Skip to main content

VIDEO. Cosmin Andrei Guşă, noul patron de la Gold FM: Aş vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră. Raluca Moianu, director de programe. Nistorescu rămâne cu emisiune

 
VIDEO. Cosmin Andrei Guşă, noul patron de la Gold FM: Aş vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră. Raluca Moianu, director de programe. Nistorescu rămâne cu emisiune

VIDEO. La doar 23 de ani, Cosmin Andrei Guşă, fiul lui Cozmin Guşă, a devenit noul patron al Gold FM, post radio aflat în insolvenţă de patru ani. Ce vrea să facă din Gold FM? Care e implicarea tatălui lui, Cozmin Guşă?

Publicitate

"Pot să spun că am plătit doate datoriile pe care le avea radioul", a spun Cosmin la interviurile Paginademedia.ro.

Despre oamenii din proiect?

„Aş vrea să avem o emisiune cu Octavian Hoandră”, a spus Cosmin la interviurile Paginademedia.ro. Acum, director de program este Raluca Moianu, iar unul dintre realizatori este Cornel Nistorescu (care a deţinut şi el o parte minoritară din Gold FM

Cum i-a venit ideea să preia un radio?

Cosmin Andrei Guşă: „Am cumpărăt pentru că domeniul media mă pasionează, pentru că fiecare om trebuie să se implice în problemele societăţii şi să ajute cum poate. Zic să ajute, pentru că nu ştiu dacă ştiţi, dar radioul era în insolvenţă, cu datorii la stat şi restanţe de impozite salariale, ş.a.m.d, iar acum le-am adus la zero.

Bineînţeles pentru că vreau să învăţ ceva de la tatăl meu, are multă expertiză în domeniul acesta, îmbătrâneşte, eu devin matur şi înainte să-l „mulg” de cunoaşte, prima mea afacere să fie dintr-un domeniu pe care îl cunoaşte.

Da, el (n.r. Cozmin Guşă) a venit cu ideea. Eram într-o zi la Bucureşti la un restaurant al unui prieten şi a venit cu dosarul de vânzare al Gold FM, mi-a plăcut ideea şi am insitat să facem tranzacţia. Vă zic sincer, o să fiu transparent total, eu am discutat doamna cu Diana Rădulescu, o avocată talentată, nu ştiu dacă a fost la copiii domnului Vântu. Eu am comunicat cu dumneaei.”

De ce a ales Gold FM? Ce a găsit acolo?

Cosmin Andrei Guşă: „Asta a fost oportunitatea de moment, e un post cu tradiţie şi chiar şi eu îl cunosc, îl ascult de când eram mic. Cum spuneam, e un radio de tradiţie, e fostul Radio Total, pentru cei care nu ştiu, şi e un brand care merită să fie pe piaţă.

Am găsit radioul cu 12 angajaţi şi colaboratori. Cam asta e situaţia în acest moment. Avem o grilă aprobată de CNA şi o să ne gândim pe viitor la o grilă alături de doamna Moianu, care este directoarea de programe momentan şi cu taică-meu, care mă consiliează şi mă ajută cu expertiză. Sper să mă descurc, cred că şi studiile mă recomandă.”

Tânărul Guşă, actual masterand la o facultate din Viena, spune că Raluca Moianu se ocupa de radio, iar el l-ar vrea în viitor în echipă pe Octavian Hoandră.

Cosmin Andrei Guşă: „Cred că aş prefera să fie supriză, dar ne gândim la multe vedete. Pot să vă zic un nume, aş vrea să avem o emisiune cu domnul Octavian Hoandră. Cred că e un adevărat profesionist şi îmi place cum pune problema, i-am emisiunile de la Realitatea, i-am citit cărţile şi îl respect foarte mult.

Am o relaţie foarte bună cu domnul Hoandră, suntem prieteni şi facem abstracţia că a fost la Realitatea, e o coincidenţă.”

Cosmin Andrei Guşă: „Experienţa o recomandă pe Raluca Moianu pentru ce emisiune vrea”

Ce va face în continuare Raluca Moianu la Gold FM?

Cosmin Andrei Guşă: „N-am discutat asta cu dânsa, dar având experienţa o recomandă cam pentru ce emisiune vrea. Mergem pe grila actuală pe care dumneaei o a făcut-o. Şi până la următoarea şedinţă cu CNA-ul vom vedea ce putem schimba.

Asta cu Matinalul, mă gândesc să mergem pe nişa asta. Au fost în trecut cei doi de la Cârcotaşii, să vedem dacă facem ceva mai serios sau mergem tot pe nişa asta. Aşteptăm rezultatele de la studiu şi trebuie să luăm decizia, deocamdată luăm cu grila actuală.

Emisiunea vedetă este a domnului Cornel Nistorescu, de luni până joi de la ora 5. Şi chiar este o emisiune bună. El va rămâne cu emisiunea şi sper că va rămâne în continuare, am un respect mare pentru el, îmi place stilul lui.”

Se va implica Cozmin Guşă în Gold FM?

Cosmin Andrei Guşă: „Eu mi-aş dori să se implice şi mi-a promis că se va implica în primul an. Va face şi el parte din consiliu şi din echipa Gold FM, dar decizia o voi lua eu.

Este radioul lui Cosmin Guşă, dar Cosmin Guşă are multe de învăţat de la omologul mai învârstă.”

VIDEO. Ce planuri are cu Gold FM Cosmin Andrei Guşă, fiul lui Cozmin Guşă

Alte declaraţii din interviu

Cosmin Andrei Guşă: „Aş vrea să fie un radio axat pe talk, din două considerente. Primul considerent este cel pragmatic, este greu să ne batem cu marile radiouri pe muzică şi nici nu ne dorim şi al doilea este că aş vrea să abordează problemele din societatea, aş vrea să menţinem publicul de vârsta a doua, +50, dar sper să atragem oameni din generaţia mea, din generaţia tânără şi să creăm un pod între generaţii.

Vrem să abordăm problemele şi creăm un spirit civic la nivel de Bucureşti, unde avem licenţa. Vrem să abordăm toate problemele pe stare sociale, de la politic, la social, vrem să fie un radio serios. Sper să ne creăm stilul nostru. Şi apoi muzica. Vom fi pragmatici, vom face un studiu şi le vom oferi ce vor ascultătorii noştri.”

Cosmin Andrei Guşă: „Ne dorim să facem parteneriate cu radiouri locale. Vreau să iau Bucureştiul şi apoi continuăm în ţară. Dar da, ăsta e planul meu.”

Alţi oameni implicaţi în proiect?

Cosmin Andrei Guşă: „O să vedem, o să luăm schimbările pas cu pas. Sper să ni le aprobe CNA-ul, dar nu avea de ce să le aprobe pentru că vrem să fim serioşi, să abordăm probleme sociale şi ar trebui să se bucure Consiliul că va mai fi un radio care să facă lucrul ăsta. Aşteptăm până la următoarea şedinţă, nu vrem să schimbăm radical, dar vrem să mergem spre zona de talk, spre problemele societăţii din zona de azi.

Politica e peste tot, e în orice, dar nu vrem să ne axăm pe politică. O să fie un subiect, asta e clar. Ar fi interesant ca tatăl meu să aibă o emisiune, dar cred că ar fi un câştig pentru post.

Doar din respect i-aş da o emisiune, pentru că e un personaj proeminent, cred că prezenţa lui la radio ar face o audienţă bună. Dar n-am avut nicio discuţie pe tema asta.”

Parteneriat cu televiziune?

Cosmin Andrei Guşă: „Sper să avem un parteneriat cu Realitatea Media. Pentru mine este pentru nou, dar peste o săptămână pot să vă spun mai multe lucruri, punctual. Dacă avem o emisiune interesantă, mi s-ar parea interesant să preia ştirile pe site, lucrurile interesante pe care le scoatem, poate o să avem exclusivităţi.”

Când vom vedea primele modificări în grilă şi la Gold fm?

