Skip to main content

Serie documentară despre ia românească, pe TVR. Iuliana Tudor va prezenta

 
Serie documentară despre ia românească, pe TVR. Iuliana Tudor va prezenta
Foto: TVR

Televiziunea Publică pregătește o serie documentară despre ia românească. Va fi prezentată de Iuliana Tudor, moderatoarea producției Vedeta Populară, și va debuta chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională.

Producția se numește „Port Valoare și Splendoare” și se vede pe TVR 1 începând de marți, 1 decembrie, de la 16:30. Prima parte are un reportaj din atelierul din Nisa al lui Henri Matisse în cel al Ioanei Corduneanu, din București.

Următoarele patru părți se vor difuza în fiecare duminică, de la 16:30.

Publicitate

Seria documentară s-a filmat timp de mai multe luni de zile în multe locuri din țară, dar și în București. Vor fi povești despre ia românească, de unde vine, cine sunt creatoarele și care este alfabetul așezat pe ie.

Seria „Port Valoare și Splendoare” este o co-producție Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, instituție publică aflată în subordinea Primăriei Municipiului București și Premium Agency, în parteneriat cu Televiziunea Română.

Iuliana Tudor, despre noua producție:

„Bunicile noastre întâmpinau noaptea de Paști cu o cămașă nouă, cusută de mâinile lor. Era modul în care își oglindeau sufletul în fața Învierii Domnului. Noi, copii de asfalt ai marilor orașe, știm doar să cumpărăm haine.

În inima Bucureștiului și în alte orașe din țară sunt ateliere unde învățăm cum coseau bunicile, ca să ne întâlnim mai ușor cu trecutul nostru și cu noi înșine. Acest film ne readuce aproape de simplitate, de ceea ce contează cu adevărat pentru fiecare dintre noi, de valorile și splendorile românești. Căutați-vă rădăcinile și trăiți simplu!” 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Deci bani de la duamna Firea. De aia ii merge duamnei Tudor: face reclama la orice, se foloseste de infrastructura TVR pentru toate productiile externalizate pe care le produce pe firme abonate la mai multe televiziuni si incaseaza banul popular. Rusinica!

Trimite un comentariu