Skip to main content

VIDEO. Nou proiect semnat de echipa Starea Naţiei: despre violenţa domestică şi problemele femeilor în ţara noastră

 
VIDEO. Nou proiect semnat de echipa Starea Naţiei: despre violenţa domestică şi problemele femeilor în ţara noastră

Echipa emisiunii Starea Naţiei, cu Dragoş Pătraru, aduce un nou proiect video. Se numeşte „Naţia. Genul feminin” şi vine pe fondul unui fenomen crunt, agravat de pandemia Covid-19: violenţa domestică.

Publicitate

Materialele, care se văd pe contul de YouTube Starea Naţiei Oficial, vor fi prezentate de Oana Băluţă (activistă şi cadru universitar al Universităţii Bucureşti).

Episodul pilot a fost lansat ieri, 25 noiembrie, când în lume a fost marcată „Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor”. Emisiunea va apărea la fiecare două săptămâni.

Obiectivul emisiunii este să abordeze cele mai frecvente şi stringente probleme pe care le au femeile din România şi în acelaşi timp să sancţioneze blocajele politice care îngreunează respectarea egalităţii de gen şi/sau a unor drepturi ale femeilor, spun reprezentanţii proiectului.

Înainte de alte detalii legate de proiect, episodul pilot:

Aceştia au mai adăugat:

„Datele Poliţiei Române arată că, în 2020, în intervalul ianuarie-septembrie, autorităţile au înregistrat 34.798 de victime ale violenţei domestice, semn că pandemia Covid-19 a agravat o situaţie care oricum era problematică în societatea românească.

Starea Naţiei îşi propune să fie o platformă de exprimare pentru specialişti şi experţi din toate domeniile care îi vizează în mod direct pe cetăţenii României, iar proiectul „Naţia. Genul feminin” este doar un alt pas în această direcţie.”

Oana Băluţă, despre emisiune:

„Cred cu tărie că e bine ca rezultatele cercetărilor şi abordările teoretice, argumentele în favoarea egalităţii şi a dreptăţii de gen să nu rămână în interiorul pereţilor Universităţilor.

Eu am învăţat de la studenţii mei în aceşti ani să lucrez cu exemple, să comunic în aşa fel încât ei să înţeleagă concepte, idei complexe, evoluţia gândirii într-un anumit domeniu. Aceşti ani de activism civic îmi spun că mai e mult până departe şi că blocaje majore sunt în domeniul politicii în felul în care partidele politice înţeleg drepturile femeilor şi egalitatea de gen. Mai exact, nu o înţeleg şi nu le pasă.

Politicile omit de pe agendă problemele cu care se confruntă de obicei femeile, iar aceste politici rareori, spre deloc, au ca obiectiv şi egalitatea de gen. Este ceea ce spun de ani de zile în publicaţii, interviuri, editoriale”, spune ea.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Banicut Banicut
    Hai, curaj, nu ceri audientele acestei emisiuni scumpe ? Ca e mult mai scumpa fata de Ferma. Sau fata de un film vechi si antic de 1000 de ani.
  • Mile Mile
    La tine e ieftin sau ce
  • Slugix Slugix
    Azi începe bootcamp la x factor

    Degeaba incep postac platit cu 5 lei postarea. Tot pe locul 2 emisiunea ta. Audientele nu le ceri?
  • Gabi Gabi
    Poate dl. Pătraru și cei care îi scriu textele vor lua aminte că nu-ți fac niciun fel de cinste glumele pe seama aspectului fizic al unei femei, indiferent că o cheamă Raluca Turcan sau Viorica Dăncilă.
    Altfel, e o dovadă de ipocrizie introducerea unei rubrici pe această temă.
  • Mos Dan Mos Dan
    Imi place Patraru ca este vegan, dar din subiectul asta nu am inteles nimic. Nu se zice ca legislatie exista, dar nu se aplica???
    Plus ca de propria prostie nu te poate proteja nicio lege. Azi dimineata, unu care fusese deranjat pe timpul noptii de mieunatul unei pisici, arunca pietre in ea, iar prietena lui il aproviziona cu pietre. Sper sa apara cat mai curand violenta domestica intre ei. Previzibil.
  • Mile Mile
    Azi începe bootcamp la x factor

Trimite un comentariu

sus