Skip to main content

Un startup fondat de publicitarul Radu Florescu, finanţare din SUA

 
Un startup fondat de publicitarul Radu Florescu, finanţare din SUA

Un starup fondat de publicitarul Radu Florescu (director general al Centrade│Cheil) a obţinut o finanţare de 30 de milioane de dolari, din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre firma Point Pickup Technologies, platforma digitală de curierat B2B dezvoltată de echipa de programatori români a Cheil | Centrade.

Publicitate

Banii vin de la Brown Brothers Harriman & Co. (BBH), una dintre cele mai vechi şi mai mari bănci private din Statele Unite. Vor fi folosiţi pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea tehnologiei şi serviciilor, spun reprezentanţii companiei.

Ideea dezvoltării Point Pickup a apărut în 2015 în Statele Unite, compania fiind fondată de Radu Florescu şi Tom Fiorita. Startup-ul s-a poziţionat iniţial ca un serviciu de livrări pe segmentul B2C.

Odată înregistraţi pe aplicaţie, utilizatorii persoane fizice puteau livra un colet în cel mai scurt timp, cu ajutorul unuia dintre şoferii înscrişi în platfomă. Trei ani mai târziu, platforma a atras interes susţinut din partea companiilor, ceea ce a determinat business-ul să pivoteze rapid către modelul B2B.

Echipa de bază, care a gândit proiectul în ansamblul său, a fost formată din Andrei Popa, Head of Development în cadrul diviziei de digital a agenţiei Cheil | Centrade, şi Mircea Alexandrescu, Director of Product. Ulterior s-au alăturat Andrei Popescu, Head of Infrastructure, şi Giovani Sîrbu, Lead Developer, şi, în cele din urmă, echipa a crescut la 15 oameni.

Platforma şi-a extins activitatea în toate cele 50 de state americane, integrând primii clienţi mari, respectiv companii din Fortune 500 precum lanţurile de retail Walmart, Target, Albertsons sau Kroger.

Radu Florescu este unul dintre pionierii publicităţii din România. A fondat agenţia de publicitate Saatchi&Saatchi. Alături de Cristian Burci, a adus în România serialul Dallas.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus