Skip to main content

Pandele vrea televiziune naţională, dar CNA amână verdictul. De ce?

 
Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

CNA. Metropola TV, televiziunea deţinută de Primăria din Voluntari condusă de Florin Pandele, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului trecerea de la televiziune regională (aşa cum este acum) la naţională.

Publicitate

Solicitarea vine la doar patru luni de când postul a câştigat licenţa. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea.

Reprezentanţii postului au motivat decizia, susţinând că „s-au dezvoltat rapid” şi vor să difuzeze sport şi alte producţii.

„Am reuşit să ne dezvoltăm rapid şi să investim în partea tehnică şi umană, astfel încăt să reuşim să avem o televiziune care să aibă în prim-plan utilitatea publică. Vrem să structurăm toată informaţia pe bază de valoare.

Nu cred că am aduce un minus la nivel naţional. Pe administraţie publică putem să facem lucruri absolut interesante, la fel pe toate domeniile. Inclusiv sport, filme documentare.

Încercăm să ne ţinem departe de agresivitate şi să facem un centru de media în care să aibă în prim-plan telespectatorul”, au spus cei de la Metropola TV, în şedinţa CNA.

Tot ei au declarat că în ultimele săptămâni au difuzat competiţii din sporturi precum volei, atletism sau fotbal.

În documentul trimis la CNA, producţia proprie a postului creştea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul TV se vede în grilele RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV şi NextGen.

Membrii Consiliului au fost sceptici în legătură cu această modificare rapidă, astfel că au amânat verdictul pentru prima şedinţă din 2021. În tot acest timp se vor monitoriza emisiunile postului.

Metropola TV a primit licenţa în septembrie, iar principalii acţionari sunt Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal Voluntari. Are conţinut generalist şi este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuţiş, dar acesta şi-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

Primăria lui Florin Pandele cumpără şi Sport Total FM

EXCLUSIV Paginademedia. Primăria din Voluntari, condusă de Florentin Pandele, va prelua un post de radio. Consiliul local, care are deja postul TV Metropola, va deţine şi o reţea de radio.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Consiliul Local Voluntari a ajuns la o înţelegere pentru a cumpăra Sport Total FM.

Achiziţia urmează să fie făcută prin Publivol Creativ, compania de publicitate a Primăriei din Voluntari, după cum au declarat pentru Paginademedia.ro surse apropiate tranzacţiei.

Conform aceloraşi surse, contractul urmează să fie semnat perioada următoare. Practic, Publivol Creativ urmează să preia în totalitate compania Global Media Expert, care operează licenţa Sport Total.

CITEŞTE ŞI: CNA. Primăria lui Pandele are licenţă pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numeşte şi ce programe va avea?

CITEŞTE ŞI: Televiziunea lui Pandele e gata de emisie: a primit autorizarea şi s-a înţeles deja cu un mare cablist

CITEŞTE ŞI: VIDEO. În familie. Gabriela Firea, invitată „surpriză” la prima emisiune de la postul primăriei Voluntari, condusă de soţul Pandele

CITEŞTE ŞI: În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA

CITEŞTE ŞI: Căutiş pleacă. Televiziunea primăriei lui Pandele a rămas fără şef. Acum câteva zile a primit undă verde pentru startul emisiei

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele îşi face şi un radio. Cumpără un post de pe piaţă

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ando22 Ando22
    Vedetele noului post vor fi Sărmăluță și Ardei Umplut!
  • Varanu' Varanu'
    Adica PSD vrea sa-si mai faca o televiziune pe banii fraierilor de contribuabili? Nu le ajung A3, RTV, TVR, B1 etc?
  • DODO DODO
    pentru ca in afara de ei si ceva psd-ei nu s-ar uita nimeni la asa ceva Tin ocupata o frecventa care ar folosi mult mai bine pentru altii care au ceva de spus si de aratat

Trimite un comentariu

sus