Cosmin Andrei Guşă: „Ce pot să vă zic, eu respect echipa care a fost la Gold FM, care nu a fost plătită 3 ani de zile. Nu vreau să fac schimbări radicale din prima, eu ascultam Gold FM dinainte, era un post pe care îl ascultăm. Le luăm treptat şi schimba puţin câte puţin, nu să stricăm grila actuală. Dacă am idei bune o să le discut cu echipa, o să le implentăm şi vom avea câteva schimbări la următoarea şedinţă CNA.

De luna viitoare vor da salariile, de astăzi s-a făcut transferul de business prin preluarea de licenţă. Trebuie să mă orientez, să-mi iau un consilier pentru că eu sunt, momentan, student. ”

Veţi reintra în studiile de audienţă radio?

Cosmin Andrei Guşă: „Nu văd de ce nu ar intra. Sper să fim performanţi ca să ne permitem. Am o linie de credit cu o bancă românească, va trebui să investim să modernizăm aparatura, acum avem un audit care e în derulare şi vom vedea. Sper să nu fie vorba de sume exorbitante, dar vom face eforturi ca să ne modernizăm.”

Studioul rămâne acelaşi sau îl schimbaţi?

Cosmin Andrei Guşă: „Am vrea să ne mutăm pentru că este foarte greu să atragem invitaţi. E într-o zonă izolată, vrem să ne mutăm înspre nord. Da, suntem şi în tratative. O să fie pe la Piaţa Presei Libere. O să vă anunţăm săptămâna viitoare.”

Despre posibilele divergenţe cu tatăl său:

Cosmin Andrei Guşă: „Eu îl respect pe tatăl meu şi el mă respectă şi ne bazăm pe bun simţ. Aşa e comunicarea între noi şi ne înţelegem bine. Dacă am pornit cu ideea ca eu să conduc această instituţie, el n-o să interfereze decât dacă îi cer eu.”

Gold FM ca business:

Cosmin Andrei Guşă: „Noi am scos firma din insolvenţă şi nu văd de ce nu ar fi o afacere de succes dacă aducem oamenii potriviţi. N-am voie să vorbesc de cifre, dar a fost un preţ corect, nici scump, nici ieftin.”

În cât timp o să înceapă să fie pe plus?

Cosmin Andrei Guşă: „Ca să vă zic realist, din 2021 la final, 2022 nu va avea nicio problemă. Ăsta e worst case scenario, iar best case scenario va fi să fie pe profit peste 6 luni.

Nu văd cum să nu iasă. Eu am avut privilegiul să stau cu oameni de media de când sunt mic. Acum am 23 de ani. Şi în afară de faptul că am învăţat multe de la ei, pot să-i sun ca să mă sfătuiesc cu ei. Cu ajutorul lor vom fi în stare să facem un plan bun ca să fim în best case scenario.”

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin C Alin C
    dar di oonde a avut bani sa devina patronel la 21 de ani?
    nici n-o joaca bine, imi place ca vorbeste fara pasiune, de parca ar fi cumparat un prelungitor nou :))
    iar la asta cu nistorescu vedeta...nu poti
  • Gino Gino
    bătaie de joc...ce gold *** e ăla cu muzică nouă comercială mixată cu muzică veche?
    băiatul ăsta habar nu are
    a... și totul e ROȘU
  • dan dan
    Mda... Gold FM are muzica buna. Acum o sa aiba manele, pe unde se duce Gusa face prapad. Auzi... Hoandra e profesionist... In ce domeniu?
  • gabriel cristea gabriel cristea
    Daca nu ar fi trist, ar fi de ras. Un papagal a ajuns sa salveze un post de radio.
    Iar suntem luati de prosti, ***
  • Roberto Roberto
    Exact, postaci în scădere numai 6 rating

    Exact, ca Antenuta ta joi, vineri, sambata si duminica. Dar nu zici asta. Pro TV dublu cu 10 rating, Antenuta doar 5 sambata. Dar iti e rusine sa comentezi. Plangi postac plangi !
  • Mile Mile
    Exact, postaci în scădere numai 6 rating

Trimite un comentariu

sus