Skip to main content

EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

 
Foto: ProTV.ro
Foto: ProTV.ro

EXCLUSIV Paginademedia.ro. Mugur Mihăescu (Garcea) şi Radu Pietreanu, cei doi membri ai grupului de umor Vacanţa Mare vor face Revelionul la TVR în acest an.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, detalii despre costurile acestui Revelion, care a fost deja filmat şi urmează să fie difuzat în noaptea dintre ani.

Potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, înţelegerile cu Vacanţa Mare însumează aproape 50.000 de euro.

Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu şi cu firma lor de producţie, R&M Production.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR şi că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick.

Despre valoarea contractului: “a fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piaţă.”

Detalii, în continuare:

Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu vor fi protagoniştii producţiei “Revelion acasă”.

Contractele “pe persoană fizică”: 22.000 de euro

Potrivit documentelor, “Mugur Mihăescu va interpreta rolul lui Garcea, Leana lui Pârţag şi alte roluri special concepute pentru emisiunea Revelion acasă”.

Totuşi, “Nu va fi un Revelion despre Garcea şi Leana lui Pârţag. Chiar ne luăm la revedere de la aceste personaje”, spune Mugur Mihăescu.

Pentru serviciile prestate, Mugur Mihăescu ar urma să primească, printr-un contract de drepturi de autor, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro).

Radu Pietreanuva interpreta rolul Costel Pârţag, precum şi alte roluri special concepute pentru emisiunea Revelion acasă, înregistrată în decembrie 2020”.

Potrivit documentelor, Pietreanu a ajuns la o înţelegere cu TVR, un contract separat de Mugur Mihăescu, pentru 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro).

Contractul “pe firmă”: aproape 25.000 de euro

Producţia Revelionului este făcută prin firma celor doi de la Vacanţa Mare. Astfel, un alt contract a fost încheiat de TVR pentru Revelion cu firma R&M Production Art, deţinută de Radu Pietreanu (R) şi Mugur Mihăescu (M). Este firma de producţie.

Ce spune contractul, printre altele:

“Are ca obiect asigurarea întregii creaţii prestaţii artistice (actori, invitaţi speciali, interpreţi de muzică uşoară, trupe, regie artistică, apariţii episodice, mişcare scenică, figuraţie, regie locaţie”) necesară realizării programului special de sărbători cu titlul Revelion la mine acas’, difuzat pe canalul TVR 1, în data de 31 decembrie 2020”

Pentru aceste servicii, valoarea contractului cu firma de producţie este de 24.800 de euro, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, sumă la care se adaugă TVA.

Mugur Mihăescu: “Propunerea a venit din partea TVR”

Cum a ajuns Vacanţa Mare să facă program de Revelion la TVR?

Propunerea a venit din partea TVR. Ne-au întrebat dacă suntem interesaţi să facem un program”, a declarat Mugur Mihăescu, contactat de Paginademedia.ro.

Mai prind în 2020 Leana Pârţag, Costel Pârţag şi Garcea? În contract se spune că apar şi aceste personaje?

“Apar şi aceste personaje, foarte puţin, dar nu este un Revelion despre Garcea şi Leana Pârţag. De altfel, este un program în care ne luăm la revedere de la aceste personaje”, răspunde Mugur Mihăescu.

Filmările au durat şase zile - a spus Mugur Mihăescu - şi au avut loc la St Patrick, pub-ul lui din Centrul Vechi.

Legat de valoarea contractului? Cine a stabilit-o?

Mugur Mihăescu: “A fost o negociere. De la cât am considerat că este valoarea noastră de piaţă."

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări şi la TVR. Vom publica răspunsurile pe măsură ce le vom primi.

Întrebările Paginademedia.ro pentru TVR:

1. Cum au fost alesi pentru a realiza o emisiune de Revelion Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu? De ce anume ati tinut cont (potential de audienta, notorietate, a fost o selecţie?)

2. Care au fost criteriile de care ati tinut cont in stabilirea valorii contractelor?

3. Care au fost motivele pentru care au fost făcute contracte separate: 52.130 de lei pentru Mugur Mihăescu, 52.960 de lei pentru Radu Pietreanu şi 24.800 de euro pentru firma R&M Production?

