Skip to main content

Cartoon Network, campanie de anti-bullying alături de Asociaţia Telefonul Copilului. S-a ajuns la a şasea ediţie

 
Cartoon Network, campanie de anti-bullying alături de Asociaţia Telefonul Copilului. S-a ajuns la a şasea ediţie

Postul de desene animate Cartoon Network organizează a şasea ediţie a campaniei anti-bullying alături de Asociaţia Telefonul Copilului. Campania se numeşte „Clubul Prieteniei– Fii prietenos, nu răutăcios!” şi prezintă factorii care stimulează comportamentul de bunăvoinţă, bunătate şi prietenie la copii.

Publicitate

Conform unui studiu, copiii consideră că părinţii, profesorii şi personajele animate sunt modelele care îi inspiră să fie mai buni cu ceilalţi.

În cadrul campaniei din 2020 se vor realiza o serie de clipuri animate, care îi încurajează pe copii să relaţioneze unii cu alţii, să fie empatici şi să nu rămână nepăsători.

De asemenea, campania subliniază ajutorul oferit de Telefonul Copilului prin intermediul liniei de asistenţă gratuită 116 111, a platformei de consiliere online www.116111.ro şi a aplicaţiei mobile HappyGraff. Telefonul Copilului oferă asistenţă specializată şi îndrumare pentru copiii afectaţi de bullying.

Potrivit unei cercetări realizate de WarnerMedia şi Quantilope pentru Cartoon Network în octombrie 2020 s-au constatat următoarele:

  • Membrii familiei sunt cele mai importante modele de inspiraţie (77%) pentru copii
  • Încrederea în profesori este de 37%
  • Încrederea în personajele animate de la televizor este de 33%

Proiectul derulat de Cartoon Network împreună cu Asociaţia Telefonul Copilului are ca scop sensibilizarea, prevenirea şi identificarea cazurilor de agresiune – violenţă fizică sau verbală, abuz emoţional, hărţuire şi excludere – ale căror victime au nevoie de ajutor specializat şi care pot beneficia de consiliere oferită de psihologi şi asistenţi sociali.

Copiii, victimele sau colegii lor, precum şi părinţii pot găsi sfaturi pe platforma www.CartoonNetwork.ro/ClubulPrieteniei.

Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociaţia Telefonul Copilului:

„Bullying-ul continuă să reprezinte o ameninţare pentru majoritatea copiilor. Acum, mai mult ca oricând, în contextul pandemiei, participarea părinţilor la prevenirea acestui fenomen, precum şi implicarea lor activă în educaţia copiilor sunt măsuri esenţiale în lupta împotriva agresiunii bullying la nivel naţional.

Potrivit cercetărilor efectuate de Asociaţia Telefonul Copilului în 2019 şi prezentate la Forumul Naţional Anti-Bullying, 83% dintre profesori consideră că educaţia pe care o primesc copiii în cadrul familiilor lor este esenţială pentru prevenirea bullying-ului.

Încurajăm un comportament pozitiv, creşterea gradului de conştientizare a tuturor părţilor implicate, precum şi raportarea oricărui comportament de bullying prin linia noastră telefonică, 116111, astfel încât vocea fiecărui copil care are nevoie de ajutor să fie auzită”

CITEŞTE ŞI: ÎMPOTRIVA HĂRŢUIRII. Cartoon Network lansează o campanie anti-bullying alături de handbalista Cristina Neagu

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus