Skip to main content

EXCLUSIV. Grupul Intact, ţinta unui atac cibernetic. Hackerii au spart serverele Antenei

 
Sursa: Tima Miroshnichenko - Pexels.com
Sursa: Tima Miroshnichenko - Pexels.com

Hackeri la poarta Antenelor. Serverele grupului Intact au fost ţinta unui puternic atac cibernetic, care a vizat reţeaua şi bazele de date ale companiei.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, atacul a fost declanşat săptămâna trecută, luni, când parte din departamente au constatat că nu mai pot accesa serverele companiei şi a apărut mesajul că este opera unor hackeri.

Atacul a împiedicat o perioadă accesul la serverele televiziunii şi la bazele de date conţinute de acestea (materiale, dar şi date financiar-contabile).

Conform surselor Paginademedia.ro, reluarea accesului la bazele de date ar fi fost condiţionată de plata unor sume consistente de bani (de ordinul sutelor de mii de euro).

Angajaţii grupului au fost anunţaţi că situaţia dificilă este din cauza faptului că "sunt problemele cu serverele". De altfel, chiar reprezentatul Intact la CNA a menţionat, în şedinţă că "a fost o problemă minoră, dar că s-a rezolvat parţial".

Treptat, problemele de ordin tehnic generate de atacul cibernetic au fost rezolvate de departamentul IT al companiei, spun surse din interiorul grupului Intact, iar în acest moment bazele de date au fost "restabilite".

Totodată, autorităţile ar fi fost anunţate de situaţia din ultima săptămână, mai spun sursele Paginademedia.ro.

A plătit grupul Intact vreo răscumpărare? Au ajuns la vreo înţelegere cu hackerii?

Contactaţi de Paginademedia.ro în legătură cu atacul cibernetic, oficialii grupului Intact nu au făcut niciun fel de comentariu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Teveranul Teveranul
    Două ore de fierbinteni și numai atat

    dar fierbintenii mereu peste antena satelor... fierbintenii lideri 3 luni din 4 la bataie cu chefii. dar chefii, lideri 4-5 zile din 4 luni.
    vai vai vai mile pensionarul
  • ionut ionut
    Cui ii pasa de povestile astora? Normal ca au mintit, pnl si *** iohannis l-au vanat pe domn profesor.
  • Linker Linker
    Chefii iar lideri , nici acum detronati

    Si in septembrie , in octombrie cand Fierbintenii si meciurile de fotbal au sters cu emisiunea ta unde ai fost ascuns ? Ai uitat de meciul cand Pro a avut 10-11 rating , iar emisiunea ta doar 6-7? Iti dau acum link cu stirea?
  • Proti Proti
    Prostul moare de grija altuia

    Cum mori tu de grija Pro de comentezi pe fiecare stire cu Pro TV.
  • Mile Mile
    Două ore de fierbinteni și numai atat
  • Primica Primica
    si ce daca e o nimica toata

    Gresit , o nimica toata la Antenuta zi de zi. Mereu locul 2 pe toata ziua dar si in primetime...
  • Mile Mile
    Chefii iar lideri , nici acum detronati
  • Ion Ion
    Gadea si Badea or sa spuna ca Basescu e in spatele atacului. Radu Tudor o sa-i gaseasca pe rusi sau chinezi. In realitate, hackerii doreau sa se uite la materiale cu Vulpita si au profitat de faptul ca IT-stii de la Intact se foloseau de servere ca sa caute bitcoin si sa traga filme pentru adulti toata ziua.
  • mile mile
    si ce daca e o nimica toata
  • Allex Allex
    Pro Tv va difuza în seara de revelion gala de decernare a premiilor The Artist Awards 2020, creată special în acest an, sub forma unui spectacol de televiziune.
  • Adi Adi
    Asa se întâmplă când faci economii. La oameni și la resurse. Simplu. Acum plătesc înzecit. Dar cine va recunoște vreodată?
  • Șerban Șerban
    Și ce puteau să ia, finalul din Sacrificiul?! Revelionul cu Dan Negru pentru 2021 și 2022? Tot restul sezonului din Mireasa? Sau scenariile de la Acces Direct?
  • Mile Mile
    Prostul moare de grija altuia
  • milion mile milion mile
    nu le-a spart nimeni serverele. singuri s-au infectat cu un virus care a criptat datele. noroc ca au avut backup, alfel cumparau bitcoin sa plateasca si sa recupereze datele.
  • Miu Miu Miu Miu
    @Marian nu cred ca se poate minti cu asa ceva...

Trimite un comentariu

sus