achizitionarea Prima TV nu avea rost sa tina 2 posturi generaliste, ramane doar Prima. Iar posturile de filme cu siguranta dupa trecerea la HD si in proprietatea lor vor fi schimbari si pe acolo si vor aparea achizitii de filme mai noi. Compania Clever se anunta un concurent puternic pe piata. La capitolul sport incepe sa ii sufle in ceafa celor de la Digi, iar cu Prima TV dupa trecerea la HD si ceva productii noi cu siguranta le va fi un adversar de temut pentru Kanal D.
  • Andrei Andrei
    Nu prea apare un nou post de sport. Este doar o rebranduire.
  • R R
    Dati audientele de aseara, chefii lideri detasati ,Antena 1 lider în prime time dar si la nivelul întregii zile pe toate targeturile
  • geo geo
    Degeaba transformă posturile astea in HD daca peste 99 % din filmele difuzate de Cinemaraton, CineEest și ComedyEst sunt vechi si foarte vechi.

Trimite un comentariu

sus