Skip to main content

CNA a votat: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

 
CNA a votat: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

CNA. Se face tranzacţia! Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele preia Sport Total FM, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat tranzacţia în şedinţa de astăzi, 17 decembrie.

Publicitate

Au fost multe discuţii pe tema cedării acţionariatului de la Global Media Expert (societatea care deţine Sport Total FM) către S.C Publivol (societatea deţinută de Primăria din Voluntari). În şedinţă au fost prezenţi Radu Călin, asociat majoritar la CSR (Centrul de Radiocomunicaţii), Robert Gherghe (preşedintele consiliului de administraţie Publivol) şi Narcis Drejan (redactor-şef la Sport Total FM).

Paginademedia.ro a scris în EXCLUSIVITATE despre această tranzacţie în urmă cu o săptămână. Solicitarea către CNA a venit la puţin după ce s-au semnat actele între cele două societăţie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Călin a prezentat situaţia de la Sport Total şi a cerut membrilor să fie atenţi la vot, pentru că postul de radio risca să dispară până la finalul anului, dacă schimbarea acţionariatului nu primea aprobare.

Oficialii postului de radio au menţionat că au mai fost oferte pe lângă cea de la Voluntari. De la DC News, societate deţinută de Bogdan Chirieac, şi de la Realitatea Sportivă (după cum şi Paginademedia.ro a scris aici). Le-a refuzat pe amândouă, fiindcă doreau să schimbe structura serviciilor de programe şi redacţia. Doar primăria lui Pandele a acceptat condiţiile impuse.

Radu Călin, asociat majoritar de la CSR, în şedinţa CNA:

„Din cauza contextului economic nu mai putem deţine societatea care emite. Am avut mai mulţi solicitanţi, dar am avut un acord cu Publivol S.A. cu condiţia să nu schimbe structura serviciilor de programe.

Am mai avut două cereri de preluare a acţionariatului. Una de la DC News. Probabil că îl transformă într-un post cu caracter politic. Şi încă o tentativă de cerere de ofertă de la Realitatea Sportivă.

Singurii care s-au dovedit serioşi şi au acceptat condiţiile impuse, să nu schimbe echipa redacţională şi grila de program, să rămână cu tematică sportivă, vă place, nu vă place, poate nici mie nu-mi place, dar vreau să rămână acest post de radio, e unic. Dacă votaţi împotrivă, votaţi înmormântarea acestui post de radio. Vă rog să vă asumaţi acest vot!

Consiliul a votat şi a aprobat, în cele din urmă, schimbarea acţionariatului cu şase voturi pentru şi două împotrivă. Cele două împotrivă au fost Dorina Rusu şi Cristina Pocora. Cele două şi-au justificat votul în cadrul şedinţei:

Cristina Pocora: „Am fost rezervată de fiecare dată şi am aceste rezerve care ţin de priorităţi. M-aş simţi mai liniştită dacă aţi avea în asociere chiar şi Consiliul Judenţean, chiar şi Primăria Capitalei. Mi se pare o presiune prea mare pentru bugetul oraşului Voluntari.

Am avut tot felul de posturi care se dezvoltă personal, ori pe online, ori pe emisie şi deja merg la nivelul următor. Eu am o rezervă aici.”

Dorina Rusu: „Încă de când am văzut această tranzacţie în presă am spus că o să votez împotrivă. Nu mi se pare că este ok şi normal, nu mi se pare că astea ar trebui să fie priorităţile. Nu mi se pare că un oraş ca Voluntari ar trebui să cheltuie banii pe o televiziune şi pe un post de radio de sport. Mi se pare că fondurile ale trebuie folosite altfel.”

Prin urmare, Primăria Voluntari deţine două licenţe: una de radio pentru Radio Sport Total FM şi una de tv pentru Metropola TV, televiziune regională.

Sport Total FM îşi păstrează aceeaşi grilă

Narcis Drejan, redactorul-şef al Sport Total FM, a explicat în cadrul şedinţei că postul îşi va păstra aceeaşi grilă. Va oferi, evident, şi informaţii despre meciurile pe care le vor disputa echipele sportive din Voluntari.

De asemenea, Robert Gherghe, preşedinţa consiliu de administraţie Publivol, a explicat obiectivele pe termen scurt. Din ianuarie vor veni alţi şase jurnalişti în redacţie, vor fi mai multe emisiuni informative şi mai puţină muzică. Se va îmbunătăţi şi partea tehnică.

Narcis Drejan, în şedinţa CNA:

„Am rămas la Sport Total FM pentru că e singurul loc din presa românească unde nu mi s-a spus vreodată ce trebuie să spun pe post. Trebuie să fim acelaşi post de radio echilibrat, trebuie să ne gândim şi la ce se întâmplă în Voluntari.

Sunt peste 2,000 de copii care fac sport şi să ne gândim la o emisiune acestor evenimente sportive din Voluntari. Vrem să obţinem cât mai multe licenţe la nivel naţional. Cei de la Voluntari ne-au promis acest lucru, în care evident îşi doresc să continuăm împreună.”

Robert Gherghe, în şedina CNA:

Dorim să preluăm societatea, să păstrăm întreaga structură, să nu schimbăm specificul acestei staţii de radio. Vrem să aducem mai mulţi oameni în redacţie pentru că este un radio foarte ascultat în Bucureşti.

Acest trust de media pe care îl creem pas cu pas, îl facem pentru a promova lucrurile bune care se întâmplă la nivel regional, în Voluntari. După cum bine ştiţi oraşul Voluntari a fost declarat oraş al credinţei şi sportului. Investim foarte mult în infrastructură, iar noi dorim să facem cunoscut tot ce e sport la nivel local.

Din ianuarie vom aduce încă şase jurnalişti la Sport Total FM. Vom avea mai multă informaţie şi mai puţină muzică. Să nu credeţi că va deveni un instrument de promovare.”

O istorie complicată

SportTotal FM a fost lansat în 2007 de Nicolae Bara om de afaceri – deţinea platforma Frigotehnica (pe atunci şi membru PDL).

În 2011, Robert Turcescu preia conducerea postului încearcă să îl relanseze. Va renunţa câteva luni mai târziu.

Ulterior, postul ajunge de la Nicolae Bara de Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii - CSR.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele îşi face şi un radio. Cumpără un post de pe piaţă

CITEŞTE ŞI: S-A SEMNAT! Primăria lui Pandele a semnat azi preluarea postului Sport Total

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sptFM sptFM
    Carcotasilor...ati ascultat vreun minut sptfm? Stiti macar pe ce frecventa emite? Ascultati aceleasi tonomate muzicale zilnic. Imi pare rau de Pahontu. Stie el de ce a plecat (sau "a fost plecat")
  • Barbutu Barbutu
    Este saptamana mare la antena 4 finale chefi , x factor, te cunosc de undeva , iumor de ieri pana duminica

    Dar tot sub pro tv , vai vai vai , doar chefii lider cu diferenta mare , factoratii locul 2 si cunoscutii locul 2 comercial
  • Alex Alex
    Deci va deveni FC FCSB FM
  • Iuli Iuli
    Câți bani au fost dați de o INSTITUȚIE PUBLICĂ pentru un post de radio în cădere ?
  • Mile Mile
    E adevarat ca doamna Firea va prezenta matinalul , ca sa aduca audienta din randul publicului 55-65?
  • Mile Mile
    Este saptamana mare la antena 4 finale chefi , x factor, te cunosc de undeva , iumor de ieri pana duminica

Trimite un comentariu

sus