4. Cum îşi va amortiza TVR aceste sume pentru producţia emisiunii Revelion acasă?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alka Alka
    Petrisor Obae esti un ***, un *** care apara cenzura. Atat! Oricat ai incerca sa te explici, sa te fofilezi pretinzand ca treaba nu e politica. Nu-ti e rusine, ma, nemernicule, pentru ca ai tupeul sa te declari jurnalist? Ziaristi ***, ramaneti ce-ati fost si pana acum: ***! Azi insa va *** pentru zeci de milioane de euro ale guvernelui. Si tu esti una dintre cele mai *** ***, Obae!
  • Ivan Mihai Ivan Mihai
    TVR trebuie sa functioneze numai intre ora 20 si 22 in timpul saptamanii cu exceptia trecerii dintre ani cand ar trebui sa aiba emisiune pana la 1 noaptea. astfel ar fi rentabila financiar (Dragnea este vinovat ca a scos taxa RTV). Ne este de asemenea dor de mesajul presedintelui dintre ani! Pentru neinformatii de aici transmit informatia ca TVR este inca televiziuea nationala...deocamdata.
  • cristi cristi
    @george, e greu cu cititul?! Au invitati, trupe, au scenete, au scenariu... toate astea costa! In articol se spune ca filmarile au durat 6 zile in locatia oferita de Vacanta Mare. Sigur au lucrat multe zile si pentru texte. Pentru cele 2-3 ore de continut care rezulta ai fi vrut ca producatorii sa fie platiti cu 50 lei, atat cat iei tu pentru o zi la sapă? Invitatii nu trebuie si ei remunerati? Poate la emisiunile zilnice (Teo, Maruta, Neatza) invitatii vin gratis, dar la o productie speciala de revelion nu vine nimeni fara cateva sute de euro.

    @ciprian, cred ca pe tine trebuie sa te angajeze tvr-ul sa faci o emisiune, ai mult umor! Auzi, Lazarov, ala cu Surprize, Iarta-ma, Din Dragoste...! Parca si Acces Direct, cu nevasta-sa Augusta, tot opera lui Lazarov a fost.
  • cristi cristi
    Alfonso, tu centrezi, tu dai cu capul si tot tu iei gol! Desi ti-ai dat singur raspunsul, inca esti nelamurit! E un revelion in care apar si acele personaje, dar nu despre ele este emisiunea, nu ele au rolurile principale in show. Pacaliciule!
  • Alfonso Alfonso
    O data zice ca nu e emisiune despre si cu Partag iar mai apoi zice ca este cu part.... Ce sa mai crezi despre pacalicii astia?
  • DODO DODO
    si ce-o sa se mai rida doamna Gradea la glumele lui garcea !
  • Mile Mile
    Cum sa fie confidențiale la stat
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    De obicei sumele cheltuite de televiziuni, pentru spectacole, sunt confidențiale.
    Nu știu dacă este o idee bună publicarea acestora.

    Cât despre Vacanța Mare, sunt la fel ca o mâncare bună pe care nu o mănânci în fiecare zi. Au fost delicioși în spectacolele pe care le făceau în anii 90, au fost buni și la ProTV, dar când au început să producă mult conținut au scăzut calitatea glumelor, pentru că efectiv nu poți să găsești în fiecare zi chestii suficient de rizibile, oricât de bun scenarist ai fi.

    Cred că datorită timpului destul de mare în care nu au mai fost în prim plan - chit că fiecare din cei doi a mai avut niște proiecte de stand-up între timp - spectacolul pe care îl vor face la TVR de anul nou va fi unul de excepție!
  • RzV RzV
    Pentru generatia ce a crescut cu Vacanta Mare acesti oameni sunt foarte buni, pentru generatia lui Dan Negru si mastile lui e normal sa nu reprezinte mare lucru.
    Iar legat de bani, prea putin ne intereseaza, adica daca nu se facea acest Revelion la TVR am fi primit noi acei bani, tot intre ei se cheltuiau.
    Totii artistii la toate televiziunile primesc astfel de sume, chiar duble la posturile private dar fiind privati nu stim ce contracte au. La TVR exista posibilitatea de a se afla totul fiind post public si se profita pe treaba asta sa se faca subiecte de stiri.
  • Iuli Iuli
    @greco, pistol cu apa pentru televiziuni publice CARE AU AUDIENTE DE TOP 3, nu o televiziune care abia prinde locul 10!!!

    Acest TVR mănâncă banii statului (ai noștri) degeaba, fără să ofere ceva și cu mare nesimțire având în vedere că nu au profit sau să ofere ceva publicului, că pe sărmăluța nu vrea să îl vadă nimeni de la 9 seara
  • Nucu Nucu
    Voi vreti antenuta.dar mai bine vacanta mare pe tvr.cum era la protv.foarte bine face tvr sa faca concurenta de revelion.intre antenute ca pe protv nu se face revelion de 7 ani.e mai bine asa de cît manele si prosti pe tv
  • Marian Marian
    Andreas scrie in programul pro tv de pe site-ul Cinemagia ,
  • greco greco
    Suntem in 2020 ,50 de mii e pistol cu apa fata de cat baga alti in europa...de america nici nu pomenim.
  • Andreas Andreas
    Marian, de unde stii ca The Artist Awards va fj luni noapte la Protv?
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Acest Revelion va fi mai penibil decit acela al lui Everac. Ar trebui sa le fie rușine numitilor Gradea Doina, Radu Mircea, Manoliu Dan, Dirvariu Eduard, Demeter Andraș Istvan,Shalit Vornicu Smaranda. Haralambie Tompea Clara. Sper ca toți sa fie concediați în regim de maxima urgenta. Prea sfidează pe toată lumea. Prea nu mai au nici o urma de bun simt.

Trimite un comentariu

sus