Skip to main content

Teodora Iacob a plecat de la Digi24 pentru propriul site de ştiri. „Îmi doresc să fac educaţie de mediu în România!”

 
Foto: Facebook
Foto: Facebook

De la o televiziune de ştiri, la propriul site de ştiri. Teodora Iacob a plecat de la postul Digi24 după ce a fost reporter trei ani. Pe mediu. Va scrie tot pe mediu, însă la propriul proiect.

Publicitate

Teodora şi-a făcut propriul site de ştiri care va aborda problemele legate de mediu din România şi din Europa. Se numeşte Nature Talks şi a fost lansat de ieri, 4 octombrie. Anunţul l-a făcut chiar jurnalista pe pagina ei de Facebook.

Regretă plecarea de la Digi? Ce obiective şi-a setat cu noul proiect? Pe larg, în cele ce urmează.

Contactată de Paginademedia.ro, Teodora a vorbit în primul rând despre plecarea de la Digi24, diferenţa între meseria de reporter şi ceea ce face acum, dar şi despre obiectivele noului site.

„Am plecat de la Digi24 cu un bagaj enorm de cunoştinţe şi pentru asta sunt recunoscătoare”, spune Teodora, pentru Paginademedia.ro.

Despre diferenţa dintre cele două job-uri, ea spune: ”Sunt şi reporter şi redactor şi editor, sunt aproape non-stop cu ochii pe fluxurile de ştiri”.

De asemenea, a vorbit şi despre obiectivele naturetalks.ro. Şi nu sunt puţine. „Îmi doresc să fac EDUCAŢIE de mediu în România”, mai povesteşte jurnalista.

Paginademedia.ro: De ce ai luat decizia de a pleca de la Digi24 după trei ani?

Teodora Iacob: Cât timp am fost reporter la Digi24, m-am ocupat în special de reportaje legate de mediu. Am realizat şi o campanie despre poluarea din Bucureşti, chiar înainte să izbucnească pandemia de coronavirus.

Am decis să încep acest proiect pentru că am simţit nevoia să spun mai multe despre mediu.

Cei care lucrează în redacţiile de ştiri ştiu că volumul de informaţii şi de subiecte pe care le acoperi este mare. De aici şi provocarea de a explica în câteva minute un subiect complex.

Am făcut faţă provocării, dar am ales să vorbesc oamenilor ”pe îndelete” despre natură.

Am plecat de la Digi24 cu un bagaj enorm de cunoştinţe şi pentru asta sunt recunoscătoare.”

Paginademedia.ro: Ce diferenţă e între ce făceai la Digi (când erai reporter) şi ce faci acum? E totul diferit?

Teodora Iacob:Diferenţa majoră este că acum nu mai sunt doar reporter. Sunt şi reporter şi redactor şi editor, sunt aproape non-stop cu ochii pe fluxurile de ştiri, pregătesc materiale în exclusivitate, gândesc proiecte pe termen lung pentru Asociaţia Nature Talks, pe care de-abia am fondat-o.

La capitolul asemănări, pot să spun că mă trezesc la fel de devreme, sunt mereu în priză, pentru că ştirile… nu aşteaptă.”

Paginademedia.ro: Ce obiective ţi-ai setat odată cu acest proiect personal?

Teodora Iacob: „Proiectul pe care l-am început acum este gândit în mai multe etape. Mi-am dat seama, în timp, că mulţi oameni nu ştiu cum să se comporte responsabil cu mediul înconjurător şi nu înţeleg toate fenomenele la care asistă.

Primul pas este informarea, de aceea obiectivul meu este ca site-ul de ştiri naturetalks.ro să ajungă la cât mai mulţi oameni şi să conţină informaţii relevante pentru toată lumea.

Pe termen lung, îmi doresc să fac EDUCAŢIE de mediu în România, adică să reuşesc să schimb comportamente.

Îmi doresc ca, în timp, Asociaţia Nature Talks să devină o voce a naturii, să creştem echipa şi să avem cât mai multe proiecte de succes!”

Teodora Iacob a părăsit staţia de ştiri Digi24 pe 30 septembrie.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Adica toate comenzile de subiecte care au fost la Digi 24 se vor redirectiona catre un blog. Aha! Si-au fost marcate la televizor cu publicitate? Din parti!
  • geo geo
    Pe nișa asta de siteuri/ bloguri de mediu este destul loc și se vehiculează sume importante de bani. Sunt destule companii mari care speră să își îmbunătățească imaginea dacă investesc masiv în activități de comunicare / campanii de mediu. Atenție Digi 24, vă pleacă ”vedetele” !
  • lekker neuken lekker neuken
    asta seamana cu taylor swift
  • Alina Alina
    Felicitări, o inițiativă super, avem nevoie de idei bune și oameni pasionați! Succes, Teodora!
  • Emi Emi
    Bafta multa.

    Pare acelasi tipar de fete de la PR din televiziuni care au impresia ca daca au lucrat 3-5-8 ani intr-un trust cu resurse, pot face singure asta. Si sunt ohooo câte. Si apoi se intorc in trusturi.

    Dar ţin pumnii :) E ceva nou! Spor!
  • Didi Didi
    Am citit pe edupedu ca a fost o emisiune la realitatea tv cu anisie si hadār. In fine, cica moderatoarea l-a prezentat pe hadār, presedintele alma METĀR :))))
  • jk jk
    In ritmul asta postul va rămâne doar cu Preli si CTP
  • Raluca Raluca
    ❤️❤️❤️

Trimite un comentariu

sus