Skip to main content

Filmul „colectiv”, primul loc într-un top al revistei Rolling Stone: „Este o poveste a incapacităţii unei naţiuni de a avea grijă de cetăţenii săi”

 
Filmul „colectiv”, primul loc într-un top al revistei Rolling Stone: „Este o poveste a incapacităţii unei naţiuni de a avea grijă de cetăţenii săi”

Cel mai bun din 2020. Filmul-documentar „colectiv” a fost desemnat cel mai bun film documentar din 2020, într-un top al revistei Rolling Stone.

Publicitate

Regizată de Alexander Nanau, pelicula urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv ancheta echipei de jurnalişti coordonată de Cătălin Tolontan.

„Urmărind Colectiv când a avut premiera la festivalul de toamnă de anul trecut, a fost uşor de observat că este o capodoperă plană, indiferent de moment. Să-l urmăriţi acum înseamnă să experimentaţi ceva şi mai profund. Este o poveste a incapacităţii unei naţiuni de a avea grijă de cetăţenii săi. Este o poveste despre un Guvern mai preocupat să-şi umple propriile buzunare şi de a se menţiune la putere

Jurnalistul Tolontan este considerat un fel de erou naţional. Filmul îşi ia numele din clubul de noapte asociat acum cu o tragedie, dar până la sfârşitul acestuia, noţiunea de „colectiv” a căpătat un sens cu totul nou”, spun cei de la RollingStone despre producţia românească.

„colectiv” a mai avut parte de o performanţă rară. Producţia lui Nanau a fost plasată pe locul secund în topul celor de la Time, în luna noiembrie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Documentarul este disponibil online, pe HBO GO.

Filmul Colectiv, propunerea României la Oscar

Producţia Colectiv este propunerea României pentru Gala Premiilor Oscar din 2021. Este propus pentru secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional", anterior numită „Cel mai bun film străin”.

Documentarul include şi culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale.

De asmenea, filmul s-a lansat recent în Statele Unite, iar mai multe publicaţii din străinătate au vorbit la superlativ despre această investigaţie jurnalistică. Detalii, AICI.


CITEŞTE ŞI: Performanţă rară! Filmul „Colectiv”, pe locul doi în topul realizat de Time: „Este un documentar ca un thriller politic”


CITEŞTE ŞI: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar


CITEŞTE ŞI: Trei mari publicaţii străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toţi oamenii preşedintelui”


CITEŞTE ŞI: Cursa pentru Oscar: „colectiv” se lansează în SUA, Marea Britanie şi Canada. Laudă filmul New York Times, Washington Post, The Guardian


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cris Cris
    ****** ***/*** ***.

Trimite un comentariu

sus