Skip to main content

Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru articolul „Satană în sutană”

 
Cristian Tudor Popescu, amendat de CNCD pentru articolul „Satană în sutană”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat pentru un editorial pe care l-a publicat pe Republica.ro. Textul, cu titlul „Satană în sutană” avea ca subiect Biserica Ortodoxă Română (BOR şi pe Patriarhul Daniel.

Publicitate

CNCD a considerat că "Satană în sutană" este un "act de discriminare", notează Hotnews.

CTP s-a ales cu 5.000 de lei amendă de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), scrie şi newsweek.ro. Decizia s-a luat după cinci voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere, mai susţine sursa menţionată.

Împotriva articolului lui CTP au fost nu mai puţin de 800 de plângeri.

Ce a scris Popescu în articolul de pe Republica?

”În urmă cu milenii, preoţii egipteni înfricoşau populaţia prevestind că Amon Ra, zeul Soarelui, îşi va ascunde chipul în miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau îndeajuns, pe el şi întruchiparea sa pe Pământ, Faraonul, viitoarea mumie.

În ziua prezisă, Soarele se înnegrea, poporul cădea în genunchi gemând disperat, dar preoţii îl implorau pe Ra să-şi ierte robii şi să lumineze din nou – ceea ce se şi întâmpla.

IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, şi mai jos, căci preoţii din Teba măcar ştiau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor.

Pentru a prosti oamenii, şarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstoreşte: ascultaţi ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaştele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni.

Ştăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuşi: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioşii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea şi alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulţumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timişoarei îi numea huligani.”

Articolul complet poate fi citit AICI.

CITEŞTE ŞI: CTP, în şedinţa CNA: „Termenul imbecil nu reprezintă o injurie”. Ce s-a decis în reclamaţia care a cerut "pedepsirea exemplară"?

CITEŞTE ŞI: CTP, text dur la adresa lui Moise Guran: „Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins”. De unde a pornit?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Gabriel
    Foarte bine, ma bucur și la mai multe pr el. Omul asta jignește în stânga și în dreapta de parca ar fi pe bătătura lui. De fapt împroașcă invective, ca ce profesează el depășește cu mult limita unei jigniri.
  • ana ana
    mno, deci intr-un stat laic si democratic nu ai voie sa fii ateu sau gnostic. trebuie musai sa pupi poala popii. democratie originala, la naiba, mai degraba stat ratat.
  • Dragos Dragos
    CNCD, CNA sunt niste institutii conduse politic si sunt niste sugatoare de bani, deci la ce sa te astepti? Noi inca suntem in Evul mediu, de ce sa ne mire ca 800 de insi creduli (nu credinciosi) au facut plangere?
  • mile mile
    ii supara adevarul

Trimite un comentariu

sus