Skip to main content

Gabriela Firea a pierdut o bătălie cu echipa lui Tolontan. Tribunalul i-a respins o acţiune în instanţă ca „nulă”

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

Gabriela Firea a pierdut o bătălie contra jurnaliştilor de la Libertatea, pe care-i dăduse în judecată. Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea fostului edil ca „nulă” şi a hotărât că primarii nu pot cheltui bani publici ca să se apere, scrie cotidianul Libertatea.

Publicitate

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată în 30 de zile.

Procesul deschis de Firea contra jurnaliştilor Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Oana Costea viza o anchetă publicată de ziar, despre care fostul primar spunea că i-ar fi lezat imaginea. Ea cerea şi despăgubiri de 100.000 de euro.

Mai mult, Gabriela Firea cheltuit peste 8.000 de lei, bani publici, pentru taxa de timbru. Daca ar fi dat în judecată ziarul ca persoană fizică ar fi fost scutită de respectiva taxă, scrie sursa citată.

De notat că nu este singurul proces deschis de Firea din poziţia de Primar General al Bucureştiului. Mai are câteva cu presa, dar şi cu Nicuşor Dan (primarul ales al Capitalei).

Libertatea a relatat cum un raport al Corpului de Control al Guvernului a descoperit fraude uriaşe la Spitalul Gomoiu. Publicaţia a mai scris şi cum fostul edil a mai cheltuit 1,1 milioane de euro din bugetul muncipalităţii promovând un spot cu spitalul unde cheltuielile au fost umflate.

Ce spun judecătorii:

Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a reclamantului Primarul General al Municipiului Bucureşti. Constată nulitatea cererii.

Avocatul ziarului a explicat soluţia:

Primarul general, autoritatea, nu este nici persoană fizică, nici persoană juridică; dacă nu are dreptul, nu poate nici să şi-l apere în justiţie.

Citeşte mai multe, pe Libertatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus