Skip to main content

Au început înscrierile pentru Gala Superscrieri. Fondatorul Rise Project, preşedintele juriului. Nume nou printre juraţi: Alice Iacobescu

 
Au început înscrierile pentru Gala Superscrieri. Fondatorul Rise Project, preşedintele juriului. Nume nou printre juraţi: Alice Iacobescu

Se caută #superscrierile lui 2020, anul pandemiei de Covid-19. Concursul de jurnalism se pregăteşte de o nouă ediţie, cu un nou preşedinţe al juriului: Paul Radu, de la Rise Project.

Publicitate

Festivalul, care premiază anual cele mai bune materiale de presă din ţară, anunţă înscrierile pentru cea de-a zecea ediţie, care va avea loc anul viitor.

Pot fi inscrise reportaje, investigaţii, portrete, opinii, materiale video şi fotoreportaje. Jurnaliştii îşi pot înscrie materialele până pe 17 ianuarie.

Juriul va avea şi un nou preşedinte. Este vorba despre jurnalistul Paul Radu (fondator Rise Project şi director OCCRP - Organized Crime and Corruption Reporting Project ). Anul trecut, preşedintele juriului a fost Emilia Şercan.

Alături de Paul Radu, ceilalţi juraţi confirmaţi sunt Alice Iacobescu (nouă în acest juriu), Emilia Şercan, Irina Păcurariu, Florin Negruţiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Mona Dîrţu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Vlad Stoicescu, Ioana Moldovan şi Ioana Cîrlig.

Paul Radu, despre ediţia cu numărul zece #Superscrieri:

„2020 a fost un an test pentru jurnalismul cinstit, făcut în interes public. Oamenii au avut nevoie de informaţie clară, de text, imagine, investigaţii şi inovaţie care să-i ajute să ia decizii.

Superscrieri X este despre lupta reporterilor oneşti care încearcă să câştige încrederea publicului prin muncă grea şi riscantă. Este despre jurnalism ca mod de viaţă alimentat de un public care simte când interesul său este pus mai presus de orice”, a spus jurnalistul.

Cele şase categorii de concurs sunt: Reportaj, Investigaţie, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism şi Fotojurnalism/Fotografie de news şi Fotografie documentară.

După ce ediţia din primăvară s-a ţinut online, din cauza pandemiei, nu se cunosc detalii despre felul în care va fi organizată Gala Premiilor din 2021.

„Ediţia a 10-a va fi la Ateneu sau nu va fi deloc - am spus acum câţiva ani, pe scena Galei Superscrieri. Aveam în minte faptul că oamenii care caută şi scot la iveală adevărul merită o seară a lor.

Pe cea mai mare scenă a ţării, la o ediţie aniversară. Dar astăzi, în această lume în stand by, mai util decât o ediţie aniversară este să ne concentrăm pe continuitatea proiectului, pe o ediţie a Încrederii.

În aceste vremuri în care ne bazăm mai mult ca oricând pe autorii care ne relevă realitatea, ne propunem ca Superscrieri să se consolideze pentru ei în continuare ca o mică oază de încredere în munca şi eforturile pe care le depun. Şi, împreună cu aceşti autori şi poveştile lor, să facem şi pentru cititori demonstraţia unui proiect instrument care îţi facilitează orientarea către adevăr, cu mai multă gândire critică, în lumea de azi. Pentru că toţi - autori, cititori sau chiar surse - suntem feţe ale aceleiaşi poveşti, fiecare cu un rol în construirea încrederii.

Aşa că în dificilul an 2020, când nu se poate planifica nimic curajos, nu vom desfăşura o a 10-a ediţie aniversară, ci o simplă ediţie de consolidare a Încrederii. Sperăm ca de ediţia #11 să ne putem îngriji cum se cuvine şi să putem aniversa atunci, cu adevărat împreună, toţi aceşti ani de poveşti puternice despre adevăr”, spun cei de la Fundaţia Friends For Friends (organizatorii Galei).

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Specialistu ai dreptate dar berecleanu t
  • Specialistu Specialistu
    Dati audientele Chefi la cutite de aseara,emisiunea record de audienta iae

Trimite un comentariu

sus