Skip to main content

VIDEO. Cum s-a schimbat viaţa Elenei Lasconi după de a câştigat Primăria? Cât de grea a fost campania: "Am auzit minciuni despre mine, fabricate, pe care nu mi le puteam imagina vreodată"

 
VIDEO. Cum s-a schimbat viaţa Elenei Lasconi după de a câştigat Primăria? Cât de grea a fost campania: "Am auzit minciuni despre mine, fabricate, pe care nu mi le puteam imagina vreodată"

Interviurile Paginademedia. Elena Lasconi, fosta jurnalistă Pro TV, primar ales în Câmpulung. O ştire care a explodat în toată presa, imediat, iar Elena Lasconi a (re)devenit vedetă.

Publicitate

Cum s-a schimbat viaţa fostei jurnaliste, actual primar în Câmpulung? Cum a fost prima săptămână de după alegeri?

Una extrem de încărcată, spune Elena Lasconi în interviul acordat Paginademedia.ro.

“Eu eram pregătită să merg la serviciu de luni şi după am aflat că mai durează până depun jurământul”, răspunde ea.

Succesul a venit şi cu “idei”.

Elena Lasconi:

“Am foarte multe mesaje în care oamenii mă roagă să candidez la Prezidenţiale sau la Parlamentare, dar au fost şi propuneri de la politicieni să intru în cursa pentru Parlamentare şi mi-am dat seama că n-au înţeles nimic din ce vreau să fac eu.

Eu vreau să fac gospodăreală, aici la Câmpulung, pentru că eu aici vreau să trăiesc.”

Cât de grea a fost campania?

Elena Lasconi, la Interviurile Paginademedia.ro:

"Am auzit minciuni despre mine, fabricate, pe care nu mi le puteam imagina vreodată. Au făcut sondaje mincinoase care mă scoteau pe locul trei.

Cel mai greu a fost când am primit atacuri urâte din partea vechii clase politice. Ei folosesc trei instrumente odioase: frica, minciuna şi intimidarea. Intimidarea a venit prin 100 de conturi false, pe Facebook, sau prin mesaje venite pe Whatsapp de pe o cartelă oarecare.

Au venit multe intimidări la adresa colegilor mei şi la adresa unor oameni din Câmpulung, angajaţi la stat, care erau foarte activi pe pagina mea de Facebook. Erau ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă nu îşi şterg mesajele de pe pagina mea.

Mi se pare cea mai cumplită formă de corupţie pentru că atinge izvorul democraţiei: libertatea de a alege."

Dacă i se va propune o primărie “mai mare” sau o candidatură la Parlament? “Nu, mulţumesc!”, răspunde Elena Lasconi.

VIDEO. Elena Lasconi, de la jurnalist la primat în Câmpulung

Idei din interviu

  • Oraşul este despre oameni, eu am încercat să ajung la cât mai mulţi. Asta a fost cel mai important pentru mine, în campanie.
  • Sunt oameni care auaşteptări mari, sunt oameni care sunt realişti şi ştiu că nu se pot face lucruri pocnind din degete.
  • Sunt şi oameni cu aşteptări mici. Am fost într-un loc unde nu era asfalt, ci era piatră pe stradă. Oamenii respectiv mi-au cerut o maşină de piatră, dacă ajung primar… E greu să ai astfel de discuţii în 2020.
  • Vrem să aducem investitori, dar planul pe termen lung este să dezvoltăm turismul.
  • Nu aş vrea să cataloghez cum s-a comportat presa din Câmpulung în campanie, dar să zicem că fair play. Articolele oricum sunt scrise. Se poate vedea unde este adevăr şi unde este minciună.
  • Cea mai frumoasă parte din campanie a fost interacţiunea cu oamenii. N-am mai simţit aşa ceva de la Revoluţie.
  • Cel mai greu a fost când am primit atacuri urâte din partea vechii clase politice. Ei folosesc trei instrumente odioase: frica, minciuna şi intimidarea. Indimidarea a venit prin 100 de conturi false, pe Facebook, sau prin mesaje venite pe Whatsapp de pe o cartelă oarecare.
  • Au venit multe intimidări la adresa colegilor mei şi la adresa unor oameni din Câmpulung, angajaţi la stat, care erau foarte activi pe pagina mea de Facebook. Erau ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă nu îşi şterg mesajele de pe pagina mea. Mi se pare cea mai cumplită formă de corupţie pentru că atinge izvorul democraţiei: libertatea de a alege.
  • Am auzit minciuni despre mine, fabricate, pe care nu mi le puteam imagina vreodată. Au plătit oameni, specialişti în comunicare, care i-au învăţat să mintă cu neruşinare. Au făcut sondaje mincinoase care mă scoteau pe locul trei.
  • Eu eram pregătită să merg la serviciu de luni şi după am aflat că mai durează până depun jurământul. Am început să mă întâlnesc cu oameni, să am discuţii să conturez proiecte. Abia aştept să depunem şi jurământul şi să intru în pâine.
  • Nu voi fi un primar cu opt ore de muncă, ci voi fi un primar dedicat. Vreau să arăt că se poate.
  • Dacă voi greşi, îmi voi asuma. Vreau să folosesc politica pentru a ajuta oamenii.
  • E cel mai uşor să minţi, dar minciuna nu mai ţine.
  • Lucrurile au explodat în presă după rezultatele alegerilor. Am fost inivitată şi înainte de campanie la o televiziune şi s-a scris despre candidatura mea, dar foarte puţin.
  • Am avut şi reclame pe YouTube, iar cel mai mare impact pe care l-au avut a fost chiar în Câmpulung. Statisticile arătau că oamenii nu dădeau „skip” reclamelor. Cred că este vorba despre a fi om, despre a empatiza.
  • O să vorbesc cu toată lumea din presă, în măsura timpului disponibil.
  • Am foarte multe mesaje în care oamenii mă roagă să candidez la Prezidenţiale sau la Parlamentare, dar au fost şi propuneri de la politicieni să intru în cursa pentru Parlamentare şi mi-am dat seama că n-au înţeles nimic din ce vreau să fac eu. Eu vreau să fac gospodăreală, aici la Câmpulung, pentru că eu aici vreau să trăiesc.
  • Parlamentarii şi preşedinţii sunt daţi tot de primari, prin exemplul lor.
  • Ar fi fost o superficialitate din partea mea să candidez ca independent. Proiectele se trec prin Consiliul Local, nu poţi singur.
  • În două mandate se vor vedea schimbări majore în Câmpulung. Viziunea mea este că lucrurile vor înflori în al doilea mandate, sunt realistă. Banii europeni intră mai greu în cont. Îi accesezi şi în cel mai fericit caz te apuci de lucru în al treilea an.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mimiloi mimiloi
    @Alin Este un interviu cu un om care vrea sa faca ceva pentru cetatenii orasului unde a fost ales primar. Spre deosebire de predecesori care au vrut doar sa-si umple buzunarele. Daca treci prin Cimpulung vei vedea despre ce vorbesc.
  • Lucian Lucian
    Alin, femeia asta abia a intrat in politica si tu deja ii pui eticheta de politruca. Tu, in afara de a arunca cu noroi din fata unui ecran, mai stii sa faci si altceva?
  • Alin Alin
    O altă politrucă care se crede importantă.Interviuri cu oameni care au făcut ceva când faceți?

Trimite un comentariu

sus