Skip to main content

TVR, programe speciale de Ziua Națională. Fără parada clasică, dar cu o transmisiune de la Arcul de Triumf

 
TVR, programe speciale de Ziua Națională. Fără parada clasică, dar cu o transmisiune de la Arcul de Triumf
Foto: TVR

Televiziunea Publică anunță un program special de 1 decembrie, Ziua Națională. Pe TVR 1 vor fi documentare în premieră și concerte de folclor. În lipsa paradei militare tradiționale, postul public va prezenta Ceremonia de la Arcul de Triumf, care se va desfășura într-un cadru restrâns din cauza pandemiei.

Iată programul TVR 1 pentru ziua de 1 decembrie 2020:

07:00 - Ediție specială a matinalului „Cu capu-n Zori”, în care sunt invitați interpreți precum Elena Merişoreanu, Damian Drăghici şi tânăra vasluiancă Raluca Radu, una dintre finalistele concursului Vedeta populară, sezonul trei. De asemenea, în cadrul ediției va fi prezent și câinele Șuier, celebrul ciobănesc german al Poliţiei Române şi fetiţa Sophia Boitan.

10:00 - Ediție specială a Știrilor TVR #NoiSuntemRomania - se va transmite Ceremonia de la Arcul de Triumf. Postul public va produce evenimentul și le va oferi semnal tuturor posturilor de televiziune pentru a prelua imaginile.

Știrile TVR continuă cu o ediție în care le este dedicată celor din linia întâi (medici, profesori, voluntari, curieri). Ediția va include duplexuri cu studiourile TVR din Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, dar şi de la Chişinău.

14:30 - Emisiunea „Noi suntem români!” prezentată de Iuliana Tudore, în care sunt invitați mai mulți artiști de muzică folclorică, precum Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Veta Biriș, Constantin Enceanu, Carmen Popovici Dumbravă, Liliana Lainici. De asemenea, programul cuprinde secvențe din cadrul spectacolului „Suntem K1 pentru România” din proiectul „Toți K1 pentru România“, protagoniști: Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Trupa K1 și grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia.

16:30 - Prima parte a documentarului „Port valoare și splendoare” despre ia românescă. De material s-a ocupat Iuliana Tudor, iar detalii despre această producți poți în articolul Paginademedia.ro de AICI

18:30 - Concert Extraordinar „Gheorghe Zamfir și prietenii”

21:10 - Filmul „Nemuritorii”, în regia lui Sergiu Nicolaescu și care are actori precum Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Gheorghe Dinică și Gina Patrichi.

23:10 - Documentarul-dezbatere „Cine ești tu, Cătălina?”, din cadrul emisiunii „Dosar România”, în care se vorbește despre Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofiţer al Armatei Române 

Iată programul TVR 2 pe 30 noiembrie și 1 decembrie:

30 noiembrie, 09:00 - Ediție specială „Mic dejun cu un campion”, cu Andrei Pleșu în postura de invitat

30 noiembrie, 18:00 - Ediție specială a emisiunii „Nu există nu se poate”, cu Andreea Marin, în care va fi invitat un preot.

30 noiembrie, 21:00 - Ediție specială „Rețeaua de idoli”, în care Irina Păcurariu îl are ca invitat pe actorul Marcel Iureș.

1 decembrie, 13:30 - Ediție specială „Drag de România mea”, cu Paul Surugiu-Fuego și concert aniversar la Sala Palatului

1 decembrie, 18:00 - O nouă ediție specială a emisiunii „Nu există nu se poate”. Invitatul Andreei Marin va fi o tânără căutătoare de comori folclorice.

1 decembrie, 20:00 - Ediție specială „Câștigă România”. Virgil Ianțu îi are ca invitați pe handbalista Crina Pintea, Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic și Avram Iancu, românul care în 2016 a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopreon

1 decembrie, 21:00 - Ediție specială pentru emisiunea „Destine ca-n filme”. Iuliana Marciuc îl care drept invitat pe actorul Constantin Codrescu.

Publicitate
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu