Skip to main content

Trei mari publicaţii străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toţi oamenii preşedintelui”

 
Trei mari publicaţii străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toţi oamenii preşedintelui”

Cel mai bun film despre jurnalism de la Toţi oamenii preşedintelui”, sunt termenii în care ziarul The Times caracterizează filmul „colectiv”, de Alexander Nanau. Lucruri asemănătoare spun şi jurnaliştii de la The Guardian şi Boston Globe.

Publicitate

„O echipă tenace de jurnalişti sportivi şi un avertizor de integritate (whistleblower) transformă acest documentar într-o dramă de redacţie (newsroom drama) la fel de palpitantă ca Toţi oamenii preşedintelui”, scrie chiar în deschiderea textului publicaţia The Guardian.

„Tolontan, un jurnalist de investigaţie de la Gazeta Sporturilor, a descoperit cum în unele spitale se foloseau dezinfectanţi diluaţi. A urmărit fabrica unde erau produşi dezinfectanţii şi casa unuia dintre managerii de spital în care erau folosiţi. Echipa de investigaţii seamănă cu echipa Boston Globe în Spotlight sau cu echipa Woodward and Bernstein în Toţi oamenii preşedintelui”, punctează şi Boston Globe.

Mai mult, jurnalistul Cătălin Tolontan şi regizorul Alexander Nanau au fost intervievaţi de ziarul The Times, după cum Libertatea a anunţat aici.

„Corupţia este, poate, brandul nostru naţional. Nu ştiu dacă corupţia sau incompetenţa e cel mai rău lucru din România, acum”, aspus Tolontan pentru Times.

Articolele şi interviul vin în contextul în care documentarul colectiv va fi lansat, pe 20 noiembrie, în Statele Unite, Marea Britanie şi Irlanda, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Filmul urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv. Include şi culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale.

De asemenea, prezintă şi întâmplări din interiorul Ministerului Sănătăţii, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Pelicula a câştigat şi mai multe premii internaţionale şi este propunerea României pentru Gala Oscar 2021.


Citeşte pe larg textele din The Guardian, The Times (via Libertatea) şi Boston Globe


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus