Skip to main content

Minune! Revin „leacurile miraculoase”. Postul lui Stelian Fulga va emite din nou, după ce a fost închis

 
Minune! Revin „leacurile miraculoase”. Postul lui Stelian Fulga va emite din nou, după ce a fost închis

CNA. Estrada TV, post închis de Consiliul Naţional al Audiovizualului în octombrie 2019, revine pe micile ecrane. Controversatul post deţinut de Stelian Fulga, care îşi promova leacurile „miraculoase”, a privit aviz favorabil din partea Curţii de Apel şi îşi poate recăpăta (temporar) licenţa.

Publicitate

Estrada TV a notificat CNA cu privire la „intenţia de reluare a activităţii în termen de 10 zile”. Decizia vine după ce Curtea de Apel a anulat decizia Consiliului de a-i suspenda licenţa pierdută în 2019.

Decizia, însă, nu este definitivă. Postul poate emite până la decizia pe care o va lua Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acel moment, se va da verdictul final al acestui caz: dacă Înalta Curte dă dreptate CNA, postul se închide din nou. Dacă dă dreptatea Estrada TV, televiziunea îşi continuă emisia.

Reprezentanţii au transmis în notificarea către CNA că negociază cu diferiţi cablişti pentru reintroducerea Estrada TV, postul care nu se mai află în lista must-carry din 2020.

Estrada TV şi amenzile pentru „leacurile miraculoase”

Televiziunii Estrada TV i s-a retras licenţa pentru că nu a plătit numeroasele amenzi pe care le-a primit de la CNA. De ce le-a primit? Pentru că patronul Stelian Fulga îşi promova „leacurile miraculoase” în emisiunile sale.

Ce amenzi a primit postul?

50.000 de lei (o amendă redusă de instanţă de la 100.000 de lei), pe care Estrada TV a primit-o în 2015
20.000 de lei amendă, primit tot în 2015, o decizie rămasă definitivă şi după ce a fost contestată în instanţă.
10.000 de lei, amendă pe care postul a primit-o în septembrie 2016. Contestată în instanţă
65.000 de lei amendă, pe care postul a primit-o în mai 2018. Contestată în instanţă.

Retragerea licenţei s-a făcut în baza articolului Art. 57, alineat 1, litera d, potrivit căruia „licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia.

Ridicarea licenţei a fost propusă de preşedintele Consiliului, Monica Gubernat, şi votată de Orsolya Borosos, Ramona Sorescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Radu Călin Cristea, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

CITEŞTE ŞI: Televiziunea Estrada TV se închide. CNA i-a retras licenţa

CITEŞTE ŞI: "Decât l-am atins şi i-a trecut". Estrada TV, amendă maximă pentru reclamă la leacuri care vindecă aproape orice boală

CITEŞTE ŞI: Estrada TV, 40.000 de lei amendă de la CNA pentru reclamă la tratamente la TV

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Domnii au zis ca au intentia de a relua activitatea in 10 zile?
    A trecut o lună.Au făcut ceva în acest sens?
  • DODO DODO
    ministerul sanatatii nu ar fi trebuit consultat ? are aviz medical ce vinde asta ? daca nu atunci este pericol public la fel ca guvidul CNA are o mare responsabilitate Si asa sintem inundati de tot felul suplimente in a caror reclama nu se specifica daca au avizul min sanatatii Sint bani buni pt tv-uri dar constinta ce zice ?

Trimite un comentariu

sus