Skip to main content

La 11 ani, publicaţia Decât o Revistă lansează o strângere de fonduri: „Pandemia a schimbat lumea. Vrem să ne dublăm comunitatea de susţinători”

 
La 11 ani, publicaţia Decât o Revistă lansează o strângere de fonduri: „Pandemia a schimbat lumea. Vrem să ne dublăm comunitatea de susţinători”

Se fac 11 ani de la lansarea proiectului Decât o Revistă, iar cu această ocazie publicaţia anunţă o amplă strângere de fonduri.

Publicitate

Pandemia a lovit puternic publicaţiile independente şi mai ales piaţa de ziare şi reviste tipărite. Unele redacţii, cu este şi DoR, trăiesc în mare parte din donaţiile cititorilor. Acesta este şi punctul de plecare al campaniei pe care Decât o Revistă o va derula în perioada 1 octombrie - 15 noiembrie (ziua în care a fost lansat primul număr DoR):

„Vrem să ne dublăm comunitatea de susţinători”, spun ei.

Redacţia ţinteşte un număr de 4.500 de susţinători, de la 2.250 cât sunt în prezent.

Campania poartă titlul „Poveştile vindecă” şi se derulează după următorul mecanism:

Există trei tipuri de donaţii: digital lunar (15 lei / lună), digital anual (150 lei / an) sau abonament cadou digital pe un an (150 lei).

Oamenii care sunt deja abonaţi la revistă pot opta pentru următoarea variantă: pot deveni ambasadori şi vor primi un link unic. În baza acestuia pot vedea câţi oameni s-au abonat datorită lor.

„Credem că poveştile bine spuse sunt unelte esenţiale pentru a ne transforma vieţile, organizaţiile şi societatea, iar misiunea noastră e să le facem să se întâmple.

În ultimele luni ne-am întrebat care e sursa de venit pe care am vrea s-o creştem ca să ne temperăm incertitudinea financiară. Tocmai pentru că pandemia a schimbat lumea, noi vrem să ne luăm şi mai multă legitimitate de-a exista din partea comunităţii.

Altfel spus: să depindem de şi mai mulţi oameni. Dacă ajungem la 4.500, veniturile din comunitate vor ajunge să fie jumătate din cele necesare ca să producem jurnalismul pe care îl facem”, după cum îşi motivează jurnaliştii demersul.

Publicaţia s-a reorientat puternic şi către online, în ultima vreme:

„Astăzi, suntem o publicaţie în principal digitală, care documentează poveşti, produce podcasturi şi e premiată la nivel european pentru inovaţie”, punctează şi reprezentanţii DoR.


Citeşte şi: FACEM ROMÂNIA BINE. Cristian Lupşa, 10 ani de DoR. Povestea unei reviste de ...poveşti. Decât o Revistă.


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana D. Ana D.
    Mana intinsa care spune o poveste...

Trimite un comentariu

sus