Skip to main content

EXCLUSIV. Grupul Intact, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au spart serverele Antenei

 
EXCLUSIV. Grupul Intact, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au spart serverele Antenei
Sursa: Tima Miroshnichenko - Pexels.com

Hackeri la poarta Antenelor. Serverele grupului Intact au fost ținta unui puternic atac cibernetic, care a vizat rețeaua și bazele de date ale companiei.

Publicitate

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, atacul a fost declanșat săptămâna trecută, luni, când parte din departamente au constatat că nu mai pot accesa serverele companiei și a apărut mesajul că este opera unor hackeri.

Atacul a împiedicat o perioadă accesul la serverele televiziunii și la bazele de date conținute de acestea (materiale, dar și date financiar-contabile).

Conform surselor Paginademedia.ro, reluarea accesului la bazele de date ar fi fost condiționată de plata unor sume consistente de bani (de ordinul sutelor de mii de euro).

Angajații grupului au fost anunțați că situația dificilă este din cauza faptului că "sunt problemele cu serverele". De altfel, chiar reprezentatul Intact la CNA a menționat, în ședință că "a fost o problemă minoră, dar că s-a rezolvat parțial".

Treptat, problemele de ordin tehnic generate de atacul cibernetic au fost rezolvate de departamentul IT al companiei, spun surse din interiorul grupului Intact, iar în acest moment bazele de date au fost "restabilite".

Totodată, autoritățile ar fi fost anunțate de situația din ultima săptămână, mai spun sursele Paginademedia.ro.

A plătit grupul Intact vreo răscumpărare? Au ajuns la vreo înțelegere cu hackerii?

Contactați de Paginademedia.ro în legătură cu atacul cibernetic, oficialii grupului Intact nu au făcut niciun fel de comentariu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Două ore de fierbinteni și numai atat

  dar fierbintenii mereu peste antena satelor... fierbintenii lideri 3 luni din 4 la bataie cu chefii. dar chefii, lideri 4-5 zile din 4 luni.
  vai vai vai mile pensionarul
 • Chefii iar lideri , nici acum detronati

  Si in septembrie , in octombrie cand Fierbintenii si meciurile de fotbal au sters cu emisiunea ta unde ai fost ascuns ? Ai uitat de meciul cand Pro a avut 10-11 rating , iar emisiunea ta doar 6-7? Iti dau acum link cu stirea?
 • si ce daca e o nimica toata

  Gresit , o nimica toata la Antenuta zi de zi. Mereu locul 2 pe toata ziua dar si in primetime...
 • Gadea si Badea or sa spuna ca Basescu e in spatele atacului. Radu Tudor o sa-i gaseasca pe rusi sau chinezi. In realitate, hackerii doreau sa se uite la materiale cu Vulpita si au profitat de faptul ca IT-stii de la Intact se foloseau de servere ca sa caute bitcoin si sa traga filme pentru adulti toata ziua.
 • Pro Tv va difuza în seara de revelion gala de decernare a premiilor The Artist Awards 2020, creată special în acest an, sub forma unui spectacol de televiziune.
 • Asa se întâmplă când faci economii. La oameni și la resurse. Simplu. Acum plătesc înzecit. Dar cine va recunoște vreodată?
 • Și ce puteau să ia, finalul din Sacrificiul?! Revelionul cu Dan Negru pentru 2021 și 2022? Tot restul sezonului din Mireasa? Sau scenariile de la Acces Direct?
 • nu le-a spart nimeni serverele. singuri s-au infectat cu un virus care a criptat datele. noroc ca au avut backup, alfel cumparau bitcoin sa plateasca si sa recupereze datele.

Trimite un comentariu