Skip to main content

A început azi. Facebook, campanie pentru vaccinarea antigripală. Vrea să interzică reclamele antivaccin

 
Foto: about.fb.com
Foto: about.fb.com

În contextul pandemiei de coronavirus, Facebook a pornit o campanie de informare privind vaccinarea antigripală. Începe azi, 31 octombrie, anunţă compania.

Publicitate

Utilizatorii din România şi din alte ţări europene vor vedea anunţuri pe Facebook care îi vor direcţiona către informaţii despre vaccinul antigripal, cum îl pot obţine, dar şi care este cea mai apropiată locaţie de unde îl pot cumpăra.

De asemenea, Facebook va prezenta memento-uri şi informaţii despre vaccinul antigripal, provenite de la autorităţile sanitare, atât în News Feed, cât şi în cadrul Centrului de Informaţii COVID-19.

Totodată, Facebook a pornit şi un demers la nivel global pentru a interzice reclamele care descurajează oamenii să se vaccineze.

Facebook a realizat, de asemenea, şi parteneriate cu organizaţiile mondiale de sănătate, inclusiv OMS şi UNICEF. Se încearcă dezvoltarea unor campanii pentru creşterea ratelor de imunizare.

Diane Summers, Senior Advisor, Vaccine Acceptance & Demand, UNICEF, despre colaborarea cu Facebook:

„Vaccinurile au fost întotdeauna o prioritate globală pentru UNICEF şi vor fi cu atât mai mult cu cât lumea continuă să lupte împotriva COVID-19. Creşterea cererii de vaccinare în comunităţile din întreaga lume este esenţială pentru salvarea vieţilor.

Colaborarea noastră cu Facebook face parte din eforturile noastre de a aborda dezinformarea vaccinului şi de a partaja informaţii rezonante şi liniştitoare despre vaccinare.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dumitriu Dan Dumitriu
    Oare unde este acea campanie a Facebook de informare privind vaccinarea antigripala? Pe pagina mea nu a aparut decat in ziua de 31 octombrie 2020 dupa care liniste totala. Si cum ramane cu informarea (tot pe Facebook) privind cea mai apropiata locatie de unde se poate cumpara vaccinul? Sa inteleg ca in Romania nu exista nicio farmacie in care se gaseste acest vaccin si prin urmare Facebook nu are ce sa informeze? Sau ca acest domn Samoila, care semneaza articolul, a inventat stirea sau ca s-a lasat fraierit ca un pusti de gradinita? Implicarea "Facebook" intr-o campanie privind vaccinarea antigripala este o tema cu implicatii serioase date fiind luarile de pozitie ale miscarii antivaccin. Un adevarat om de presa urmarea subiectul si se documenta.
  • Dan Dumitriu Dan Dumitriu
    Au trecut deja 3 zile de la grandioasa lansare a noii functii a Facebook: gasirea celei mai apropiate locatii de unde poti sa-ti cumperi vaccinul antigripal. Totul pornind de la o banala reclama si un condeier care crede ca tot ce zboara se mananca. Constat ca reclama nici macar nu mai apare pe Facebook. Ce sa cred? De fapt, nu mai cred nimic si voi continua sa intreb in fiecare farmacie in care voi avea ocazia sa intru (respectand masurile de protectie contra COVID) daca nu cumva au acest vaccin. Si, mai mult ca sigur, raspunsul va fi "NU!".
  • Prof. Dr. Ţucărberg Prof. Dr. Ţucărberg
    @Ion - V-aş ruga să-mi explicaţi cum de reuşesc măştile astea să ne protejeze de gripa obişnuită, dispărută cu totul şi cu totul din peisaj, dar nu şi de Covid-1984, din care înţeleg că avem mii de cazuri zilnic. Altfel, perfect de acord cu restul spuselor dvs.

    Întrebarea mea e la fel de valabilă şi pentru ceilalţi comentatori, care văd că se lamentează că nu se pot vaccina împotriva unei boli care pare, dacă te iei după raportările oficiale, deja eradicată.
  • Traian Traian
    Batjocura totala, vaccinurile antigripale de sezon nu se gasesc nicaieri in farmaciile din Bucuresti
  • Ion Ion
    Eu nu inteleg. Ministerul nostru a anuntat ca in 2020 n-am avut cazuri de gripa sezoniera si ca se asteapta sa fie extrem de putine. Rezultat al purtarii mastilor, presupun. Cantacuzino ramane inchis, nu ne trebuie.
    De ce nu face nimeni o campanie pentru vaccinul de hepatita A si B? Tot in top UE ne aflam si la ele si sunt mai periculoase decat gripa sezoniera.
    Avand in vedere ca tine zeci de ani sau toata viata, presupun ca de aia nu e interes, mai bune astea de gripa ca trebuie refacute anual si e si greu sa determini daca a avut sau nu efect.
  • Dan Dumitriu Dan Dumitriu
    Hai sa fim seriosi! Chiar imi va spune Facebook care ar fi cea mai apropiata locatie de unde pot cumpara vaccinul? Dati-mi voie sa nu cred asa ceva. Reclama pe care am vazut-o astazi m-a trimis la site-ul MInisterului Sanatatii, respectiv la un fel de comunicat cu "bla...bla..bla..." de felul celor de care avem parte aproape zilnic. Asa ca am sters reclama. Caut vaccinul in farmacii inca de la inceputul lunii , dar fara succes.

Trimite un comentariu

sus