Skip to main content

RAR. Reportaj viral: 2 milioane de vizualizări! În două zile! Un film marca Recorder, pe locul şapte în trendingul YouTube

 
RAR. Reportaj viral: 2 milioane de vizualizări! În două zile! Un film marca Recorder, pe locul şapte în trendingul YouTube

Rar la noi în ţară. Un reportaj de presă, marca Recorder.ro, a ajuns pe locul şapte în trendingul de pe YouTube şi a stârnit dezbateri aprinse.

Publicitate

Are în acest moment aproape 600.000 de vizualizări pe YouTube şi peste 1,4 milioane pe Facebook. Are şi peste 33.000 de share-uri. Totul în doar două zile.

Pentru că în timpul unei conferinţe de presă, de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a spus „ca nu cunoaşte speţa”, pagina sa de Facebook a fost inundată cu filmul celor de la Recorder.

Este vorba despre filmul Singur împotriva partidului, realizat de Alex Nedea şi David Muntean. Spune povestea un director al unei instituţii din judeţul Mureş a fost dat afară pentru a face loc unui membru PNL. Abordează pe larg problema politizării din instituţiile publice, cu exemple concrete.

Pe scurt: Ovidiu Ianculescu este inginer şi, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, o instituţie cu peste 400 de angajaţi, care gestionează infrastructura de apă din şase judeţe.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimişii acestuia în birou: i s-a pus în faţă o coală albă şi i s-a cerut să-şi dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL.

Interviu cu jurnalistul Alex Nedea, Recorder.ro

Înainte de reacţiile politicienilor, filmul Recorder:

Reacţiile politicienilor: Premierul nu a comentat şi Preşedintele a spus că nu ştie subiectul

Clipul s-a viralizat rapid, mărturie stau vizualizările, reacţiile şi share-urile. Politicienii liberali de la vârf, înclusiv preşedintele Iohannis, nu s-au arătat impresionaţi de cazul lui Ovidiu Ianculescu.

Premierul Ludovic Orban nu a comentat, potrivit Recorder, informaţiile.

De asemenea, preşedintele a fost întrebat, de câtre Alina Manolache de la Libertatea despre caz, iar răspunsul său a fost frapant:

„Nu cunosc această speţă. După ce mă documentez, vă răspund”, a spus sec, Klaus Iohannis.

Au reacţionat şi cei de la Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Instituţia a emis un comunicat, în care se afirmă că directorul Ervin Molnar nu are nicio legătură cu demisia inginerului Ovidiu Ianculescu, deoarece acesta nu i se subordona în mod direct, scriu cei de la Recorder.

Chiar Ervin Molnar a avut o reacţie, după publicarea reportajului:

„Ervin Molnar a făcut şi el o postare de Facebook în care emite aceleaşi idei manipulatoare vehiculate de colegii săi de partid şi menite să mute atenţia de la numirile politice din sistem către relaţiile de rudenie ale lui Ovidiu Ianculescu.

„A venit în faţa lumii şi a vorbit despre cum a fost presat să-şi dea demisia ca şi când lucrurile s-au întâmpat ieri şi nu în urmă cu 8 luni”, scrie Ervin Molnar, deşi ştie foarte bine că Ovidiu Ianculescu a început o acţiune în instanţă pentru anularea demisiei încă din luna martie, adică la câteva săptămâni după ce fusese presat să renunţe la postul de director.

Ervin Molnar cunoştea acest lucru, deoarece a ordonat detaşarea lui Ianculescu în judeţul Maramureş drept pedeapsă pentru că acesta nu s-a supus şi s-a hotărât să anuleze demisia în instanţă”, mai scriu jurnaliştii.

Iohannis, bombardat cu clipul Recorder

După răspunsul dat de preşedintele Iohannis, la întrebarea Alinei Manolache, utilizatorii de Facebook s-au unit. Aceştia au bombardat efectiv secţiunea de comentarii a unei postări de pe pagina lui Klaus Iohannis cu materialul Recorder.

Jurnaliştii au făcut chiar şi o captură, cu o parte din comentarii. De asemenea, au mai adăugat:

„Când un jurnalist pune o întrebare, nu o pune doar pentru el. În spatele lui se află zeci de mii, sute de mii sau chiar milioane de oameni care aşteaptă un răspuns.

Dacă nu ne credeţi, verificaţi contul de Facebook al lui Klaus Iohannis şi aruncaţi o privire pe comentariile de la ultima postare”, notează aceştia.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tunil tunil
    bravo ma linut. deci pesedeu e de vina. ce pereoada mea ?
  • Iinut Iinut
    Daca nu era vorba de pnl nu era deranj, asa fiecate pesedist a dat mai departe
  • Mile Mile
    Bravo oricum sunt toți numiti politic

Trimite un comentariu

sus