Skip to main content

In memoriam Draga Olteanu Matei. TVR, filme şi emisiuni dedicate marii actriţe

 
In memoriam Draga Olteanu Matei. TVR, filme şi emisiuni dedicate marii actriţe

In memorian Draga Olteanu Matei. Televiziunea publică va programa o serie de filme şi emisiuni dedicate îndrăgitei actriţe, care s-a stins noaptea trecută la vârsta de 87 de ani.

Publicitate

De pe lista producţiilor programate de TVR, nu lipsesc filmele din seria „Toamna Bobocilor” şi „Iarna Bobocilor” şi nici interviuri pe care le-a acordat de-a lungul timpului.

Reamintim că Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Ulterior, a fost transferată la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, după cum nota Digi24.ro.

Lista producţiilor programate de TVR in memoriam Draga Olteanu Matei:

  • Astăzi, 18 noiembrie, TVR 3 (ora 21.00) şi TVR Internaţional (ora 18.30) difuzează Cap de afiş* In memoriam Draga Olteanu Matei, o producţie TVR Iaşi, în care marea actriţă povesteşte despre colegii de generaţie, primele roluri şi oamenii care i-au marcat existenţa.
  • O ediţie a emisiunii „O dată-n viaţă”, în care Draga Olteanu Matei a fost prezentă în platoul emisiunii găzduite de Iuliana Tudor, va fi difuzată joi, 19 noiembrie, de la ora 22.20, pe TVR 1. Va fi şi pe TVR Moldova (sâmbătă, 21 noiembrie, ora 15.00) şi pe TVR Internaţional (sâmbătă, de la ora 21.00).
  • Celebrul film de comedie „Toamna bobocilor”, în regia lui Mircea Moldovan, va fi difuzat sâmbătă, pe TVR 1 (21.10) şi pe TVR Internaţional (sâmbătă, ora 23.00 şi duminică, de la ora 4.00). Seria continuă cu Iarna bobocilor, pe TVR Internaţional (duminică, de la 23.00 şi luni, ora 4.00) şi pe TVR 1 (28 noiembrie, de la 21.10).
  • Vineri, 20 noiembrie, de la ora 20.00, seria programelor speciale la TVR 2 debutează cu o ediţie specială Gala umorului - In memoriam Draga Olteanu Matei.
  • De la ora 21.00, va fi difuzat un interviu pe care Draga Olteanu Matei l-a acordat Irinei Păcurariu, la Reţeaua de idoli. Emisiunea va fi difuzată şi pe TVR Moldova (sâmbătă, ora 19.00) şi TVR Internaţional (24 noiembrie, de la ora 15.00).
  • Duminica filmului românesc aduce, la TVR 2, două lungmetraje care au scris istorie în cinematografia românească. De la ora 13.10, vom revedea aventurile Cucoanei Chiriţa, după Vasile Alecsandri, în regia lui Mircea Drăgan.
  • Seara, de la 20.10, va fi programată drama Patima (George Cornea, 1975), care se vede şi pe TVR Internaţional, sâmbătă, la ora 23.00.
  • Seria programelor in memoriam Draga Olteanu Matei, la TVR 2, se încheie cu Toamna amintirilor, o ediţie păstrată în Arhiva de Aur a TVR (duminică, de la 21.45).
  • Piesa de teatru Hagi Tudose, de Barbu Stefanescu Delavrancea, regia tv semnată de Silviu Jicman, cu Draga Olteanu Matei, Rodica Popescu Bitănescu, Tania Filip, Nicoale Grigore Balanescu şi Constantin Răuţchi este programată sâmbătă, 21 noiembrie, la TVR 3 (ora 16.00), TVR Moldova (12.00) şi duminică, de la ora 16.00, pe TVR Internaţional.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi a avut 100 de roluri TV de-a lungul unei cariere de 55 de ani.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Sunteți atâta de penibili, și pe un articol despre o persoană decedată vă certați pe audiente ? Oameni buni, mai ieșiți din casă că #VoiStricatiOGeneratie
    Un sfat: folosiți protecție când o faceți, ca să nu vă înmulțiți.
  • Mirca Mirca
    nu ai netlix , trebuie sa suportati publicitate asistati social

    dar tu nu ai netflix saracule? Ca scriai pe aici ca te lauzi ca ai hbo, ala e de saraci, nu netflix.
    Trebuie sa suporti publicitate asistatule social la chefi , la factor , la sacrificiul , la acces ?
  • Btir Btir
    Asa da actori, nu bobonete iac

    bobonete rupe tot in audiente , peste acesti actori
    Dar de marele sacrificiul iti e rusine sa comentezi? Chiar nu zici nimic de marii actori de la antenuta? Pana sa inceapa serialul, numai laude, acum nimic?
    Si incepe alt serial romanesc de doi bani la antena zero, nu ne zici nimic de actorii anonimi de acolo?
  • Mile Mile
    Asa da actori, nu bobonete iac
  • mile mile
    *** nu ai netlix , trebuie sa suportati publicitate asistati social
  • Gigi Gigi
    Degeaba , tot sub pro tv va fi , ca si antenuta lui Mile zi de zi , saptamana de saptamana , luna de luna
  • Kevin Kevin
    Foarte bun pro tv , avem ce vedea iarna asta , singur acasa va rupe tot , peste antena satelor
  • Serialistul Serialistul
    Foarte bune , avem ce vedea

    Degeaba , tot sub Pro TV va fi in audiente . Ca si Antenuta ta zi de zi , saptamana de saptamana , luna de luna .
  • RzV RzV
    Una din ultimele mari actrite a generatie de aur din teatru si film ce ne paraseste. Filmele cu ea sunt difuzate an de an pe mai multe posturi ceea ce arata ca acele filme inca pot fi urmarite de mai multe ori si ca nu vom mai avea vreodata asa actori si regizori care sa realizeze astfel de productii. Ramanem doar cu amintirea filmelor vechi.
    Dumnezeu sa o odihneasca...
  • mile mile
    ***
  • Allex Allex
    Dumnezeu să vă odihnească, mare doamnă a teatrului românesc!
  • Mile Mile
    Foarte bune , avem ce vedea

Trimite un comentariu

sus