Skip to main content

VIDEO. A fost "Super" la Vocea României, "Greuţ" la X-Factor, în pandemie. Experienţa unui artist care a fost la cele două show-uri. Megga Dillah.

 
VIDEO. A fost "Super" la Vocea României, "Greuţ" la X-Factor, în pandemie. Experienţa unui artist care a fost la cele două show-uri. Megga Dillah.

VIDEO. Întrebarea zilei. Cum este să participi şi la Vocea României, şi la X Factor? Ce diferenţe sunt? Răspunde azi, la Întrebarea zilei, Megga Dillah, cântăreţ reggae.

Publicitate

La Vocea României, a întors scaunele şi a ajuns în echipa lui Smiley. "A fost ca un fel de concediu", spune. La X-Factor, s-a dus în plină pandemie (chiar în sezonul încheiat acum două zile) şi a fost "ceva mai greuţ" şi cu "probleme mari de sonorizare". De ce? Îl lăsăm pe el să povestească.

Megga Dillah despre experienţa la Vocea României:

"Experienţa a fost super, am învăţat mult. De exemplu, n-am studiat canto, eu nu am studii, eu am mers după ureche. Ori acolo ajungând toată lumea din jurul meu aspira să înveţe despre note, despre toate cele, şi eu eram păi da, dar bine, dar dacă îmi sună bine, îmi sună bine.

Înaintând în emisiune, am mers să iau lecţii de canto şi s-au văzut îmbunătăţiri, îmi era mai uşor să ating nişte note, acum nu ştiu dacă asta se datorează şi Alinei Dincă. Ea a fost cea care ne-a coordonat pe noi, echipa lui Smiley. Şi acum Alina Dincă am văzut că e în finală la X Factor.

A fost o experienţă faină, am băut mult, m-am distrat, oameni faini, oameni cu care am ajuns să fac colaborari pe albumuri, chiar dacă au fost din alte echipe. A fost super. A fost ca un fel de concediu, dar concediu în care şi lucrai. N-a fost numai distraţie. A fost şi de lucru, cam 50-50. Smiley ne-a zis: „bă, distraţi-vă cât sunteţi aici, nu luaţi 100% muncă, trebuie să vă şi distraţi, e un show, nu sunteţi la job”.

Megga Dillah despre experienţa la X-Factor:

"La X Factor a fost un pic mai greuţ. În primul rând, pandemia. Ne-a afectat destul de mult şi n-am putut să avem nişte preselecţii, n-am putut să ne vedem înainte. Noi când ne-am văzut, ne-am văzut direct în concurs. Şi a fost greuţ, m-am simţit un pic mai greuţ.

Eu am fost şi în duet cu o piesă de pe albumul meu şi am repetat doar două ore. Piesa cantată la X Factor a fost repetată două ore. Am venit în Bucureşti, am fost la studio şi am plătit o tonă de bani şi am stat două ore, că mai mult nu-mi permiteam. Şi a doua zi am fost în concurs.

Au fost nişte probleme de sonorizare, nimeni n-a vorbit despre asta şi nu ştiu dacă am voie să vorbesc. Au fost nişte probleme de sonorizare foarte, foarte mari. Eu am prins prima tură, noi am fost primii de dimineaţă. Şi încă nu se rezolvaseră, toată lumea s-a plâns de asta. Am luat patru de NU şi viaţa merge înainte. Am avut câteva săptămâni în care m-am gândit să mă las de cântat.

Mi s-a părut un pic cam dură reacţia juraţilor, adică nu ştiu, pur şi simplu ne-au pus la pământ, noroc că nu s-au difuzat chiar toate răutăţile zise de ei. Nu erau fondate, 90% nu erau fondate.

Diferenţe între Vocea şi X Factor?

La Vocea României eu am venit cu o piesă proprie, şi din câte am înţeles am fost primul om din lume de la un concurs care să îşi cânte o piesă proprie, deoarece la un The Voice nu ai voie să cânţi piese proprii. Ori la Vocea României chestia asta a fost foarte embrassed, le-a plăcut lucrul respectiv, dar la X Factor a fost din start un punct în minus. Ni s-a şi zis de la început când am ajuns în faţa juraţilor că o să cântăm o piesă scrisă de noi şi nu mai ştiu dacă Ristei sau cine a zis, vă daţi seama că aţi plecat cu un dezavantaj. Mie asta mi s-ar părea un plus.”

De ce s-a înscris la aceste talent show-uri? Cine l-a încurajat

Megga Dillah: „În primul şi în primul rând cred că prietenii, familia. Eu am zis că n-o să mă înscriu niciodată, dar lumea din jur să mergi, că n-ai nimic de pierdut.

Cu ce l-a ajutat?

"Major nu s-a schimbat nimic. Poate am fost eu mai slab, cine ştie? Eu practic m-am oprit în dueluri, când mai erau 40 şi ceva, ştiu oameni care au ajuns în duel şi ştiu o persoană care a ajuns în semifinale, şi ştiu că nici lor nu li s-a schimbat viaţa în mod major.

Da, au fost ceva plusuri. Public. Am primit foarte multe mesaje pe Facebook, mi-am mărit un picuţ comunitatea. Sunt mai mulţi oameni care m-au apreciat, şi la X Factor m-au adăugat mulţi oameni şi mi-au zis că le-a plăcut cum am cântat. Şi le-a părut decizia juriului una greşită şi am mai câştigat ceva fani.”

Ce îi sfătuieşte pe cei care ar dori să participe?

Megga Dillah: „În primul rând să se gândească bine înainte, că nu contează cu ce pregătiri vii. Adică să fii şi amator, doar să-ţi placă foarte mult muzica.

Contează prezenţa ta scenică şi piesa cu care vii. Dacă vii cu o piesă care e ieşit din comun, atunci sigur ţi-ai câştigat deja un loc peste scaune, zic eu. Adică poţi trece. Deci trebuie să ai o sclipire, să ieşi un pic din tipare. La televizor nu vrem să vedem oameni basic.”

La final - pentru că e parte a formatului rubricii - care e Întrebarea zilei, pusă publicului de Mega Dillah: „Care ar fi primul lucru pe care l-ai face a doua zi, după ce ai dormit, te-ai trezit, dacă ai fi cea mai importantă persoană de pe glob?”

Meda Dillah, în dialog cu actorul Gabriel Costan, la Întrebarea zilei, un proiect susţinut de Paginademedia.ro

VIDEO. Mega Dillah si experienţele Vocea României şi X-Factor:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mark mark
    Din afară, diferențele dintre Vocea și Xfactor par a fi că țin concurenți, dinăuntru se vede că diferența e de producție.
    Producția de la XF e mult inferioară, asta face să pară mult mai slabi concurenții față de cei de la Vocea. Și nu e vorba doar de sonorizarea de pe platou, invocată de Megga Dillah, e vorba și despre producția muzicală, ce se aude la TV e mult diferit de ce e la fața locului. Pentru unii concurenți se face overdubbing, să iasă bine, alții sunt tratați cu corecții ce mai mult strică, ca prin contrast să pară mai buni cei aleși de producători ca favoriți.
    O altă diferență majoră ține de band-ul ce acompaniază în câteva etape concurenții, ce la Vocea e mult superior, iar la XF e modest ca exprimare și viziune.
  • Mile Mile
    Succes pe mai departe dar e dificil

Trimite un comentariu

sus