Skip to main content

Se lansează un nou canal de muzică clasică. A primit deja licenţa de la CNA

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

CNA. Anul viitor se va lansa un nou canal de muzică clasică. Va promova evenimentele culturale din România, acţionarul având un parteneriat de lungă durată cu „Festivalul George Enescu”.

Publicitate

Cum se va numi? Cine este acţionarul?

Noul post se va numi „Simfonica”, acţionar fiind Tufeanu Richard Constantin, care „lucrează în domeniul media de mai bine de 20 de ani”, iar în 2006 a înfiinţat „o firmă de IT dedicată televiziunilor”.

Canalul Simfonica va avea formatul de difuzare SD şi HD. S-a înţeles cu cablişti precum Telekom, Vodafone şi Orange. Noul post ar urma să se lanseze la finalul lunii septembrie 2021, după cum au spus reprezentanţii în şedinţa Consiliului de astăzi, 15 decembrie.

Va promova programele culturale din România şi din Europa, va transmite documentare despre muzica clasică şi va promova tinerii compozitori români.

Investiţia în acest post este de 380.000 de euro. Echipamentele au fost deja achiziţionate, mai susţin reprezentanţii postului.

Postul a primit licenţa cu voturi în unanimitate din partea membrilor CNA. „Mi se pare un proiect generos şi foarte frumos”, a spus, pe scurt, Dorina Rusu, membru CNA..

Richard Tufeanu, acţionarul Simfonica, în şedinţa CNA:

„Este o continuare a colaborării cu Festivalul George Enescu. În ideea de a populariza această zonă în rândul oamenilor care nu au luat contact cu această formă de cultură. Acesta este demersul nostru de a face popular acest domeniu.

Nu există în România o televiziune care să se ocupe de această zonă, a culturii. Şi ţara noastră trebuie să facă paşi în acest fel.

Vrem să aducem cultura în zonă de masă, n-o să avem un public precum are MTV-ul sau Kiss TV, dar sunt convins că există un public pentru astfel de programe. E adevărat, există Mezzo, există Arte, dar nu există un program care să promoveze produsele culturale româneşti din această zonă.

Ne-am propus să lucrăm cu multe achiziţii, vom începe cu un echipaj de 15 oameni şi probabil vom ajunge la 30 de persoane, ulterior. Şi cu mulţi colaboratori din domeniu.

Din punct de vedere tehnic avem echipamentele, ne trebuie partea de conţinut, iar undeva la finalul lunii septembrie 2021 ne propunem să începem emisia.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nicolae Teglas Nicolae Teglas
    Pana la sfarsitul lunii aprilie 2022 inca nu se lansase acest canal, asteptat de melomani. Aveti vreo veste ?
  • nicolae nicolae
    Buna ! Aveti notati despre Canalul Simfonica tv?
  • Stefan Krumov Stefan Krumov
    Un post de televiziune manele nu o sa fie, o sa fie bine daca se intoarce Mynele TV
  • Cartofior Cartofior
    Doru nu ceri audiențe

    Sa nu uiti sa ceri audientele incepand de maine.
  • teodor teodor
    Așa spuneau și Britanicii în 1992 cîndse lansa primul post de radio privat cu muzică, Clasică. acum sunt 3 nișate pe acest gen.
  • Mile Mile
    Doru nu ceri audiențe
  • Cristy Cristy
    este egal cu zero dacă nu sa înţeles cu Digi
  • Mile Mile
    Nu prinde asa ceva poate manele

Trimite un comentariu

sus