Skip to main content

Reporteri TVR, infectaţi cu Covid-19. Ce spune şefa ştirilor? Adelin Petrişor, mustrat de şefa TVR pentru că postat pe Facebook despre probleme

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Infecţii cu Covid-19, în TVR, la secţia de ştiri şi un semnal de alarmă tras de Adelin Petrişor în legătură cu organizarea şi siguranţa angajaţilor. Semnal de alarmă care i-a adus lui Petrişor o mustrare de la vârful instituţiei.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Au fost trei infectări depistate în ultima vreme la Ştirile TVR, atât personal editorial cât şi personal din zona tehnică.

Contactată de Paginademedia.ro, Mădălina Rădulescu (şefa ştirilor din TVR) a vorbit despre infectările de la departamentul pe care îl conduce şi a făcut unele precizări:

„În acest moment sunt confirmate trei cazuri active (două din zona editorială şi un om de la tehnic). Mai sunt şi contacţi direcţi ai acestora, dar nu sunt confirmaţi. Au fost testaţi, iar rezultatele ar trebui să vină zilele acestea.

Cei trei bolnavi sunt acasă, în carantină. Au simptome uşoare”, a spus ea.

A vorbit şi despre felul în care este organizată redacţia, astfel încât să fie luate măsuri de prevenţie.

Adelin Petrişor: „Doamna a zis că nu e prima dată când fac asta"

Adelin Petrişor, el însuşi reporter de teren al Ştirilor TVR, a semnalat pe Facebook, în urmă cu câteva zile (9 octombrie), unele problemele care ar fi în departament.

A spus, printre altele, că sunt doi reporteri bolnavi pe care nu are cine-i să-i înlocuiască timp de două săptămâni cât sunt pe tratament.

Astăzi, jurnalistul a revenit cu o altă postare în care susţine că ar fi primit un mail de la conducerea TVR în care i s-ar fi reproşat că postarea sa atrage jigniri instituţiei:

Doamna preşedinte (n.r. - Doina Gradea) a subliniat că nu e prima oară când fac asta şi că postarea mea a atras comentarii jignitoare la adresa unor colegi şi chiar a instituţiei”, a spus Adelin Petrişor.

Tot el a mai scris:

Cea mai mare problemă e că eu am ieşit public pe Facebook, nu că într-o instituţie cu 2200 de angajaţi şi vreo 200 de colaboratori nu se găsesc înlocuitori pentru 2 reporteri bolnavi de #COVID19”, a punctat de asemenea.

În postarea de vineri (9 octombrie), Petrişor acuza următoarele aspecte:

„Încă de la început, noi lucrăm împărţiţi în două ture, doar câte 4 reporteri de teren pe fiecare tură, foarte puţini în comparaţie cu orice redacţie din România.

Acum, în loc să-i înlocuiască pe cei 2 pe o perioadă de 2-3 săptămâni cu oameni din redacţie sau din alte departamente ale TVR, şefii au preferat să ne amestece pe noi cei rămaşi şi să ne pună într-un program haotic”, nota postarea sa.

Adelin Petrişor este unul dintre reporterii activi în pandemie, cu reportaje făcute chiar în secţiile de ATI (inclusiv Suceava) unde sunt îngrijiţi bolnavi de Covid-19.

Şefa ştirilor: „Nu am puterea să pot aduce oameni din alte zone ale TVR-ului”

Mădălina Rădulescu a explicat modul în care a fost organizat TVR-ul în Starea de Urgenţă, cum s-au schimbat lucrurile apoi şi cum se desfăşoară activitatea acum.

Pe scurt, a explicat că în ultimele şapte luni redacţia a fost împărţită în două: 8 reporteri (alături de un cameraman şi un şofer) care au stat permanent pe teren şi nu au luat contact cu colegii din redacţie şi restul jurnaliştilor care au lucrat în redacţie.

Acum, după infectări, se ia în calcul trecerea unor jurnalişti din redacţie în echipa celor care merg permanent pe teren.

În continuare, şefa ştirilor subliniază că echipele care fac exclusiv teren nu se întâlnesc cu colegii din redacţie, aceştia având camere amenajate separat în TVR.

Declaraţiile Mădălinei Rădulescu, în continuare:

- Redacţia este diferit organizată acum, faţă de cum era în starea de urgenţă. Dacă atunci era un program de o zi lucrată şi una liberă, acum sunt aproximativ cinci zile lucrate (una dupa alta) şi 2-3 libere.

- Am încercat, după starea de urgenţă, să organizez lucrurile în aşa fel încât toată lumea să aibă concediu.

- Am avut în această perioadă 8 echipe (reporter, cameraman şi şofer) în două ture, care nu au intrat deloc în redacţie. Au avut camere separate în TVR şi nu au luat contact cu nimeni din redacţie. De altfel, aceştia nici acum nu intră în contact cu colegii în redacţie.

- În momentul în care am rămas fără două echipe din cele opt a trebuit să găsesc o metodă să putem acoperi toate subiectele cu 3 trei echipe pe fiecare zi.

- Am făcut program care să respecte legislaţia muncii şi care să ne permită să ne facem treaba.

- Noi nu suntem foarte mulţi la ştiri, deşi există ideea că sunt foarte mulţi oameni angajaţi în TVR.

- Eu nu am puterea să pot aduce oameni din alte zone ale TVR-ului. A trebuit să fac programul cu tot personalul pe care îl am.

Raul Bambu, Paginademedia.ro: O să existe un mecanism prin care oameni din redacţie vor trece în echipele de teren?

- O să existe, probabil, şi această soluţie de a duce oameni din redacţie în echipele care stau permanent în teren, dar trebuie să spun că şi în redacţie e foarte mult de lucru.

De asemenea, şi în redacţie au fost reporteri care au făcut teren (cei de la Parlament sau Guvern). Am avut nevoie de oameni care să scrie ştiri şi în redacţie.

- Noi suntem aproximativ 200 de oameni în total, dar aici intră şoferii, reporterii, editorii, producătorii, documentariştii sau cameramanii.

Postarea lui Adelin Petrişor de vineri, 9 octombrie

Postarea lui Adelin Petrişor de astăzi, 12 octombrie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • georgica afumatu georgica afumatu
    Petrisor(Obae) poate suni pe cineva, din redactia Observator, gen Hizo sau Maxim ori pe cineva din familia detinatoate a Antenelor, sa iti zica cam ce masuri de protectie se iau(in afara de incuiatului usilor) pentru protectia celorlalti angajati neconfirmati inca cu SARS Cov2. MUltumesc anticipat!
  • georgica afumatu georgica afumatu
    adeline, poate zici ceva si de cazurile confirmate(vreo 9 cel putin) de covid din redactia de stiri a Antenei1. raman dator, ms!
  • DODO DODO
    putina rabdare si sefa cu cristache de mina vor deveni istorie Cam neagra dar asa si-au facut-o cu mina lor Urmasii vor vorbi ( daca nu cumva vor cadea in uitare ) despre ei cu dispret si ironie
  • Horia Dușcă Horia Dușcă
    @Horia Mușcă: Lasa vrajeala si pune mana si munceste, ca esti platit degeaba!
  • nebunaEXE nebunaEXE
    2200 de angajati la TVR? SUNTETI ***?

    CNN are 4000 de angajati si sunt prezenti cu sedii in 36 de tari.
  • Horia Mușcă Horia Mușcă
    Da, omul e praf ... a fost cu MApN prin Libia, Siria, Iran si Coreea de Nord. Voi astia de comentati pe aici gen Livia *** sunteti mari profesionisti din TVR. Aia care in starea de urgenta au stat acasa pe banii statului si s-au uitat la Netflix. Mici anonimi rosi de invidii mari...
  • Livia Pila Livia Pila
    @concurentu: In sfarsit un om echilibrat pe aici si o parere corecta. Si mai scapa o nuanta: semintele pe care le-a spart in cazarmile teatrelor de operatie, ca de dus in linia intai nici vorba, dar omul se promoveaza ca erou.
    @cerberus: Citeste si cunoaste.
  • Concurentu' Concurentu'
    Reportajul de la Suceava a fost ok, bunicel, insa n-a fost primul dintr-o sectie cu CoViD19 din Romania. Si, evident, a aparut pe ecrane ca sa arate poporului cat de mult bine face conducerea MApN, ca spitalul era militarizat atunci. E o nuanta care scapa multora! Apropo, parca s-a plimbat cam mult cu microfonul neizolat prin sectiile alea. In rest, dl AP ne-a mai tot spus cat de bine e cu SMURD, ce grozav e spitalul militar de campanie, a mai dat niste ture cu elicopterele etc. Relatarile nu-s extraordinare, TVR are reporteri mai talentati in special pe live-uri, care-s tinuti in umbra.
  • Cerberus Cerberus
    Sa spui că Adelin e combinator e absurd. Omu asta a căutat bani, a atras sponsorizări că sa meargă la filmări când politrucii de la conducerea TVR nu il susțineau. E primul care se duce la filmari cu risc pt a-și menaja colegii. Are zile de filmări în teatre de operatii cat nu au alții ore de live. Nu cred că e vina lui că managerasii ăștia nu știu să folosească un om de calibrul lui. Face ce poate cu ce are. Dar mizeria instaurată de actuala conducere a Tvr, și încercarea de a închide gura celor care spun adevărul, nu vor ramane fara urmari. Și Dragnea credea că e nemuritor și acum unge discu de frana e frana cu vaselina...tic-tac, Doinita.
  • Ion Delavrancea Ion Delavrancea
    @Mircea Gardu': Tu te uiti numai la TVR? Adelin P. e primul care face reportaje despre orice! Mai tata mai, mai usor cu vrajeala! Mai e unul la fel de unic in TVR, regizorul Razvan Butaru. Astia doi sar la scandal doar cand nu le merg lor combinatiile.
  • Livia Pila Livia Pila
    Alea 3 cazuri sunt nimic, reporterii s-au infectat facandu-si meseria, dar de cele 8 - 9 cazuri de infectare de la Productie Artistica nu zice nimeni cum s-au infectat? Cica, fiind rude valoroase, au mai stat pe la serviciu fara masca, au mai baut o berica impreuna, mai o paranghelie pe la cate unul pe acasa si hop si covidul. Si l-au bagat si in tvr, inconstient. Vedeti de ce nu merge nimic in TVR!
  • Radu T. Radu T.
    Adelin Petrisor se incordeaza si el cand are chef: mai un x6 din salariul de 8000 de lei pe luna la tevereu, mai un reportaj pe care il umfla sa para el valoros. Are si el combinatiile lui si comenteaza cand ii serveste interesul. De ce nu comenteaza si atunci cand nu face mai nimic si nu isi justifica salariul? Pare un baiat umil pe sticla, dar e un pradator "feroce" in spate. Altii muncesc la greu in televiziune si sunt recompensati acolo unde conteaza, cum ar fi o gala de excelenta...
  • Mircea Gardu’ Mircea Gardu’
    @Fat Frumos: Doina, Mircea, voi sunteti? Ati vazut reportajul lui Adelin de la ATI Suceava din aprilie? A fost primul de acest gen din Romania. E pe net, daca nu l-ati vazut. Da, un reporter lenes si slab.
  • Livia Pila Livia Pila
    Chiar mi-e mila de mocirla în care se complace fosta vedetă Mircea Radu.
  • Fat Frumos Fat Frumos
    Adelin Petrisor a mai castigat ceva imagine, gata, e un campion al luptei impotriva sefilor fiorosi. Putini stiu ca in pandemie a avut zile libere garla (exista reporteri care au facut teren zilnic), ca 90% din reportajele lui inseamna lobby smecheresc pentru achizitia de armament, ca are o leafa dubla fata de colegii lui cu cel putin la fel de multa experienta si mai alergati decat dansul. Si, mai mult, in istoricul de pe facebook exista si alte postari in care ironizeaza de-a dreptul SRTV. Daca totul iti miroase urat, du-te, omule napastuit, in privat!

Trimite un comentariu

sus