Skip to main content

Rise Project lansează o strângere de fonduri. Vor să ajungă la 3.000 de donatori

 
Rise Project lansează o strângere de fonduri. Vor să ajungă la 3.000 de donatori

Jurnaliștii de la Rise Project caută donatori. Au lansat o strângere de fonduri prin platforma Patreon, unde își propun să adune 3.000 de abonați plătitori. Ce alte obiective mai au? Spun chiar ei:

„Cu ajutorul tău, putem să trecem la nivelul următor: menținem un flux constant de materiale și consolidăm echipa de teren. Contribuția ta devine resursă pentru munca a 10 oameni, jurnaliști și editori video, iar recurența ne ajută să facem anchete complexe”, menționează în textul de lansare a strângerii de fonduri. 

Publicitate

Astăzi a fost lansat contul de Patreon al Rise Project, unde jurnaliștii au explicat ce vor publica: 

„Vei găsi aici povești din culisele documentărilor noastre, tutoriale cu tehnici de investigație, infografice sau profile de personaje. Plus tot ce te ajută să înțelegi cum lucrăm”, menționează de asemenea. 

La finalul postării au notat, pe scurt, și „angajamentul” față de cititori:

  • Funcționăm ca un centru de presă și ne ocupăm cu o disciplină esențială a jurnalismului - „Investigația”.
  • Relatăm fapte. Urmărim bani sau metode. Documentăm crima organizată, cercurile de putere și administrăm baze de date.
  • Coroborăm informații și gestionăm pe teren legături cu surse din diverse medii. Când e necesar, lucrăm incognito. Miza este acuratețea.
  • Publicăm articole, filme sau alerte despre partide, clanuri, instituții și corporații. Colaborăm cu jurnaliști de pe toate continentele în proiecte globale.
  • Scriem despre toți, deci munca noastră aparține tuturor. Partizanatele sunt interzise în această meserie.
  • Te bazezi pe noi fiindcă ai exercițiul informării. Ești persoană echilibrată și păstrezi mereu o rezervă înțeleaptă când distingi faptele de opinii.

Rise Project a fost lansat la începutul lui 2012. Au fost cinci co-fondatori ai proiectului de investigații jurnalistice: Romana Puiuleț, Daniel Bojin, Paul Radu, Cristi Ciupercă și Mihai Munteanu.

Au publicat de-a lungul timpului anchetele grele, care au vizat politicieni și oameni influenți. Una dintre cele mai răsunătoare este seria de anchete despre Liviu Dragnea și legăturile acestuia din Brazilia.


Citește și: Rise Project. Povestea. Ziariștii care l-au căutat pe Liviu Dragnea până în Brazilia


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu