Skip to main content

Performanţă rară! Filmul „Colectiv”, pe locul doi în topul realizat de Time: „Este un documentar ca un thriller politic”

 
Performanţă rară! Filmul „Colectiv”, pe locul doi în topul realizat de Time: „Este un documentar ca un thriller politic”

Platforma Time a publicat un top al celor mai bune filme din 2020. Pe locul secund se află producţia „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, care urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv.

Publicitate

„Filmul Colectiv al lui Alexander Nanau urmăreşte o echipă de jurnalişti români în timp ce descoperă un scandal în sistemul de sănătate, ale cărui tentacule ajung într-un Guvern corupt.

Este acel documentar rar ca un thriller politic. Dar este, de asemenea, un testament profund emoţionant atât al puterii, cât şi al necesităţii jurnalismului de investigaţie - în orice ţară condusă de un guvern care se străduieşte să denatureze adevărul pentru a-şi îndeplini propriile obiective”, descriu filmul cei de la Time.

„Colectiv” este depăşit în top doar de producţia „First Cow”, în timp ce podiumul este completat de un film Netflix - „The Trial of the Chicago 7”.

Vezi topul integral AICI

Filmul Colectiv, propunerea României la Oscar

Producţia Colectiv este propunerea României pentru Gala Premiilor Oscar din 2021. Este propus pentru secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional", anterior numită „Cel mai bun film străin”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Documentarul include şi culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale.

De asmenea, filmul s-a lansat recent în Statele Unite, iar mai multe publicaţii din străinătate au vorbit la superlativ despre această investigaţie jurnalistică, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

CITEŞTE ŞI: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar. Filmul va fi lansat în SUA şi Marea Britanie luna viitoare

CITEŞTE ŞI: Trei mari publicaţii străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toţi oamenii preşedintelui”

CITEŞTE ŞI: Cursa pentru Oscar: „colectiv” se lansează în SUA, Marea Britanie şi Canada. Laudă filmul New York Times, Washington Post, The Guardian

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus