Skip to main content

Vrem informaţiile! TVR, alt proces pierdut cu sindicaliştii MediaSind. Decizia este definitivă

 
Vrem informaţiile! TVR, alt proces pierdut cu sindicaliştii MediaSind. Decizia este definitivă

Nou proces pierdut de TVR în faţa sindicatului MediaSind. Curtea de Apel a dat câştig de cauză sindicaliştilor în procesul în care instituţia era acuzată că nu a dat informaţii de interes public. MediaSind are aproximativ 16 procese deschise contra TVR-ului, spun reprezentanţii organizaţiei.

Publicitate

Este vorba despre informaţiile legate de „rapoartele şi măsurile impuse de inspectorii Curţii de Conturi în urma verificărilor activităţii financiare din mandatul preşedintelui-director general Doina Gradea”, pe care MediaSind le-a cerut.

Decizia este difinitivă şi obligă TVR-ul, care făcuse recurs, să dea MediaSindului informaţiile cerute.

„Admite excepţia tardivităţii motivelor suplimentare de recurs invocate în cadrul dezbaterilor, constatându-le nule în consecinţă.

Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta-pârâtă la plata cheltuielilor de judecată către intimatul-reclamant în sumă de 1500 lei, reprezentând onorariu de avocat. Definitivă”, potrivit deciziei Curţii de Apel.

Ce informaţii au cerut cei de la MediaSind şi TVR a refuzat să le comunice, în continuare, conform sindicaliştilor:

1. Rapoartele şi măsurile impuse de inspectorii Curţii de Conturi în urma verificărilor activităţii financiare din mandatul preşedintelui-director general Doina Gradea.

2. Ce sancţiuni s-au acordat şi în ce cuantum?

3. Ce măsuri a luat conducerea TVR pentru remedierea ilegalităţilor semnalate, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor create.

Nu este primul proces câştigat de MediaSind. În urmă cu o lună, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune a SRTV prin care se contesta legitimitatea MediaSind.

Reamintim că războiul dintre MediaSind şi TVR se dă pe mai multe planuri, inclusiv în instanţă. TVR a anunţat că dă în judecată organizaţia încă din luna iunie, după cum Paginademedia.ro a scris, aici. Este vorba chiar de speţa în care instanţa s-a pronunţat astăzi.

Un alt exemplu: TVR a fost obligată de instanţă să publice lista colaboratorilor din ultimii ani, AICI.


TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


MediaSind: TVR, obligată de instanţă să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Griga Dan Griga
    Toate aceste procese pierdute arata diletantismul administrației Gradea.
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Gradea și Radu nu mai pic de rusine. RADU emite comunicate agresive de parca ar fi purtătorul de vorbe personal al Gradenei.
  • livia pilă livia pilă
    Toate aceste procese pierdute sunt plătite din buzunarul propriu de Gradea Doina, de Ionescu Roxana, de Radu Mircea si de ceilalti vinovati din TVR? Cit va mai fi mentinută în funcție cetăteana asta, plasata in post de PSD si de Dragnea? Care e baza legală în virtutea căreia a ajuns purtător de vorbe șef numitul Radu Mircea?

Trimite un comentariu

sus