Skip to main content

Grupul Digi a fost pe plus în pandemie. Câţi abonaţi are Digi după ce a cumpărat cablistul Akta

 
Grupul Digi a fost pe plus în pandemie. Câţi abonaţi are Digi după ce a cumpărat cablistul Akta

RAPORT FINANCIAR DIGI. Grupul Digi a fost pe plus în lunile iulie, august şi septembrie, în ciuda pandemiei. Digi Communications a raportat, pentru România, venituri totale de 201,6 milioane de euro, în cele trei luni. În aceeaşi perioadă a lui 2019, erau raportate 190 de milioane.

Publicitate

Cu alte cuvinte, a avut o creştere de 6,1% faţă de anul trecut, chiar dacă România traversează o perioadă incertă din cauza pandemiei de Covid-19.

La creşterea veniturilor a contribuit mult achiziţia cablistului Akta, după cum menţionează oficialii companiei în raport.

De altfel, ţara noastră a adus cele mai consistent venituri pentru Digi. Urmează Spania (71 de milioane), apoi celelalte două ţări - Ungaria (48 de milioane) şi Italia (5,7 milioane) - unde este prezent grupul.

La câţi abonaţi a ajuns Digi?

Compania Digi este operatorul cu cel mai mare număr de abonaţi din ţară. După preluarea Akta, numărul a crescut.

Cu cât?

La capitolul cablu şi DTH, Digi raporta (pe 30 septembrie 2020) aproximativ 4,6 milioane de abonaţi, comparativ cu 4 milioane cât erau la 30 septembrie anul trecut.

S-a resimţiti o creştere a abonaţilor şi pe zona de internet şi date fixe, de la aproximativ 2,7 milioane (30 septembrie 2019) la aproximativ 3,1 milioane (30 septembrie 2020).

Când vine vorba de perioada ianuarie-septembrie, la nivel de grup, a fost raportat un venit de 950 de milioane de euro, faţă de 874 de milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Creşterea veniturilor din România a fost determinată, în principal, de creşterea numărului de RGU pentru servicii de internet şi date fixe si servicii de televiziune prin cablu in perioada, datorita cresterii organice si ca urmare a intrarii in vigoare a Contractele de transmitere catre RCS & RDS a dreptului de a opera retelele de comunicatii electronice apartinand companiilor din Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L („Cedentii”).

In baza Contractelor, RCS&RDS va opera retelele Cedentilor si va furniza servicii de comunicatii catre clienti, in schimbul unor platii”, potrivit raportului financiar.


Citeşte şi: Consiliul Concurenţei a aprobat: Operatorul de cablu Akta trece la Digi


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Abi Abi
    Când te gândești ca toată povestea a început în Oradea, bravo lor, mă bucur pentru ei.

Trimite un comentariu

sus