Skip to main content

Grigore Cartianu, emisiune la un nou post TV regional. Azi a cerut, dar nu a luat licenţa. Patronul e cel care a înregistrat la OSIM marca #REZIST

 
Grigore Cartianu, emisiune la un nou post TV regional. Azi a cerut, dar nu a luat licenţa. Patronul e cel care a înregistrat la OSIM marca #REZIST

UPDATE. Postul a obţinut 5 voturi pentru, condiţii în care nu a obţinut licenţa.

Publicitate

CNA. Jurnalistul Grigore Cartianu ar urma să modereze o emisiune la un post TV regional din judeţul Argeş. Noul canal se numeşte „Profi 24 TV” şi se va difuza în HD la nivel regional. A cerut astăzi licenţa în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului. A aluat 5 voturi pentru şi nu a obţinut-o.

Emisiunea lui Cartianu se numeşte „Verde-n faţă” şi se vede în online.

Cine este patronul televiziunii?

Iulian Uţă este proprietarul ziarului Profit. În 2017 a înregistrat la OSIM marca #REZIST, după cum scria Adevărul în urmă cu trei ani.

Totodată, Uţă a publicat pe site o informaţie în 2016 cum că Regele Mihai ar fi murit. Informaţia a fost dezminţită de Casa Regală, potrivit sursei menţionate.

Uţă vrea să lanseze noua televiziune alături de soţia sa, Alina Uţă. Amândoi deţin câte 50% din acţiuni. El a fost prezent în şedinţa CNA şi şi-a motivat alegerea, dar unii membri ai Consiliului nu au fost încântaţi de noul proiect. De asemenea, se estimează că televiziunea îşi va începe emisia pe 15 noiembrie.

Membru CNA: „Una e să aveţi un ziar, pentru că nu va trage nimeni la răspundere, şi una este să aveţi o televiziune”

Despre televiziunea regională s-a vorbit intens la CNA. Au fost multe dezbateri, iar membrii Consiliului au vrut să ştie cât mai multe despre jurnalistul Uţă, dar şi despre abordarea sa în televiziune. Radu Herjeu şi Ramona Sorescu au luat poziţii în ceea ce priveşte noua televiziune.

Iulian Uţă: „Activez în presa scrisă de 25 de ani, de aproape doi ani de zile am început investiţia în această televiziune. Ca şi cheltuieli, am zis că renunţăm la varianta de print pe care o ţinem pe piaţă de 16 ani.

Am început cu o televiziune online, producem de doi ani emisiuni, îl avem şi pe Grigore Cartianu care are şi el o emisiune, dar şi alte producţii de calitate. Venim în faţa publicului argeşean cu alt tip de emisiuni.

În maxim 1 an de zile sper să venim la dumnevoastră să cerem licenţă naţională.”

Radu Herjeu, membru CNA: „Aş vrea să ştiu cum veţi evita la televiziune situaţii de genul „Regele Mihai a murit de câteva luni...”. Bănuiesc că nu trebuie să dezvolt acest lucru. Cum veţi evita astfel de situaţii la televiziune?”

Iulian Uţă: „Materialul nu era o ştire, era un editorial, după o discuţie cu prietenul cel mai bun al prinţului Nicolae. Nu am rămas pe ideea că a murit în 2016, eu am informaţia că da, atunci s-a întâmplat. Casa Regală nu a venit cu un comunicat, doar după ce am publicat editorialul meu.”

Radu Herjeu: „Mai faceţi partidul #REZIST?”

Iulian Uţă: „Nu, atunci a fost cu totul altceva. Activitatea din presă se rezumă la câteva chestii care s-au preluat la nivel naţional. Atunci a fost cu totul altceva, am participat la acel miting, a fost ideea unui spaniol şi am evitat să fac valuri la televiziuni.

S-a făcut acea solicitare OSIM pentru că cineva se pregătea să facă acest lucru.”

Ramona Sorescu a spus la rândul ei: „Una e să aveţi un ziar, pentru că nu va trage nimeni la răspundere pentru derapaje, şi una este să aveţi o televiziune. E foarte important să observaţi diferenţa şi să citiţi legislaţia. N-am vrea să ajungem în situaţia în care să vă dăm licenţa şi să ne trezim că avem o altă televiziune cu care trebuie să ne înfruntăm, ca să înţeleagă anumite derapaje.”

După alte discuţii, membrii CNA au votat şi televiziunea jurnalistului Uţă: 5 voturi pentru şi 3 împotrivă. Cei care au votat împotrivă sunt: Monica Gubernat, Ramona Sorescu şi Nicolaie Bălaşa. Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu au fost îndoiţi de noua televiziune, dar totuşi au fost de acord în cele din urmă.

Pentru a trece licenţa, trebuiau 6 voturi pentru.

De menţionat, de asemenea, că jurnalistul Uţă a precizat că are o înţelegere cu cablistul RCS-RDS pentru a introduce canalul la nivel regional.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Foxorica Foxorica
    Dar sub Fierbinteni postacule cap sec R , ha ha ha
  • Livia Pila Livia Pila
    Herjeu e incorigibil. Un comunist convins. Asta visează și noaptea steagul Roșu, iar cind se trezește cinta Internaționala.
  • R R
    Dati audientele de aseara,Chefi la cutite,lider detasat de audienta pe toate targeturile
  • R R
    Dati audientele de aseara,Chefi la cutite lideri de audienta

Trimite un comentariu

sus