Skip to main content

DERAPAJ. "Propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri". România TV, atac fără dovezi la un jurnalist Realitatea şi la tatăl acestuia

 
DERAPAJ. "Propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri". România TV, atac fără dovezi la un jurnalist Realitatea şi la tatăl acestuia

Atac al postului România TV la adresa jurnalistului Realitatea TV Bogdan Muzgoci, într-o ştire în care subiectul este ...tatăl lui Bogdan Muzgoci.

Publicitate

Postul îl numeşte pe ziarist "propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri", fără a aduce vreo dovadă pentru cele expuse. De asemenea, nu este precizată nicio sursă a informaţiilor despre tatăl jurnalistului, la care "au descins mascaţii".

De cealaltă parte, jurnalistul Bogdan Muzgoci spune că va reclama cazul la CNA. "Tatăl meu a făcut deja o plângere", spune el. "Nu am fost contactat nici eu, nici el", continuă Muzgoci, care susţine că atacul România TV vine după materialele făcute de el cu procurorul Negulescu şi cu Sebastian Ghiţă.

Povestea (cu accente de Caragiale pe alocuri, în continuare):

Descinderi ale mascaţilor la un politician din Buzău”, începe o ştire de pe România TV, din această săptămână. Şi continuă: “Este vorba de Doru Muzgoci, cercetat pentru că ar fi înregistrat fără drept o discuţie avută de fostul viceprimar (din Nehoiu n. red) cu o altă persoană, care apoi a fost făcută publică."

Intră în scenă reporterul Iulia Blondea:

"Doru Muzgoci este tatăl propagandistului Bogdan Muzgoci" - este primul lucru pe care îl menţionează reporterul România TV - "un jurnalist controversat care a fost implicat în numeroase scandaluri."

"Iată că acum tatăl său a ajuns în vizorul oamenilor legii."

Reporterul expune speţa:

"Politicianul traseist din Buzău a avut un complice, care acum l-a denunţat. Complicele este cel care a înregistrat respective discuţie.

Locuinţa lui Doru Muzgoci a fost vizată de ample descinderi, mascaţii au mers la locuinţa politicianului, au ridicat mai multe documente şi fac cercetări în acest dosar în care Doru Muzgoci este acuzat."

Şi încheie: "Vă reamintesc, Doru Muzgoci este tatăl jurnalistului Bogdan Muzgoci."

Bogdan Muzgoci: "Nu mi s-a cerut nicio poziţie

Bogdan Muzgoci lucrează la Realitatea TV. Este invitat permanent al emisiunea Culisele statului paralel, făcută Anca Alexandrescu, fost consilier al lui Liviu Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă.

Jurnalistul vizat susţine că ştirea dată de România TV conţine informaţii neadevărate şi că atacul vine după materialele făcute de el despre procurorul Negulescu şi despre Sebastian Ghiţă.

Iar povestea la care face referire materialul ar avea, în realitate, o desfăşurare de telenovelă. Sau, mai degrabă de Caragiale, în "Amici", cu Mache, Lache şi Tache. Versiunea 2020.

Ce spune Muzgoci:

  • Nu mi s-a cerut nicio poziţie, nici mie, nici tatălui meu, deşi era destul de simplu să fiu contactat
  • Tatăl meu a făcut o plângere la CNA şi aşteaptă şi documente din partea anchetatorilor pentru a dovedi că totul a fost o manipulare. Dacă aceste vor veni cât de curând, îi va da şi în judecată pe cei de la România TV. Voi face şi eu o reclamaţie la CNA.
  • Tatăl meu reclamă faptul că i-a fost afectată imaginea publică. Familia noastră a avut de suferit, rudele ne-au sunat îngrijorate. La fel prietenii tatălui meu.
  • Într-adevăr, este o anchetă în acest sens, dar nu există probe că ar fi înregistrat pe cineva, pentru că persoana respectivă a crezut că ar fi înregistrată, dar nu era.
  • Pentru că nu a fost nicio înregistrare, nu avea cum să fie făcută publică.
  • Nu a existat o "descindere amplă cu mascaţi". Au venit acasă doi poliţişti, care au cerut dispozitive electronice (telefon, stickuri, laptop) pentru a vedea dacă există o înregistrare. Nu exista.

Povestea cazului din satul Nehoiu, aşa cum îl prezintă Bogdan Muzgoci, e ruptă din Caragiale. Pe scurt:

Viceprimarul din Nehoiu stătea la masă cu un prieten. Doru Muzgoci îl sună pe unul dintre ei: "Hai la o cafea", îi propune. "Nu pot, sunt cu cineva", e răspunsul, iar discuţia se încheie. Se încheie, dar amicul de la masă uită să închidă telefonul, care rămâne pornit.

Auzind că cei doi vorbeau chiar despre el, Muzgoci le ascultă dialogul. Într-un final, ca-n Caragiale, Muzgoci îşi sună prietenul şi le mulţumeşte pentru "bărfă".

Cei doi cred că au fost înregistraţi şi fac acuzaţia la Poliţie. Poliţia vine acasă la Muzgoci, caută înregistrarea şi nu o găsesc.

Acesta este cazul, în versiunea lui Bogdan Muzgoci.

VIDEO. Ştirea de pe România TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dumnezo dumnezo
    rtv si antena 3, *** prostiei, ale mercenarismului de partid. un om sanatos la cap nu se uita la *** alea si la mediocrii *** angajati ca presari.
  • Adi Adi
    Nicio grija, CNA veghează,,atent,,! Un avertisment, hai, poate 5000 de lei amendă ca să nu le crape obrazul de rușine! Care obraz ?
  • S S
    Curios daca va decide CNA ceva
    Mai ales ca sefa institutiei "iubeste" Realitatea
  • didi didi
    @geo, corect, nehoiu e unul dintre orasele din judetul buzau, alaturi de pogoanele si de patarlagele. sunt si 2 municipii acolo, dar asta e deja pentru cei cu facultate cursuri de zi...

    paginademedia, macar corectati daca habar n-aveti de geografia romaniei. cautati pe goagal .
  • geo geo
    Nehoiu este oras de zeci de ani - nu sat asa cum sustineti.
    Iar cei de la Romania TV au cam facuto lata si de data asta.
    Ce treaba are fiul cu presupusele fapte ale tatalui ?
  • Florin Florin
    Niste ventilatoare de *** platite de un smenar certat cu legea.
  • DODO DODO
    pai rtv are dreptae ! cum sa loveasca cineva in tatucul lor ,in cel care ii hraneste si care ii imbraca Ce daca sefu o sa plateasca calomniile - nu-i bai ca are de unde - tara il iubeste si i-a lasat averea neatinsa Onoarea e ,,totu,,!

Trimite un comentariu

sus